Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419 Nu bereikbaar!

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter

CV-ketel vervangen?


Onderdelen slijten nou eenmaal en na gemiddeld 12 tot 15 jaar zijn de meeste cv-ketels toch echt aan vervanging toe. Het is verstandig de cv-ketel op tijd te vervangen en niet het risico te lopen op korte termijn zonder warm water en verwarming te zitten. Bedenk wel dat wanneer een oude ketel storing gaat geven dit meestal in de winter zal zijn, vaak niet meer gerepareerd kan worden of dat de kosten van de onderdelen niet opwegen tegen de nog te verwachten levensduur.
Vervangen is dan meestal een goedkopere optie, maar het preventief vervangen van een cv-ketel van 15 jaar heeft meerdere voordelen.


Een flinke besparing op de stookkosten

Door ouderdom verbruiken ketels aanzienlijk meer energie dan de nieuwe cv-ketels, vervangen kan tot 25% besparing in het energieverbruik opleveren. De ontwikkelingen gaan snel en de nieuwe cv-ketels geven een hoger rendement, zijn efficiënter en zuiniger in het gebruik.


Meer rendement uit de cv-ketel

Uw woonsituatie kan natuurlijk gewijzigd zijn in de afgelopen 15 jaar, wonen er nu misschien meer of minder mensen in de woning. Het installeren van een nieuwe cv-ketel met meer of minder vermogen, afgestemd op uw wensen en huishouden kan zeer kostenbesparend zijn.
Tegenwoordig halen alle nieuwe HR-ketels ook het hoog rendement als de ketel u voorziet van warm water uit de douche of ander tappunt. Dit was tot een aantal jaar geleden zeker niet het geval en haalde de HR-ketel alleen zijn hoge rendement tijden het verwarmen van uw radiatoren.

Waardeverhoging van de woning

Het vervangen van een verouderde cv-ketel kan zeker interessant zijn als u van plan bent op termijn te gaan verhuizen. Bij een waardebepaling van de woning zal een nieuwe cv-ketel zeker een pluspunt zijn en waarschijnlijk een hogere notering op het energielabel opleveren, u heeft immers uw huis energiezuiniger gemaakt.


Welke cv-ketel past bij mijn huishouden?

Om de juiste cv-ketel afgestemd op uw huishouden te kunnen installeren, is het belangrijk om rekening te houden met de volgende factoren;

Uiteraard is de gezinssamenstelling of woonsituatie van groot belang, hoeveel mensen wonen er in de woning. Hoe meer mensen, hoe intensiever de ketel gebruikt zal worden.

Woont u in een appartement, tussen- of hoekwoning, vrijstaand of in een villa? Belangrijke informatie om de benodigde capaciteit van de nieuwe cv-ketel te kunnen bepalen.

Het bouwjaar van de woning is ook van belang, oudere huizen zijn vaak minder goed geïsoleerd dan de nieuwbouwwoningen, wat van invloed kan zijn op de benodigde capaciteit. Ook andere vormen van isolatie zijn van invloed op de capaciteit, bijvoorbeeld dubbel glas, dak-, vloer- en muurisolatie.

Het is ook belangrijk om goed te kijken naar de benodigde hoeveelheid tapwater om voldoende waterdruk te krijgen bij bijvoorbeeld een stortdouche of het laten vollopen van een bad.

Om een passende offerte voor u te kunnen maken, is het ook van belang of u vloerverwarming heeft, eventueel gecombineerd met radiatoren of convectoren.

Zijn er plannen voor een verbouwing in de toekomst? Misschien een bad of een stortdouche, dat zal een grotere vraag naar warm water met zich meebrengen en een cv-ketel met grotere capaciteit nodig zijn.

Bij het installeren van een nieuwe cv-ketel heeft u ook de optie om een vuilafscheider te laten plaatsen. Een vuilafscheider voorkomt dat er vuil in de cv-leidingen komt. Dit is niet verplicht, maar kan vele voordelen bieden. De nieuwe ketel zal nog energiezuiniger zijn en de levensduur van de cv-ketel verlengen.

Met het antwoord op bovenstaande vragen kan de installateur heel gericht de juiste ketel voor uw woonsituatie zoeken en een gerichte offerte maken.


Vervang de cv-ketel in de zomer

Tijdens de zomermaanden wordt de thermostaat bijna niet gebruikt en het zonnetje verwarmt het huis, totdat het kouder wordt. De cv-ketels moeten dan opeens hard aan de bak en het is nou eenmaal een feit dat op dat moment het grootste risico bestaat dat een wat oudere cv- ketel het gaat begeven. Het is koud in huis, geen warm water en de installateurs hebben het druk. Neem niet het risico dat dit u gebeurt en laat de cv-ketel vervangen in de zomermaanden. U moet er immers niet aan denken dat uw cv-ketel het begeeft op Kerstavond met alle gevolgen vandien!

Denk zeker na over vervanging op korte termijn als de ketel de eerste indicaties gaat geven dat de houdbaarheidsdatum in zicht is;

Regelmatig resetten, omdat de verwarming af en toe uitvalt.

Herrieklachten in de verwarming, kunnen duiden op lucht in de verwarming of een te lage waterdruk. Mocht dit uitgesloten zijn en de herrieklachten blijven, dan bestaat de mogelijkheid dat de circulatiepomp zijn beste tijd heeft gehad.

Een energierekening die een stuk hoger uitvalt dan dezelfde periode het jaar daarvoor, kan ook een teken zijn dat de ketel aan vervanging toe is.

Wanneer de cv-ketel slechter gaat functioneren, zal de ketel niet meer genoeg warm water produceren om aan de vraag te kunnen voldoen. De straal wordt zwakker of het water wordt niet meer warm onder de douche

Hoe kan ik een offerte aanvragen voor een nieuwe ketel?

U kunt hiervoor ons contactformulier invullen en eventueel foto’s van de huidige situatie bijvoegen. Maar u kunt ook contact met ons opnemen via 085-8770419, dit nummer kunt u ook gebruiken om ons de foto’s te sturen via WhatsApp.


 

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot