Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419 Nu bereikbaar!

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

CV Ketels

Hoeveel zuiniger is een nieuwe cv-ketel?

Als de cv-ketel al 15 jaar of ouder is, maar hij werkt nog prima, dan zult u waarschijnlijk niet snel de neiging hebben om deze te vervangen. Toch kan het verstandig zijn om een oudere cv-ketel wel te laten vervangen. Het rendement bij oudere ketels is namelijk een stuk minder dan bij nieuwe ketels. Heeft u een oude ketel, maar zijn er regelmatig problemen mee, zijn er vaak onderdelen stuk of warmt deze niet meer goed? Dan is de beslissing om een nieuwe cv-ketel te laten installeren wat gemakkelijker. Maar hoeveel zuiniger is een nieuwe cv ketel en is deze investering ook snel terugverdient?
 


Redenen om de oude cv-ketel te vervangen

Waarom de oude cv-ketel vervangen? Het vervangen is sowieso nodig als de cv-ketel de leeftijd van 15 jaar heeft bereikt. Dit is namelijk de gemiddelde levensduur van een cv- ketel. Heeft u een oudere cv ketel en die doet het nog steeds, dan heeft u het geluk dat er nog geen problemen zijn ontstaan, maar zuinig stoken doet u niet meer. Het rendement van cv-ketels neemt vanaf een bepaalde leeftijd af en ze zullen steeds minder efficiënter gaan werken. De cv-ketel vervangen kan dus voor een flinke besparing op de energierekening zorgen. Wel is dit afhankelijk van welk soort cv-ketel u aanschaft, maar alle nieuwere cv-ketels zullen zuiniger zijn dan de huidige cv-ketel. En natuurlijk bespaart u met het vervangen van de cv-ketel op de onderhoudskosten. Een oude cv-ketel heeft een vergroot risico op kapotte onderdelen. Vooral als de cv-ketel over de levensduur heen is, kan er regelmatig een onderdeel stuk gaan. Als u hier telkens flink voor moet betalen, dan lopen de onderhoudskosten voor de cv-ketel enorm op. Met een nieuwe ketel is er veel minder risico op een storing of kapotte onderdelen, mits de de cv-ketel wel goed wordt onderhouden.

Welke cv-ketel kan ik het beste kiezen?

Oude, conventionele cv-ketels zijn in Nederland niet meer te koop. Deze ketels zijn niet zuinig genoeg en leveren nauwelijks besparingen op. Grofweg is er de keuze uit een combiketel of een condensatieketel. Dit zijn momenteel de meest populaire cv-ketels, die efficiënter werken en waarmee er veel op energie kan worden bespaard. De combiketel, de naam zegt het al, combineert het verwarmen van de woning met het aanleveren van warm sanitair water. U kiest daarvoor voor een solo combiketel, waarbij de ketel zorgt voor de centrale verwarming en daarnaast wordt er een boiler of een geiser geplaatst voor het warme water. Heeft u meer behoefte aan direct warm water, kies dan voor een combiketel met ingebouwde boiler. U hoeft dan niet meer te wachten op warm water en het bespaart ook ruimte. De condensatieketel is de meeste zuinige cv-ketel. Een deel van de uitgestoten gassen bestaat uit waterdamp. Deze waterdamp wordt bij een condensatieketel niet meer naar buiten gestoten, maar opnieuw gebruikt om het water opnieuw te verwarmen. Deze ketel wordt daarom ook wel een hoogrendementsketel genoemd.

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot