Snel een Loodgieter nodig? Bel ons! 085-8770419


Rioolvliegjes

Wat is de oorzaak van rioolvliegjes?

Rioolvliegjes, ook wel genoemd motmuggen, komen het meeste voor in de zomermaanden. Ze gaan dan op zoek naar plekken in of rond je woning waar zich vochtig, organisch, rottend restafval ligt. Ze gaan daar namelijk hun eitjes in leggen. Hoe warmer het daar is, hoe sneller deze eitjes uit zullen komen. Er zijn een paar verschillende problemen die rioolvliegjes enorm erg aantrekken. Dat zijn namelijk leidingen of afvoeren, verstopte putjes, rioolproblemen en ondergelopen kruipruimtes. Ook kunnen ze zitten op deze plekken: regenpijpen, regentonnen, onder of in bloembakken, afvoeren van het toilet, wasbak, douche of badkuip, kruipruimtes, plassen, vijvers, dakgoten, beerputten, mesthopen of composthopen. Het is altijd verstandiger om eerst je problemen zoals lekkages of rioolproblemen op te lossen, Dan kunnen de rioolvliegjes sneller bestreden worden.Voor die problemen staat loodgieter.nl altijd voor u klaar.

Zijn rioolvliegjes gevaarlijk?

Als je rioolvliegjes vergelijkt met andere vliegen of muggen zijn ze niet zo gevaarlijk. Ze horen namelijk wel tot de muggenfamilie, maar ze kunnen gelukkig niet steken. Wat de vliegjes wel gevaarlijk maakt is het risico op het verspreiden van ziektes en virussen. De vliegen bevinden zich vaak op erg smerige plekken en daarom dragen ze vaak ziektes bij zich. Omdat de motmuggen zo klein zijn kunnen ze zich vaak in grote aantallen verspreiden. Dit kan er voor zorgen dat de ziekte zich in een gebied in een zeer korte tijd opeens kan verspreiden. Als ze echt in grote aantallen voorkomen kan het ook irritant zijn want dan kan je last krijgen van een motmuggenplaag. De vliegjes zijn dus niet enorm gevaarlijk maar je wilt ze niet lang in je huis houden. U kunt altijd bellen naar loodgieter.nl en dan zullen wij je snel verder helpen.

Rioolvliegjes laten bestrijden

Het bestrijden van de rioolvliegjes is niet een enorm lastige klus. Wel moet je er snel naar laten kijken. Als je die vliegjes hebt zit er dus op een plek in of rond om je huis een probleem. Dat kan bestaan uit een rioolprobleem, een verstopte put of ondergelopen kruipruimtes. De loodgieter zoekt de plek op en die lost het probleem zo voor uw op. Een ongediertebestrijder kan pas rioolvliegjes bestrijden als dus het onderliggende probleem opgelost is. Daarom moet je dus eerst een vakman uitnodigen voordat je een bestrijder vraagt.

Zelf rioolvliegjes bestrijden

Natuurlijk kunt u ook zelf eerst kijken of u het probleem kan oplossen. U bent alleen niet verzekerd mocht er iets kapot / mis gaan. Daarom kunt u beter een loodgieter inhuren. Een paar dingen kunnen goed gedaan worden door u zelf. Je kan bijvoorbeeld heet sodawater door uw afvoerpijpen laten spoelen, uw groenbak af te sluiten, rottende bladeren uit uw tuin en dakgoot te halen en stilstaand water te voorkomen. Helpt dit niet, dan kan het zijn dat er een probleem is met uw riolering. In dat geval raden wij aan professionele hulp in te schakelen van een loodgieter.

Reviews

5

Betonvloer openhakken, pvc pijp aansluiten op loden afvoerbuis voor douche
----


5

water in kruipruimte/ water in de confecterput minimaal
----


5

Verstopping wasbak van de keuken
----


5

Keuken verwijderd: lekkage leidingen en afvoer stuk
----


5

Inbouwtoilet Sphinx blijft doorlopen. Zelf de vlotter vervangen, maar blijft... lees meer
----


5

Waterleiding geraakt in badkamer muur.
----
Snel, vriendelijk en kundig geholpen. En dat op een late vrijdagmiddag.. top!