Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419 Nu bereikbaar!

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter

Camera inspectie riolering

Problemen met de riolering worden niet altijd veroorzaakt door een verstopping van het toilet of de afvoer van keuken of badkamer. Het kan voorkomen dat er een breuk, scheur of verzakking in de riolering is ontstaan en om dit goed te kunnen bekijken wordt er vaak een camera inspectie uitgevoerd. De rioolspecialist kan met deze moderne techniek de binnenzijde van de riolering en de afvoerbuizen inspecteren en op deze manier eventuele knelpunten in kaart brengen.


Voordelen van een camera inspectie

De rioleringsbuizen bevinden zich onder de grond en zijn lastig bereikbaar, dat maakt een visuele inspectie een bijna onmogelijke klus. Tegenwoordig beschikken de rioolspecialisten gelukkig over professionele, geavanceerde camera’s om de problemen in het riool snel op te kunnen sporen.

Een camera inspectie van het riool geeft een duidelijk en compleet beeld van de inwendige staat van de riolering, waardoor eventuele problemen in kaart kunnen worden gebracht. Door de camerabeelden kan de exacte locatie van eventuele scheuren of breuken worden vastgesteld, zodat de riolering daarna hersteld kan worden, zonder onnodig graaf- en sloopwerk. Tijdens de camera inspectie zal de riolering ook worden doorgespoten, zodat de lens van de camera goed schoon blijft.


Hoe werkt een camera inspectie van de riolering?

Met behulp van een geavanceerde, waterdichte camera inspecteert de rioolspecialist de inwendige staat van de riolering en de afvoerbuizen. De camera is voorzien van een sensor en wordt met een kabel door het riool geleid. Via een beeldscherm kan de rioolspecialist bovengronds meekijken met de route die de camera aflegt en zo de gehele binnenzijde van de riolering onderzoeken. Op basis van deze camerabeelden worden eventuele problemen, zoals scheuren, lekkages en boomwortels zichtbaar en kan de juiste locatie van het probleem worden vastgesteld. Na het uitvoeren van de inspectie wordt er een gedetailleerd rapport van de bevindingen uitgebracht en worden de uitvoerbare oplossingen en bijbehorende kosten met u doorgenomen.

Het grootste pluspunt van een camera inspectie van de riolering is dat de exacte locatie en de problematiek zonder onnodig graaf- en sloopwerk wordt vastgesteld en de herstelwerkzaamheden heel specifiek kunnen worden uitgevoerd. Dit scheelt een hoop tijd aan arbeidskosten en dat scheelt u uiteindelijk aanzienlijk in de kosten.


Wat gebeurt er na de camera inspectie?

Nadat de camera inspectie is uitgevoerd, krijgt u van de rioolexpert een uitgebreide rapportage van de inwendige staat van de riolering en de eventuele geconstateerde problemen. Samen met de rioolexpert kunt u meekijken naar de gemaakte foto’s, digitale tekening of video van het rioleringsstelsel en wordt er een passend plan van aanpak besproken.
Als er een kleine scheur of breuk in de riolering is aangetroffen, dan is vaak een kleine renovatie voldoende om het probleem te verhelpen. Indien mogelijk, zal de rioolexpert een kleine reparatie gelijk voor u uitvoeren of een vervolgafspraak voor de herstelwerkzaamheden inplannen.

Doordat de rioolspecialist na de camera inspectie van de riolering nu een compleet en helder beeld van de staat van de riolering heeft gekregen, kan er soms ook vastgesteld worden dat een eenvoudige renovatie helaas niet afdoende is om het aanwezige probleem te kunnen verhelpen. Soms is het rioleringsstelsel dusdanig verouderd, dat het noodzakelijk is om het huidige buizenstelsel in het geheel te vervangen. De rioolexpert zal voor het vervangen van de rioleringsbuizen een passende en vrijblijvende offerte uitbrengen en na akkoord de werkzaamheden uitvoeren.


Camera inspectie voor uw riool? Bel de rioolspecialist voor een afspraak!

Wij helpen u graag om een afspraak in te plannen voor een camera inspectie van uw riolering. U kunt ons bereiken via 085-8770419. Voor een afspraak, advies of minder urgente problemen kunt u ook ons contactformulier invullen.


Wat kost een camera inspectie van de riolering?

Loodgieter.nl maakt graag transparante, duidelijke afspraken en hanteert hierbij altijd een vast tarief voor een camera inspectie van de riolering. Bij het maken van de afspraak worden onze tarieven telefonisch met u besproken en wordt er altijd een bevestiging via de mail naar u gestuurd. Ook kunt u onze vaste tarieven altijd nazien op onze tarievenpagina. Zo weet u altijd precies waar u aan toe bent en komen er nooit verrassingen achteraf.
 

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot