Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

Lekkage verwarming


Lekkage van een verwarming

Een lekkage van een verwarming kan voor problemen zorgen in uw huis. Als u merkt dat er water onder uw verwarming lekt, is het belangrijk om de oorzaak snel te achterhalen en het probleem op te lossen.

Er zijn verschillende redenen waarom een verwarming kan gaan lekken. Een van de meest voorkomende oorzaken is een lekke verwarmingsaansluiting. Dit kan gebeuren als de aansluiting versleten is of beschadigd is geraakt. Ook kan het zijn dat de kraan of het ventiel van de verwarming niet goed is afgesloten, waardoor er water kan ontsnappen.

Het is belangrijk om lekkages van verwarmingen snel op te lossen. Niet alleen om de schade te beperken, maar ook om te voorkomen dat de lekkage erger wordt en andere problemen veroorzaakt. Bijvoorbeeld als het water in contact komt met elektrische apparatuur of als er vochtproblemen ontstaan in uw huis.
Lekkage radiator

Vervangen verwarming

Lekt uw verwarming en kan hij niet meer gerepareerd worden? Dan kan het nodig zijn om de verwarming te vervangen. Hoewel dit een grote klus kan zijn, kan het ook de kans op verdere lekkages en schade verminderen.

Het vervangen van een verwarming kan op verschillende manieren gebeuren, afhankelijk van uw huis en de specifieke verwarming. Het is belangrijk om te weten waar de lekkage vandaan komt voordat u begint met het vervangen van de verwarming. Het kan nodig zijn om de leidingen en fittingen rondom de verwarming te vervangen, evenals de verwarming zelf.

Lekkage radiatorkraan

Een lekkende radiatorkraan kan verschillende oorzaken hebben. Een veelvoorkomend probleem is versleten afdichtingen. Na verloop van tijd kunnen de rubberen afdichtingen in de kraan slijten, waardoor er lekkages ontstaan. Ook corrosie is een mogelijke boosdoener. Oudere verwarmingssystemen kunnen te maken krijgen met corrosie als gevolg van water met een hoog mineraalgehalte, wat het metaal van de kraan aantast en lekkages veroorzaakt. Daarnaast kan een lekkage ook het gevolg zijn van een slechte installatie, waarbij de kraan niet goed is vastgedraaid of de afdichtingen verkeerd zijn geplaatst.

Lekkage radiatorkraan

Een lekkende radiatorkraan heeft verschillende gevolgen waar je rekening mee moet houden. Allereerst zorgt het voor energieverlies. Het warme water dat uit de lekkende kraan stroomt, leidt tot inefficiëntie in je verwarmingssysteem, waardoor je stookkosten omhoog gaan. Daarnaast heeft het invloed op het comfort in je huis, omdat de radiator niet in staat is de gewenste warmte af te geven. Bovendien kan een langdurige lekkage leiden tot waterschade aan je muren, vloeren en andere delen van je woning. Het vocht kan ook schimmel- en meeldauwgroei veroorzaken, wat zowel de luchtkwaliteit als je gezondheid negatief beïnvloedt.

In de meeste gevallen kan het nodig zijn om de radiatorkraan te repareren of zelfs volledig te vervangen. Dit geldt vooral als de lekkage wordt veroorzaakt door corrosie of een slechte installatie. Het is raadzaam om een professionele loodgieter van Loodgieter.nl te raadplegen om het probleem correct te diagnosticeren en de juiste oplossing toe te passen. Zo voorkom je verdere schade aan je verwarmingssysteem en je woning.

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot