Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter

Cv leiding verroest

Lekkage aan een roestige cv leiding, wat nu?

Meestal zie je het roestige plekje wel zitten op de cv leiding of radiator, maar denk je “dat komt wel een keer” En dan ineens op een dag ligt er een plasje water op de grond. Dan heb je dus te lang gewacht en moet er toch met enige spoed een loodgieter langskomen om de lekkage te verhelpen. Als er corrosie op de cv-leidingen zit, dan is dit natuurlijk al een teken dat er iets niet helemaal goed zit. Vaak zit het op de stalen verwarmingsbuis bij de knelkoppelingen.

Wat ook een veelvoorkomende klacht is, is dat de designradiator in de douche roestplekken begint te vertonen. Dit komt dan vaak voor bij de ontluchtingspunten bovenop de radiator. Omdat deze punten slecht zichtbaar zijn, komt u er meestal pas achter als het echt begint te lekken.
 
roestrrige Cv leiding bij verdeel unit roestige radiator leiding

Reparatie roestige cv leidingen

Als u een roestige plek ziet op de cv-leiding of aansluitingen van de radiator dan doet u er goed aan om een loodgieter in te schakelen. Het is een beetje als het wel bekende gezegde: waar rook is, is vuur. Zo zou u het met roest kunnen stellen: waar roest is, is water (lekkage).
Hier hebben wij onze specialisten klaarstaan om de roestige cv leidingen te verwijderen en weer nieuwe leidingen aan te leggen.
Als de leidingen niet in het zicht liggen, wordt er tegenwoordig veel gebruik gemaakt van kunststof cv-leidingen. Voordeel van deze leidingen is dat ze sowieso niet kunnen gaan roesten. 
Mochten er roestige plekken op aansluitingen zitten, dan kunnen we dit uiteraard ook verhelpen. Vaak is dan de leiding ook voor een deel aan vervanging toe en zal ook de aansluiting in de vorm van een koppeling of puntstuk vervangen moeten worden. Deze zijn dan door de roestvorming aangeslagen en zien er dan niet meer zo netjes uit.
Onze loodgieters hebben de standaardmaten stalen cv leiding met bijbehorende koppelingen normaal gesproken in de bus. Standaardmaten voor cv leidingen in een woonhuis zijn 12 mm, 15 mm en 22 mm. De grotere maten van 28 mm en 35 mm komen eigenlijk alleen voor in de grotere woningen of in bedrijfspanden.
De meest gebruikte kunststof cv leidingen zijn Henco, Wavin, VSH, Uponor en Dyka.

Roestige Cv leiding vervangen Roestige CV leiding 

Foto's van problemen van klanten

Loodgieter Cv leiding verroest

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot