Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419 Nu bereikbaar!

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter

Rioolservice

De vakmannen van de rioolservice, de “ontstoppers”, worden te vaak ondergewaardeerd, maar zijn zo onmisbaar bij problemen aan de riolering. Het is fysiek zwaar en vaak onfris werk, dus voor de meeste mensen geen geschikt beroep om uit te oefenen. Maar de vakmannen van de rioolservice kunnen zoveel meer voor u betekenen dan alleen een verstopt toilet.


Verstopt toilet

Bij een verstopt toilet heeft u waarschijnlijk zelf al geprobeerd om deze te ontstoppen met de gebruikelijke huis-tuin-en -keukenmiddelen, zoals Baking-soda met azijn of een ouderwetse “plopper”. Ons advies is in ieder geval om nooit een chemische ontstopper te gebruiken, dit kan flinke schade aanrichten aan de riolering. Ga ook liever niet zelf met een ontstoppingsveer aan de slag, deze kan schade aanrichten aan het toilet of de leidingen en in het ergste geval zelfs vast komen te zitten.


Ontstoppen keuken- en badkamerafvoer

Voedselresten, haar, vet en vuil kunnen de afvoer flink verstoppen met vervelende gevolgen, zoals lekkage of een overstroming. Een eerste mogelijkheid om deze verstopping te verhelpen is het schoonmaken van de sifon. Ook hier weer het advies om bij het schoonmaken geen chemische schoonmaakmiddelen te gebruiken, deze kunnen schade aanrichten aan de leidingen. Is de verstopping niet te verhelpen door het reinigen van de sifon, schakelt dan de vakman in.


Ontstoppen afvoer douche en bad

Bij een verstopping van de afvoer van bad of douche bestaat helaas niet de mogelijkheid om de sifon te reinigen om het probleem te verhelpen. Dit soort verstoppingen kunt u beter uit handen geven aan een vakkundige ontstopper met professionele apparatuur, waarmee meestal vrij snel de afvoer kan worden ontstopt. Als de verstopping zich dieper bevindt, bijvoorbeeld in het riool, dan is er een mogelijkheid tot het uitvoeren van een camera-inspectie. Het grote voordeel van deze methode is dat er geen graafwerk hoeft plaats te vinden en de werkzaamheden zeer gericht kunnen worden uitgevoerd.


Vaatwasser verstopt

Etens- en vetresten zijn vaak de grootste boosdoener bij een verstopping, deze kunnen resulteren in het niet meer weglopen van het water of in ergere gevallen tot het overlopen van de vaatwasser. U kunt zelf checken of de filters verstopt zitten en deze de verstopping veroorzaken. De filters vindt u onder in de vaatwasser en deze zijn redelijk makkelijk zelf te verwijderen en schoon te maken. Een indicatie van een verstopping in de leiding is vaak dat de wasbak ook slecht doorloopt, beide leidingen zijn meestal op dezelfde afvoer aangesloten.


Dakgoot of regenpijp verstopt

Een ontstoppingsdienst is misschien niet het eerste waar u aan denkt wanneer dakgoot of hemelwaterafvoer verstopt is. Dit soort verstoppingen leidt vaak tot een lekkage en waterschade, wat vervolgens schimmel en vochtproblemen kan veroorzaken. Eventueel kunt u zelf de dakgoot ontdoen van bladeren, takjes en nestmateriaal, maar werkzaamheden op hoogte brengt wel nodige risico’s met zich mee. Voor de veiligheid is het in de meeste situaties verstandiger om een specialist in te schakelen. De ontstopper zal als eerste lokaliseren waar het probleem zich precies bevindt. De verdere aanpak van de verstopping is afhankelijk van de locatie van de blokkade. Deze kan dan met een trekveer of onder hoge druk worden verwijderd. Moeilijk traceerbare verstoppingen kunnen eventueel opgespoord worden door middel van een camera-inspectie. Soms is een verstopping in de regenpijp zo hardnekkig, dat de regenpijp moet worden afgebroken. Het verstopte deel van de pijp wordt verwijderd en vervangen door een reparatiemof. De ontstopper zal u advies geven om verstoppingen in de toekomst te voorkomen. Laat regelmatig de dakgoten reinigen of misschien is het plaatsen van een boldraadrooster in de dakgoot een goede optie om verstoppingen te voorkomen.


Oplichters en beunhazen

Ondanks dat de ontstoppingsdiensten veel vakbekwame, veelzijdige en eerlijke vakmannen levert tegen normale tarieven, wordt de branche op dit moment helaas ook overspoeld met oplichters en beunhazen. Gelukkig wordt hier nu ook de nodige media-aandacht aan gegeven ter voorkoming dat ook u onverhoopt het slachtoffer wordt van oplichting. Het niet maken van vaste prijsafspraken, rekenen per meter ontstopte leiding, soms intimidatie tot betaling en werkzaamheden die niet zijn afgerond maar wel worden berekend. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar www.loodgieter.nl/oplichters. Hier vindt u meerdere voorbeelden van de wijze waarop deze ontstoppers te werk gaan.

Loodgieter.nl maakt met u transparante afspraken en hanteert vaste tarieven voor de ontstoppingswerkzaamheden. U weet dan precies waar u aan toe bent, zonder verrassingen achteraf. Wilt u meer informatie of een afspraak maken met één van onze ontstoppers? U kunt hiervoor ons contactformulier invullen of contact met ons opnemen via 085-8770419.

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot