Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter

Rioolreiniging

Stankklachten, wateroverlast en niet doorlopende afvoeren, dit zijn enkele vervelende gevolgen van een verstopte rioleringsbuis. Het is belangrijk om een verstopt riool zo snel mogelijk effectief en blijvend te laten ontstoppen.

Voor het reinigen of ontstoppen van het riool, maakt de ontstoppingsdienst meestal gebruik van een speciale hogedrukreiniger. Het water wordt onder hoge druk door de rioleringsbuizen gespoten en verpulvert onderweg alle blokkades, totdat alle leidingen weer goed doorlopen. Het reinigen en doorspuiten van de rioleringsbuizen is een efficiënte en vooral milieuvriendelijk methode, waarbij géén gebruik wordt gemaakt van chemische middelen.

Heeft u een verstopt riool of wilt u de riolering preventief laten reinigen, maak dan vandaag nog een afspraak met de ontstoppingsdienst. Dit kan door hier het contactformulier in te vullen of te bellen naar 085-8770419.


Oorzaken van een verstopte riolering

Een verstopt riool kan meerdere oorzaken hebben, maar meestal is de ophoping van vuil- en etensresten de grootste boosdoener. Vooral in de keuken worden regelmatig etensresten door de afvoer van de gootsteen gespoeld en dit zal na verloop van tijd gaan ophopen en een verstopping veroorzaken.

Maar ook door het toilet worden regelmatig producten gespoeld die eigenlijk niet in de het riool thuishoren, zoals maandverband, grote hoeveelheden toiletpapier of natte toiletdoekjes.

In de badkamer worden de meeste verstoppingen veroorzaakt door de combinatie van doorgespoelde haar- en zeepresten. Belangrijk dus om het afvoerputje van de badkamer regelmatig te reinigen om een verstopping te voorkomen.

Maar een verstopping van de riolering kan ook veroorzaakt worden door externe factoren. Staan er flinke bomen op de plek waar de riolering onder de grond loopt, dan bestaat er altijd het risico dat de boomwortels na verloop van tijd de riolering raken en schade aanrichten. Ook werkzaamheden in de straat, zwaar vervoer of een verzakking van de bodem kunnen schade toebrengen en uiteindelijk een verstopping veroorzaken.

Ontstane schade dieper in de rioleringsbuizen kunnen goed worden opgespoord met behulp van een camera-inspectie. Een speciale camera wordt dan door de rioleringsbuizen geleid en door de ontstopper op afstand bediend. Tijdens de inspectie kan de weg van de camera via een beeldscherm worden gevolgd en de exacte locatie en schade worden vastgesteld. Zodra duidelijk is waar de verstopping of beschadiging zich bevindt, kunnen de herstelwerkzaamheden zonder onnodig graaf- en sloopwerk heel gericht worden uitgevoerd.

Tijdens de camera-inspectie van de riolering kan er ook worden gesignaleerd dat de riolering gebrekkig is aangelegd of de hellingshoek door een verzakking verkeerd is komen te liggen. Een rioleringsbuis hoort hellend af te lopen richting de hoofdriolering en als dat door een verzakking of slijtage niet meer het geval is, dan bestaat er op dat punt een groot risico op verstopping. Het doorspuiten en reinigen van de rioleringsbuizen is dan een oplossing voor de korte termijn, maar zal de oorzaak van het probleem niet oplossen. Vervanging van de verzakte, beschadigde rioleringsdelen of het opnieuw beugelen van de rioleringsbuizen zal dan de definitieve oplossing zijn om verdere problemen in de toekomst te voorkomen.


Preventief reinigen van de riolering

In normale huishoudens is het doorspuiten en reinigen van de riolering alleen nodig als er een verstopping is ontstaan. Het preventief reinigen van een goed aangelegde riolering is dan ook niet nodig. Als de riolering regelmatig dichtslibt, bijvoorbeeld door slecht afschot, dan is het preventief reinigen van de rioleringsbuizen wel aan te raden om verstoppingen te voorkomen. Voor horecabedrijven is het wel aan te raden om periodiek de riolering te laten reinigen. De riolering in de horeca wordt intensief gebruikt en vet- en etensresten verdwijnen helaas nog veel te regelmatig in de afvoer.


Wat kost het reinigen van de riolering?

Loodgieter.nl hanteert altijd een vast tarief voor het reinigen van de riolering, deze kunt u nalezen op onze tarievenpagina. Tijdens het telefonisch maken van de afspraak worden onze tarieven ook altijd met u doorgenomen en via de mail krijgt u een bevestiging. Zo is het altijd duidelijk waar u aan toe bent en krijgt u nooit verrassingen achteraf.

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot