Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419 Nu bereikbaar!

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

CV ketel verplaatsen

De meeste woningen zijn voorzien van een cv ketel. De cv ketel vormt het hart van de verwarmingsinstallatie van een woning. De radiatoren worden met behulp van een cv ketel verwarmd, alsmede het kraanwater en ook eventuele vloerverwarming kan door de cv ketel aangestuurd worden. Als je in een woning bent getrokken met een cv ketel, dan heb je geen invloed gehad op de plek waar de cv ketel hangt. Misschien ben je helemaal niet tevreden over de locatie van je cv ketel? De cv ketel verplaatsen kan dan een oplossing zijn. Zo kun je de cv ketel op een plek hangen waar het jou goed uitkomt.

Redenen om de cv ketel te verplaatsen

De meest belangrijke reden voor mensen om de cv ketel te verplaatsen is omdat deze hangt op een plek die niet handig of zelfs storend is. Misschien hangt de cv ketel in de badkamer en neemt deze veel ruimte in? Of op de overloop en stoot je jezelf er telkens aan als je er voorbij loopt? Dan is dit inderdaad geen handige plek. Het kan ook zijn dat er nieuwe technologische ontwikkelen zijn en je daar gebruik van wilt maken. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen. De cv ketel verplaatsen naar zolder is dan handiger, zodat deze gemakkelijker op de zonnepanelen aangesloten kan worden. Ten slotte kan het ook zijn dat de levensduur van de cv ketel verloopt en je je cv ketel moet vervangen. Je wilt het dan goed aanpakken en je nieuwe cv ketel direct op een plek laten installeren die jou het beste uitkomt.

Wat zijn de meest logische plekken voor een cv ketel?

Een cv ketel in de badkamer, in de keuken of bijkeuken of op de overloop zijn tegenwoordig geen goede plekken meer. Door de jaren heen zijn woningen volledig aangepast aan de eisen en het comfort van de huidige tijd en een cv ketel op deze plek is niet meer van deze tijd. Wat zijn dan wel de logische plekken voor een cv ketel? Dit zijn vooral plekken die niet echt gebruikt worden en dan kun je denken aan de kelder of de zolder. De zolder is in de meeste gevallen de meest gunstigste optie, want een cv ketel moet voorzien worden van een rookgasafvoer. Als je de cv ketel op zolder plaatst, heb je geen lange rookgasafvoer nodig en dat scheelt in de kosten. In de kelder daarentegen staat de cv ketel wel uit het zicht, maar als je de cv ketel op de schoorsteen wilt aansluiten, dan is dit nogal een afstand voor de rookgasafvoer. In de kelder is er ook niet altijd voldoende ventilatie en dit is in de ruimte waar de cv ketel hangt een must.

Hoe moet een cv ketel worden verplaatst?

De ketel verplaatsen is niet zomaar iets wat iedereen zomaar kan. Je moet daarbij het nodige advies inwinnen over hoe je dit moet aanpakken en nog beter is het om dit door een expert te laten doen. Het probleem is namelijk dat dat cv ketel misschien nog gemakkelijk te demonteren is, maar alle leidingen, van zowel de radiatoren, vloerverwarming en waterleiding, komen uit bij de cv ketel. De cv ketel verplaatsen naar de nieuwe locatie is niet het meeste werk, maar wel het verleggen van alle leidingen. Ga je de cv ketel verplaatsen naar zolder, dan zullen ook alle leidingen naar zolder verplaatst moeten worden. Dit moet op een correcte wijze gebeuren, maar ook op een wijze dat leidingen niet zichtbaar zijn. Er moeten gaten in vloeren geboord worden en sleuven om leidingen netjes weg te werken. Dit kan tot een kleine renovatie leiden.

Kosten verplaatsen cv ketel

De kosten voor het verplaatsen van cv ketel zijn geheel afhankelijk van hoever de leidingen en de rookgasafvoer verlegd moeten worden. Bij het verplaatsen van een bestaande cv ketel betaal je weliswaar niet voor een nieuwe cv ketel, maar bedenk wel dat bij aanzienlijke verlegging van de leidingen, je wel in de buurt komt van de prijs van een nieuwe cv ketel. Helemaal als je dit door een vakman laat doen. Vraag dus vooral veel advies aan een deskundige en vraag je zeker ook af of het verplaatsen van je cv ketel echt nodig is.

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot