Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

Vakkundig en betrouwbaar ontstoppingsbedrijf nodig?

Een van de meest ondergewaardeerde beroepen is zonder twijfel “de ontstopper”, maar dit is volkomen onterecht. Het is fysiek zwaar en veelal onfris werk en zeker geen geschikt beroep om uit te oefenen voor de meeste mensen. Maar deze specialisten kunnen zoveel meer voor u betekenen dan alleen een verstopt toilet. Wat kunnen deze vakmannen voor u betekenen?


Uw WC zelf ontstoppen?

Waarschijnlijk heeft u zelf al geprobeerd om de wc te ontstoppen met de gebruikelijke huismiddelen, zoals Baking-soda met azijn of de ouderwetse “plopper”. Gebruik in ieder geval nooit een chemische ontstopper, deze kan flinke schade aanrichten aan uw riolering. Ook het advies om niet zelf met de ontstoppingsveer aan de slag te gaan, ook deze kan schade aanrichten aan de wc of leidingen en zelfs vast komen te zitten.

Wat kan onze vakman voor u betekenen?
Onze professionele vakmannen kunnen verschillende technieken toepassen (camera-inspectie, hogedrukapparaten of veermachines) om het probleem snel te verhelpen. 


Verstopte gootsteen?

Voedselresten en vuil kunnen de afvoer flink verstoppen met alle gevolgen van dien, zoals lekkage en overstroming. De eerste mogelijkheid om deze verstopping te verhelpen is het reinigen van het sifon. Ook hier het advies om geen chemische schoonmaakmiddelen te gebruiken, deze kunnen schade aanrichten aan uw leidingen. Is de verstopping niet verholpen na reinigen van sifon, schakelt u dan de vakman in.


Wat te doen bij verstopping douche of bad?

Bij een verstopping van de afvoer van het bad of de douche bestaat helaas niet de mogelijkheid om het sifon te reinigen om het probleem te verhelpen. Gebruik ook liever in deze afvoer geen chemische schoonmaakmiddelen, schakel voor deze klus een betrouwbare ontstopper in.


Is uw vaatwasser verstopt?

Ook bij de verstopping van de vaatwasser zijn achtergebleven etens- en vetresten de grootste boosdoener. Dit kan hardnekkige verstoppingen opleveren, die kunnen resulteren in het niet meer weglopen van het water, tot het overlopen van de vaatwasser. U kunt zelf kijken of de filters verstopt zitten en deze het probleem veroorzaken, deze bevinden zich onderin de vaatwasser en zijn redelijk makkelijk te verwijderen.
Een indicatie dat het een verstopping in de leiding betreft, is vaak dat de wasbak ook slecht doorloopt, beiden zijn meestal op dezelfde afvoer aangesloten.

Onze vakmannen hebben professionele apparatuur, waarmee ze vlot uw afvoer kunnen ontstoppen. Mocht het probleem zich dieper bevinden, bijvoorbeeld in het riool, dan is er de mogelijkheid tot het uitvoeren van een camera-inspectie. Voordeel hiervan is dat er geen graafwerk hoeft plaats te vinden en de werkzaamheden gericht kunnen worden uitgevoerd.


Is uw dakgoot of regenpijp verstopt?

Misschien is een ontstoppingsdienst niet het eerste waar u aan denkt wanneer u een verstopte dakgoot of hemelwaterafvoer heeft. Het is onvermijdelijk dat deze verstoppingen leiden tot lekkage en waterschade, wat schimmel en vochtproblemen kan veroorzaken. Het enige dat u eventueel zelf kunt doen is het nazien van de dakgoot op bladeren, takjes of eventueel nestmateriaal. Bedenk wel dat het werken op hoogte risico’s met zich meebrengt en het in de meeste situaties verstandiger is om een specialist in te schakelen.  

Allereerst zal onze vakman lokaliseren waar het probleem zich precies bevindt. De verdere aanpak zal afhankelijk zijn van de locatie van de blokkade of deze met een trekveer of onder hoge druk kan worden verwijderd.
Moeilijk traceerbare blokkades kunnen eventueel opgespoord worden met een camera-inspectie.
In sommige gevallen is de verstopping in de regenpijp zo hardnekkig, dat de pijp moet worden afgebroken. Het deel van de verstopping wordt verwijderd en dan hersteld met een reparatie mof.
Uiteraard krijgt u na de werkzaamheden advies om verstoppingen in de toekomst te voorkomen. Het regelmatig laten reinigen van de dakgoot is belangrijk en eventueel is het plaatsen van een boldraadrooster een goede optie om verstoppingen in de toekomst te voorkomen.


Oplichters en beunhazen

Buiten dat de ontstoppingsdiensten veel vakbekwame en veelzijdige vakmannen levert, wordt deze branche op dit moment overspoeld met  oplichters. Het is helaas schering en inslag en gelukkig wordt hier nu ook de nodige media aandacht aan gegeven om te voorkomen dat ook u het slachtoffer wordt van oplichting. Het niet afspreken van een vaste prijs, het rekenen per meter leiding, intimidatie en werkzaamheden die niet zijn afgerond maar wel worden berekend. Graag verwijzen wij u naar de pagina die wij over oplichters hebben gemaakt, waar meerdere voorbeelden te vinden zijn van de wijze waarop deze ontstoppers te werk gaan.

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot