Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

Lekkage repareren

De meeste Nederlandse huishoudens zijn voorzien van vele meters onmisbare waterleidingen, afvoerbuizen, cv-leiding, gasleiding, riolering en hemelwaterafvoer. Het is dus niet ondenkbaar dat een deel van deze huishoudens ooit met een lekkage te maken krijgt. Een lekkage kan ontstaan door slijtage, verstoppingen, factoren van buitenaf of misschien heeft u wel als beetje ongelukkige klusser door de leiding van de vloerverwarming geboord.

Voor bijna al uw lekkages in en om het huis beschikt Loodgieter.nl over een landelijk netwerk aan vakmannen met veel verschillende specialisaties om de lekkages voor u te herstellen.


Bij welke lekkage kunnen wij u helpen?

Gaslekkage

Ruikt u gas? Veiligheid staat voorop, dus ga niet gelijk op zoek naar de oorzaak van de gaslucht, maar neem eerst de volgende maatregelen;

* Sluit de hoofdtoevoer van het gas af
* Open ramen en deuren en geef het gas om uit te ruimte te ontsnappen
* Gebruik géén vuur en wees voorzichtig met elektriciteit
* Bel uw loodgieter op 085-8770419


Lekkage badkamer, keuken & toilet

De badkamer, keuken en toilet worden intensief gebruikt en zijn voorzien van waterleidingen en afvoeren, dus een verstopping of lekkage is niet ondenkbaar. Een lekkage aan kraan, douchekop of onder de wasbak is meestal duidelijk waarneembaar, maar het kan ook zijn dat er een lekkage is opgetreden die niet direct waarneembaar is. Natte plekken op het plafond, loslatend behang of klachten van de onderburen zijn dan vaak tekenen dat er ergens een lekkage is ontstaan. Een lekkage is dan vaak al een tijdje aanwezig en het is verstandig om dan een loodgieter in te schakelen om het lek op te sporen en te herstellen. Voor al uw lekkages in de badkamer, keuken en het toilet kunnen wij een afspraak maken met de juiste vakman om dit voor u op te lossen.

Vochtplek Verwijdering afvoer Afvoer hersteld


Daklekkage & lekkage hemelwaterafvoer

Een daklekkage kan behoorlijke waterschade in de woning veroorzaken en het is belangrijk om erger te voorkomen en het dak zo snel mogelijk te laten herstellen. Bij een schuin dak ligt de oorzaak van de lekkage vaak bij de dakpannen, denk hierbij aan stormschade, verschoven of gebroken dakpannen.Bij een plat dak is de oorzaak vaak een verweerde of beschadigde dakbedekking. Maar ook een verstopping van de hemelwaterafvoer kan de oorzaak zijn van de lekkage als er hierdoor een laag water op het platte dak blijft staan. De dakgoot is een ideale verzamelplaats van bladeren, mossen en nestmateriaal en als die niet regelmatig wordt schoongemaakt kan er een verstopping en/of lekkage optreden. Belangrijk dus om de dakgoten regelmatig te laten reinigen om lekkage te voorkomen.

Ontbrekende dakpan Lekkende dakgoot


Lekkage cv-installatie & radiatoren

Een lekkage aan de cv-installatie kan voorkomen aan de cv-ketel zelf, maar ook aan bij de cv-leidingen. Met goed periodiek onderhoud aan de installatie worden de meeste problemen bijtijds opgemerkt en eventueel onderdelen vervangen. Maar een lekkage kan natuurlijk ook ontstaan door stootschade of verouderde roestige radiatoren.

Lekkende radiatorkoppeling


Lekkage riolering

De kruipruimte wordt meestal heel weinig gebruikt en een lekkende of gebroken riolering blijft vaak lang onopgemerkt. Vaak wordt de aanwezigheid van een lekkage pas duidelijk als er stankklachten, vochtplekken, verstoppingen of rioolvliegjes verschijnen. Een beschadigde, lekkende riolering kan grote problemen veroorzaken en het is belangrijk om dit zo spoedig mogelijk te laten herstellen.

Lekkende afvoer in kruipruimte


Waar zit dat lek?

Vochtplekken, kringen op het plafond, loslatend behang, alle tekenen zijn aanwezig dat er ergens een lekkage zit, maar waar…. Water “kruipt” en neemt altijd de weg van de minste weerstand, dus op de plek van de waterschade hoeft niet de oorzaak van de lekkage te liggen. Als u of de loodgieter met het blote oog nergens de lekkage kunnen traceren, dan is de kans zeer groot dat de lekkage zich op een plek bevindt, waar de leidingen zijn weggewerkt in de muur of plafond. Voor het opsporen van de bron van de lekkage is er dan de mogelijkheid om een lekdetectie-onderzoek uit te voeren. Met effectieve en geavanceerde apparatuur kan, zonder onnodig hak-of breekwerk, de exacte locatie van de lekkage worden opgespoord. De herstelwerkzaamheden kunnen daarna heel gericht worden uitgevoerd.


Afspraak maken om de lekkage te repareren?

Voor bijna elke lekkage in en om het huis, kunnen wij voor u de juiste vakman inplannen. U kunt een afspraak maken door het contactformulier in te vullen, maar u kunt natuurlijk ook bellen naar 085-8770419.


Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot