Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419 Nu bereikbaar!

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

Ontstoppen Afvoer

Een verstopte afvoer van het toilet, keuken of badkamer kan een huishouden flink ontregelen. Het water loopt niet meer weg, wasmachine of vaatwasser kan niet meer gebruikt worden of er hangt een onaangename, muffe lucht in de woning. Uiteraard wilt u dit zo snel mogelijk opgelost hebben, maar voordat u een afspraak maakt met een ontstoppingsdienst zijn er enkele tips die u kunt proberen om de verstopping zelf op te lossen. Wij nemen in het kort graag meest voorkomende verstoppingen met u door en de oorzaken en mogelijke oplossingen.


Volledige verstopping van de afvoer

Bij een volledige verstopping hebben meerdere afvoeren moeite om het water weg te laten lopen en zit de blokkade waarschijnlijk dieper in de afvoer of is de gemeentelijke afvoer verstopt. Bij een totale verstopping van de afvoer is de kans klein dat u de afvoer zelf kunt ontstoppen en is het raadzaam om een professionele ontstopper in te schakelen.


Tips om zelf de afvoer te ontstoppen:

Als de verstopping is veroorzaakt door vuil, haar of etensresten, dan kunt u in eerste instantie zelf proberen om de afvoer te ontstoppen.

Wat zijn de meest voorkomende verstoppingen?

• Toilet
• Gootsteen
• Douche of bad
• Vaatwasser
• Wasmachine
• Dakgoot en regenpijp


Tip 1. Soda & azijn
Een verstopping die is veroorzaakt door vetresten of kalkaanslag, kan soms verwijderd worden door de combinatie van soda en azijn. Giet een kopje soda met warm water in de verstopte afvoer, gevolgd door een flinke scheut azijn. Deze combinatie geeft een bruisend effect in de afvoer, laat dit geruime tijd intrekken en spoel goed na met warm water.

Tip 2. Afwasmiddel
Een verstopping die is veroorzaakt door vetresten, kan soms opgelost worden door de ontvettende eigenschap van een flinke scheut afwasmiddel. Giet een emmer warm water met het afwasmiddel in de verstopte afvoer en laat dit geruime tijd staan. Met een beetje geluk heeft het afwasmiddel de blokkade dusdanig verkleind dat het water weer goed weg kan stromen.

Tip 3. Rubberen ontstopper, de “plopper”
Ook de ouderwetse plopper kan een goede hulp zijn bij het ontstoppen van de afvoer. Hou de rubberen plopper even onder de warme kraan en plaats deze op de verstopte afvoer, zodat deze helemaal bedekt is. Met een opwaartse duw- en trekbeweging trekt de plopper een vacuüm in de afvoer, waardoor de blokkade los kan schieten en kan worden doorgespoeld.

Tip 4. Reinig de sifon
Een verstopte gootsteen of wastafel kan veroorzaakt worden door achtergebleven, opgehoopte resten in de sifon. Dit kan eenvoudig verholpen worden door de sifon los te draaien (vergeet niet om er wel een emmer onder te zetten), waarna deze gereinigd kan worden.

Tip 5. Trekveer of hogedrukreiniger
Heeft u geen ervaring met een trekveer of hogedrukreiniger, dan raden wij af om dit toch zelf te proberen. Verkeerd gebruik van een trekveer kan de verstopping juist dieper in de afvoer plaatsen of flinke schade aan de afvoerbuis aanrichten en dan bent u verder van huis. Een hogedrukspuit wordt ook veel gebruikt door de professionele ontstoppingsdienst en verwijdert de meest hardnekkige verstoppingen. Toch is het niet verstandig om dit zelf te proberen, want bij verkeerd gebruik is er kans op terugslag van het vieze rioolwater en komt heel de badkamer of toilet onder water te staan.

Tip 6. Gebruik géén chemische schoonmaakmiddelen
Deze chemische ontstoppingsmiddelen bevatten zeer agressieve, bijtende bestanddelen en dat kan flinke schade aanrichten aan de afvoerbuizen. De leidingen zullen sneller slijten, wat de kans op lekkages vergroot.
Ook kunnen deze chemische ontstoppingsmiddelen flinke brandwonden veroorzaken bij direct contact met de huid en bovendien is het een zeer milieubelastende methode van ontstoppen.


Afspraak maken met de professionele ontstopper?

Alles geprobeerd, maar lukt het niet om de verstopping zelf te verhelpen? Dan zit de blokkade hoogstwaarschijnlijk dieper in de afvoer, maar kan ook een kapotte leiding de oorzaak zijn van de verstopping. Het is dan raadzaam om de hulp van een professionele ontstopper in te schakelen. Met professionele apparatuur en een hoop ervaring kan bijna elke verstopping in een mum van tijd worden verwijderd.

Kunnen wij u helpen om een afspraak te maken met de ontstoppingsdienst? U kunt ons bereiken via 085-8770419 of via ons contactformulier.


Wat kost het ontstoppen van de afvoer?

Wij maken graag heldere, transparante afspraken en rekenen dus nooit meterprijzen, maar hanteren altijd een vast tarief voor ontstoppingswerkzaamheden. De tarieven worden altijd eerst met u doorgenomen tijdens het maken van de afspraak en worden daarna via de mail aan u bevestigd. U kunt onze tarieven ook altijd nalezen op onze tarievenpagina.


 

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot