Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419 Nu bereikbaar!

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

Lekkage meterkast

Lekkage meterkastWater en stroom, levensgevaarlijk!

Water en stroom is geen goede combinatie, waterschade of lekkage in de meterkast kan levensgevaarlijk zijn. Het is belangrijk om – voor uw veiligheid - de bron van de lekkage zo spoedig mogelijk op te sporen en te repareren. Mocht u de oorzaak van de lekkage niet zelf kunnen verhelpen of de bron niet kunnen vinden, dan zijn onze professionele loodgieters u daarbij graag van dienst.

U kunt hiervoor ons contactformulier invullen en eventuele foto’s bijvoegen. Maar u kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen via 085-8770419, dit nummer kunt u ook gebruiken om ons foto’s te sturen via WhatsApp.


Waarom is lekkage in de meterkast zo gevaarlijk?

Water is een prima geleider van elektriciteit, wat zeer gevaarlijke situaties kan veroorzaken. Bij waterschade of lekkage in de meterkast is het dan ook van groot belang om dit zo spoedig mogelijk op te lossen. Het water kan kortsluiting veroorzaken en zeker wanneer u dan de aardlekschakelaar weer wilt omzetten, kan dit levensgevaarlijk zijn. Los als eerste de oorzaak van de lekkage op en laat daarna de groepenkast goed drogen. Gebruik dan pas weer stroom nadat een specialist de stoppenkast heeft nagekeken en veilig heeft bevonden.

Lekkage meterkast stadsverwarming


Wat te doen bij lekkage in de meterkast

Na het constateren van een lekkage in de meterkast, draait u als eerste de hoofdkraan dicht. Deze bevindt zich over het algemeen in de buurt van de meterkast of in ieder geval bij de watermeter. Hiermee sluit u de watertoevoer naar de woning af.
Meestal komt een lekkage in de meterkast vanuit de badkamer. Het kan een lekkende leiding of afvoer zijn, maar kan ook vanuit slechte kitranden of voegen naar beneden sijpelen. Via de sleuven van de elektraleidingen kan het water in de meterkast terecht komen.
Mocht de oorzaak van de lekkage in de meterkast niet te traceren zijn of visueel waarneembaar, dan kan voor het opsporen van de bron een lekdetectie de uitkomst zijn. Water gaat immers de weg van de minste weerstand, wat betekent dat de lekkage ergens anders vandaan kan komen, dan waar deze zichtbaar is. Zonder sloopwerk kan de locatie van de lekkage worden getraceerd, waarna de specialist de herstelwerkzaamheden gericht kan uitvoeren. Daarna kan na een controle van een specialist de stroom weer op de installatie worden gezet. Wilt u meer informatie, kijkt u dan op onze pagina over lekdetectie.

Lekkage koppeling meterkast Lekkage meterkast 

Lekkage voor de watermeter, bel uw waterleidingbedrijf!

Lekkages aan de waterleiding voor de watermeter kunnen onze loodgieters helaas niet voor u repareren, belt u hiervoor uw waterbedrijf, zij lossen dit voor u op! Mocht er een verzegelde koppeling lekken bij de watermeter, dan mag onze loodgieter hier helaas niet aan werken. Ook hiervoor dient u het waterleidingbedrijf in te schakelen.

Bijgaand een overzicht van de waterleidingbedrijven in uw regio.
U kunt op uw waterleidingbedrijf klikken om direct uw storing te melden.

Evides 
Regio Zeeland en zuidelijk deel van Zuid-Holland
bel naar: 0900-0787

Dunea
Regio Den Haag en Leiden
bel naar: 088-3474747

Oasen
Regio oostelijk deel van Zuid-Holland
bel naar: 0182-593530

Vitens
Regio Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland en Friesland
bel naar: 0900-0650

WMD Drinkwater
Regio Drenthe
bel naar: 0592-854550

Waterbedrijf Groningen (WBG)
Regio Groningen
bel naar: 050-3688688

Waternet
Regio Amsterdam
bel naar: 0900-9394

PWN Waterleidingbedrijf
Regio Noord-Holland
bel naar: 0800-0232355

Waterleiding Maatschappij Limburg
Regio Limburg
bel naar: 043-3090909

Brabant Water
Regio Noord-Brabant
bel naar: 073 6838000


Lekkage in de meterkast bij stadsverwarming

Mocht er een lekkage in de meterkast ontstaan en u heeft stadsverwarming, draai dan zo spoedig mogelijk de beide hoofdkranen (rode en blauwe) in de meterkast dicht. Het is van belang dat er wel een aftapkraantje in de woning aanwezig is om de druk van de leidingen te halen, zodat de lekkage eerder gestopt kan worden. U vindt dit meestal aan de onderkant van een radiator. Pas wel op, want het water in de radiator kan erg heet zijn. Stadsverwarmingswater kan wel tot 90 graden oplopen! 

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot