Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter

Gevelbreuk van een riolering

Verzakkingen als oorzaak

Een gevelbreuk van een riolering kan ontstaan door verzakkingen van het huis of van de grond rondom het huis. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als gevolg van bodemdaling, veranderingen in de waterstand of het gebruik van zware machines in de omgeving. Door het toenemen verschil in hoogte of trilling komt er spanning op de riolering te staan. Deze is 99 van de 100 keer van PVC en PVC heeft de eigenschap dat het wel een stukje mee kan buigen, maar tot een bepaalde hoogte. Daarna breekt de riolering.

Hoe ontdekt u zelf een gevelbreuk?

Om te beginnen is een gevelbreuk lastig zelf te ontdekken. U kunt namelijk niet door de grond of muur heen kijken. Echter kunt u wel letten op de eerste signalen van een gevelbreuk. Dit is als: - Er ineens een sinkhole/ verzakte grond in uw tuin ontstaat. Deze grond spoelt namelijk de riolering in. - Op meerdere plekken in huis begint het water steeds slechter weg te lopen. Op 1 plek is het een gewone verstopping, meerdere plekke tegelijk duiden vaak op een hoofdriool probleem.

Gevelbreuk riolering

 

Opgraven van de riolering naast de gevel

Het opgraven van de riolering aan de gevel van uw huis is een zorgvuldig proces dat vaak wordt uitgevoerd door een loodgieter of rioleringsbedrijf. Eerst wordt er een inspectie uitgevoerd om de oorzaak van de verstopping te bepalen. Vervolgens wordt de grond rondom de riolering zorgvuldig opgegraven om toegang te krijgen tot de riolering. Vaak graaft de loodgieter of rioleringsdienst de riolering iets verder uit om te zorgen dat de riolering op afschot blijft liggen.

Doorspuiten van de riolering

Naast het repareren van de leiding is bij deze werkzaamheden ook inbegrepen dat de specialist de riolering doorspuit. Doordat de leiding gebarsten is loopt deze vol met grond, zand etc. Doordat deze vol loopt en er ook nog eens afvalwater en WC zich gaan ophopen heeft u direct een totale verstopping binnen no-time. Als de riolering eenmaal is blootgelegd, kan de loodgieter of rioleringsbedrijf beginnen met het doorspuiten van de riolering. Hierbij wordt er onder hoge druk water door de riolering gepompt om de verstopping los te maken en weg te spoelen. Dit kan soms ook worden gedaan met behulp van speciale apparatuur, zoals een roterende spuitkop. Na het doorspuiten wordt de riolering nogmaals geïnspecteerd om te controleren of de verstopping volledig is verwijderd. Vervolgens wordt de riolering weer zorgvuldig afgedekt met grond en wordt de omgeving netjes opgeruimd. Er wordt een flexibel stuk afvoer aangelegd om te zorgen dat u volgende keer meer speling heeft wanneer uw huis of de grond rondom uw huis verder mocht verzakken.

Rioleringsdienst voor specialistische hulp

In sommige gevallen kan het nodig zijn om een rioleringsdienst in te schakelen. Dit is bijvoorbeeld het geval als de gevelbreuk van uw riolering over grotere afstand is en uw bijvoorbeeld nog een rookdetectie of camera-inspectie nodig heeft.. Een rioleringsdienst beschikt over specialistische kennis en apparatuur om dit soort problemen op te lossen. Uiteraard regelt u via loodgieter.nl de beste riolerinsgespecialisten!

Kosten besparen en wat kunt u zelf doen

Preventief kunt u niet zoveel doen om een gevelbreuk te voorkomen naast uit te kijken naar de eerder genoemde tips. Wanneer u de kosten van een reparatie wilt drukken kunt u het beste zelf de riolering vrij graven. Graaft u wel voorzicht want de riolering is van PVC en breekt bij hardhandig graven snel. Als u zelf de riolering uitgraaft drukt u de kosten enigszins want dat scheelt de specialist tijd en dus kosten.


 

Afspraak maken voor de reparatie van een gevelbreuk?

Wilt u meer informatie over reparatie van de gevelbreuk, advies of een offerte aanvragen? U kunt hiervoor ons online contactformulier invullen of contact met ons opnemen via 085-8770419.Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot