Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419 Nu bereikbaar!

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

Verstopte Gootsteen

 

Zoekt u hulp bij uw verstopping?


Voedselresten, vet en vuil kunnen de afvoer flink verstoppen met alle gevolgen van dien, zoals lekkage en overstroming en zelfs een rioollucht vanuit de gootsteen. U heeft alle oma-weet-raad tips uitgeprobeerd, maar de gootsteen is nog steeds verstopt? Schakel dan een professionele ontstopper in!

Wilt u een afspraak maken met één van onze ontstoppers?
U kunt hiervoor ons contactformulier invullen en eventuele foto’s bijvoegen. Maar u kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen via 085-8770419, dit nummer kunt u ook gebruiken om ons de foto’s te sturen via WhatsApp.

Resten van avondeten

Huis-tuin-en-keukenmiddeltjes bij een verstopping


Allereerst willen wij u adviseren om geen chemische schoonmaakmiddelen te gebruiken. Deze zijn agressief voor de leidingen, waardoor deze sneller zullen slijten. Ook de ontstoppingsmiddelen die in de supermarkt of bouwmarkt verkrijgbaar zijn, kunt u beter in het schap laten staan. Dit zijn middelen die dusdanig agressief zijn, dat zelfs de lijmverbinding van de afvoer opgelost kan worden, waardoor u veel verder van huis bent. De verbinding kan dan bijvoorbeeld losschieten onder de woning, waarna er weer extra reparatiekosten om de hoek komen kijken om de afvoer weer te repareren.

Wat u wel kan doen om de verstopping te verhelpen is het reinigen van de sifon. In de kromming van de “zwanenhals” kunnen resten achterblijven en ophopen, waardoor het water niet meer weg kan lopen. De sifon kan losgedraaid worden (zet hier wel een emmer onder), waarna de sifon schoongemaakt kan worden.

Ook de ouderwetse “plopper” kan soms de verstopping verwijderen. Deze plaatst u recht op het afvoerputje van de gootsteen, zodat deze bedekt is. Met duwende en trekkende bewegingen wordt de afvoer vacuüm gezogen en kan de verstopping loskomen.

Een andere tip is om de gootsteen proberen te ontstoppen met soda en azijn, giet eerst een kopje soda met water door de afvoer, gevolgd door een beetje azijn. Deze combinatie gaat dan bruisen en na een kwartiertje kunt u naspoelen met een ruime hoeveelheid heet water.

Soms wil ook een fles cola de verstopping verwijderen. Giet een liter door de afvoer, laat even intrekken en spoel na met een ruime hoeveelheid heet water.

Afwasmiddel werkt ontvettend en zullen eventuele vetresten oplossen. Giet flink wat afwasmiddel met heet water in de gootsteen en laat dit even intrekken.

De tips zijn het proberen waard, maar bij een verstopping die dieper in de leiding zit of hardnekkig is, schakelt u beter professionele hulp in.

Hulp van de professionele ontstopper


Als alle huismiddeltje niet of maar tijdelijk hebben gewerkt en alle pogingen om de afvoer te ontstoppen zijn mislukt, dan is het tijd voor de vakman.
De ontstopper zal in eerste instantie de verstopping proberen te verhelpen door middel van een ontstoppingsveer. Deze wordt al draaiend door de afvoer geleid en slaat op zijn weg door de afvoer alle obstakels kapot, waardoor de afvoer weer kan doorstromen.
In enkele gevallen is de verstopping niet te verhelpen met de ontstoppingsveer en zal het verstopte deel van de afvoer vervangen moeten worden. Gelukkig kan de ontstopper de meeste verstoppingen verhelpen met professionele apparatuur.
Het kan natuurlijk ook zijn dat onze ontstopper erachter komt dat er wat anders aan de hand is dan een “simpele” verstopping. Dan kan er met een camera-inspectie achter gekomen worden, waarom de afvoer niet naar wens werkt. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan wortelgroei of een verzakking.

Wortel GroeiVetresten in afvoer

Wat zijn de kosten voor het ontstoppen van de gootsteen?


Loodgieter.nl hanteert een vast ontstoppingstarief, deze kunt u nazien op de tarievenpagina.
In de meeste gevallen, zal de verstopping binnen het uur verholpen zijn. Wij hanteren dan ook een vast tarief voor het verhelpen van uw verstopping, zodat u precies weet waar u aan toe bent bij Loodgieter.nl. Dit in tegenstelling tot de oplichters in de markt. Zij lokken u met een startarief en zullen zeker geen totaalprijs noemen. Bij u aangekomen, zullen zij met een “meterprijs” gaan rekenen, die tussen de €40,00 en €60,00 euro kan liggen. Als de verstopping dan verholpen is, zal er zonder blikken of blozen vermeld worden dat de verstopping 10 meter (of verder) in uw riolering zat. De factuur zal dan zomaar €500,00 of meer kunnen zijn. Kijkt u voor de facturen van oplichters in de markt gerust eens op www.loodgieter.nl/opgelicht 

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot