Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085-8770419
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
rating

Riool ontstoppen

Een verstopping in het toilet, de douche of de afvoer van de keuken is altijd zeer hinderlijk. Vooral het feit dat water niet meer weg kan stromen of dat de gootsteen of het toilet zelfs overstroomt, maakt je sanitair onbruikbaar. Het kan voor een slecht leefklimaat zorgen en je kunt niet meer genieten van het nodige comfort. Het oplossen van het probleem heeft dan ook alle urgentie. Bij beginnende verstoppingen in de leidingen kun je zelf nog proberen om je leidingen te ontstoppen, maar bij een hardnekkige ontstopping in het riool, zul je toch een ontstoppingsdienst moeten laten komen. Daarbij moet je wel rekening houden met de kosten voor het riool ontstoppen.

Wat zijn de oorzaken van een verstopt riool?


Er kunnen verschillende oorzaken zijn van een verstopt riool. De meest voorkomende oorzaak van een verstopping is wel de ophoping van vet. Vooral in de keuken kan veel vet en etensresten door de gootsteen worden gespoeld. Na verloop van tijd kan dit gaan ophopen in het riool en ontstaat er een verstopping. In de douche worden dan weer veel haren in combinatie met shampoo door het riool gespoeld. Shampoo heeft de neiging niet zo snel weg te spoelen als water en in combinatie met haren is een verstopping zo gecreëerd. Ook door het toilet kunnen allerlei producten gespoeld worden die er eigenlijk niet in horen. Denk aan vochtige doekjes, maandverband of make-updoekjes. Een overdaad aan toiletpapier kan ook de reden voor een verstopping zijn. 

Een beschadigd riool


Een verstopt riool hoeft niet alleen veroorzaakt te zijn door alles wat door de gootsteen of toilet gespoeld wordt. Invloeden van buitenaf kunnen schade aan het riool veroorzaken en daarmee ook een verstopping. Als er bomen staan op de plek waar het riool onder de grond loopt, dan kun je erop wachten dat op een gegeven moment de wortels het riool raken. Boomwortels kunnen zelfs dwars door het riool heen groeien. Er kunnen ook werkzaamheden aan het rioolnetwerk plaatsvinden, waarbij het riool beschadigd raakt, of het riool wordt foutief aangelegd door gebruik van verkeerde diameters rioolbuizen of teveel haakse bochten.

Camera-inspectie


Soms is het ontstoppen alleen niet voldoende. Vooral als er schade aan het riool is, dan is dat belangrijk om te weten. Maar het is natuurlijk geen doen om het hele riool open te graven om te zien of er eventueel schade is. Daarom kan een ontstoppingsbedrijf ook een rioolinspectie uitvoeren. Rioolinspectie vindt plaats door middel van camera-inspectie. De camera kan op afstand in het riool gebracht worden en ook op afstand worden bediend. In de tussentijd kan de medewerker van het ontstoppingsbedrijf op een beeldscherm volgen waar de camera is en daarmee de exacte locatie vinden en de soort schade of ontstopping. Naar aanleiding hiervan kan er actie worden ondernomen.

Wat kost een riool ontstoppen?


De kosten van de riolering ontstoppen is vooral afhankelijk van wat het probleem is, hoe diep de verstopping zit, of er schade aan het riool is en natuurlijk het uurtarief wat het ontstoppingsbedrijf in rekening brengt. Wat zijn de gemiddelde kosten voor het riool ontstoppen? Voor een reguliere ontstopping van het riool betaal je gemiddeld tussen de € 150,- en € 180,-. Voor dit bedrag wordt je riool ontstopt en hierin zit het uurtarief verwerkt voor de ontstoppingsdienst. 

Via loodgieter.nl heeft u echter een all-inclusive tarief van €99. Deze €99 bevat de voorrijkosten, eerste half uur arbeid en is inclusief btw.

Moet er ook een rioolinspectie plaatsvinden? Tel bij het gemiddelde bedrag voor kosten riolering ontstoppen ongeveer € 100,- op. Ben je nog niet op het rioolnetwerk aangesloten? Dan zul je in je tuin een sceptische put of een beerput onder de grond hebben. Als deze put vol is, zul je ook last van verstopping krijgen. Afhankelijk van de grootte van de sceptische put of beerput, kost het ledigen gemiddeld tussen de € 100,- en € 300,-.

Wanneer u een verstopping in de badkamer heeft, dient u na te gaan of het water in bijvoorbeeld de keuken wel weg loopt. Zo ja, test dan alle onderdelen in uw badkamer afzonderlijk. 

Indien ze geen van allen doorlopen, ligt het aan de liggende leiding waarop de verschillende onderdelen aangesloten zijn.

Indien het water in de keuken ook niet wegloopt is er meer aan de hand. Belangrijk is dat u niet zelf met chemische middelen aan de slag gaat. De zwakke plekken in uw riolering worden hierdoor sterk aangetast, waardoor lekkages kunnen ontstaan. 

Weet u niet waar de verstopping zit? Wij voeren een professionele probleem- detectie uit. Vul het formulier in en we nemen direct contact met u op!


Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot