Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter

Rioolvliegjes

Wat is de oorzaak van rioolvliegjes?

Rioolvliegjes, ook wel motmuggen genoemd, komen het meeste voor in de zomermaanden. Ze gaan dan op zoek naar plekken in of rond de woning, waar vochtig, organisch of rottend restafval ligt. Ze gaan daar namelijk hun eitjes in leggen. Hoe warmer het daar is, hoe sneller deze eitjes uit zullen komen. Rioolvliegjes worden enorm aangetrokken door leidingen of afvoeren, verstopte putjes, rioolproblemen en ondergelopen kruipruimtes. Vaak zitten ze ook in regenpijpen, regentonnen, onder of in bloembakken, afvoeren van het toilet, wasbak, douche of badkuip, kruipruimtes, plassen, vijvers, dakgoten, beerputten, mesthopen of composthopen. Het is altijd verstandiger om eerst de problemen, zoals lekkages of rioolproblemen, op te lossen, Dan kunnen de rioolvliegjes sneller bestreden worden. Voor die problemen staat Loodgieter.nl altijd voor u klaar.

Zijn rioolvliegjes gevaarlijk?

Als je rioolvliegjes vergelijkt met andere vliegen of muggen zijn ze niet zo gevaarlijk. Ze horen namelijk wel tot de muggenfamilie, maar ze kunnen gelukkig niet steken. Wat de vliegjes wel gevaarlijk maakt is het risico op het verspreiden van ziektes en virussen. De vliegen bevinden zich vaak op erg smerige plekken en daarom dragen ze vaak ziektes met zich mee. Omdat de motmuggen zo klein zijn, kunnen ze zich vaak in grote aantallen verspreiden. Dit kan ervoor zorgen dat ziektes zich in een gebied in een zeer korte tijd opeens kunnen verspreiden. Als ze echt in grote aantallen voorkomen kan het ook irritant zijn, want dan kan je last krijgen van een motmuggenplaag. De vliegjes zijn dus niet enorm gevaarlijk, maar je wilt ze niet lang in je huis houden. U kunt altijd bellen naar Loodgieter.nl en dan zullen wij je snel verder helpen.

Rioolvliegjes laten bestrijden

Het bestrijden van de rioolvliegjes is niet een enorm lastige klus. Wel moet je er snel naar laten kijken. Als je die vliegjes hebt zit er dus op een plek in of rond om je huis een probleem. Dat kan bestaan uit een rioolprobleem, een verstopte put of ondergelopen kruipruimtes. De loodgieter zoekt de plek op en lost het probleem zo voor uw op. Een ongediertebestrijder kan pas rioolvliegjes bestrijden als dus het onderliggende probleem opgelost is. Daarom moet je dus eerst een vakman uitnodigen voordat je een bestrijder vraagt.

Zelf rioolvliegjes bestrijden

Natuurlijk kunt u ook zelf eerst kijken of u het probleem kan oplossen. U bent alleen niet verzekerd mocht er iets kapot of misgaan. Daarom kunt u beter een loodgieter inhuren. Een paar dingen kunnen goed gedaan worden door u zelf. Bijvoorbeeld heet sodawater door de afvoerpijpen spoelen, uw groenbak af te sluiten, rottende bladeren uit uw tuin en dakgoot te halen en stilstaand water te voorkomen. Helpt dit niet, dan kan het zijn dat er een probleem is met uw riolering. In dat geval raden wij aan professionele hulp in te schakelen van een loodgieter.

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot