Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

Riool ontstoppen

Een verstopping in het toilet, de douche of de afvoer van de keuken is altijd zeer hinderlijk. Vooral het feit dat water niet meer weg kan stromen of dat de gootsteen of het toilet zelfs overstroomt, maakt het sanitair onbruikbaar. Het kan voor een slecht leefklimaat zorgen en een gemis van het nodige comfort. Het oplossen van het probleem heeft dan ook alle urgentie. Bij beginnende verstoppingen in de leidingen kunt u zelf nog proberen om de leidingen te ontstoppen. Bij een hardnekkige ontstopping in het riool, zal het toch nodig zijn om een professionele ontstoppingsdienst in te schakelen.

Heeft u een verstopping en wilt u een afspraak maken, dan kunt u hier ons aanvraagformulier invullen of bellen naar 085-8770419.

Wat zijn de oorzaken van een verstopt riool?


Een verstopping in het riool kan verschillende oorzaken hebben. De meest voorkomende oorzaak van een verstopping is de ophoping van vet en vuilresten. Vooral in de keuken worden veel vet en etensresten door de gootsteen gespoeld. Na verloop van tijd kan dit gaan ophopen in het riool en ontstaat er een verstopping. In de douche is de combinatie van haar en shampoo de grootste veroorzaker van verstoppingen. Shampoo heeft de neiging niet zo snel weg te spoelen als water en in combinatie met haren is een verstopping zo gecreëerd. Ook door het toilet worden regelmatig producten gespoeld worden die er eigenlijk niet in horen. Denk aan vochtige doekjes, maandverband of make-updoekjes. Een overdaad aan toiletpapier kan ook de reden voor een verstopping zijn. 

Een beschadigd riool


Een verstopt riool hoeft niet alleen veroorzaakt te zijn door alles wat er door de gootsteen of toilet gespoeld wordt. Invloeden van buitenaf kunnen schade aan het riool veroorzaken en daarmee ook een verstopping. Als er bomen staan op de plek waar het riool onder de grond loopt, dan bestaat de kans dat op een gegeven moment de wortels het riool raken. Boomwortels kunnen zelfs dwars door het riool heen groeien. Ook eventuele werkzaamheden aan het rioolnetwerk kunnen het riool beschadigen of het riool is foutief aangelegd door gebruik van verkeerde diameters rioolbuizen of te veel haakse bochten.

Camera-inspectie


Soms is het ontstoppen alleen niet voldoende. Vooral als er schade aan het riool is, dan is dat belangrijk om te weten. Maar het is natuurlijk geen doen om het hele riool open te graven om te zien of er eventueel schade is. Daarom kan een ontstoppingsbedrijf ook een rioolinspectie uitvoeren. Rioolinspectie vindt plaats door middel van een camera-inspectie. De camera kan op afstand in het riool gebracht worden en op afstand worden bediend. In de tussentijd kan de medewerker van het ontstoppingsbedrijf op een beeldscherm volgen waar de camera is en daarmee de exacte locatie vinden en de soort schade of ontstopping. Naar aanleiding hiervan kan er gerichte actie worden ondernomen.

Wat zijn de kosten om het riool te ontstoppen?

Loodgieter.nl hanteert een vast ontstoppingstarief, deze kunt u nalezen op onze tarievenpagina.


Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot