Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419 Nu bereikbaar!

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

CV Ketel vervangen door warmtepomp

Verwarm je je woning met een cv ketel? Een cv ketel heeft een beperkte levensduur. Na verloop van tijd neemt de efficiëntie van je cv ketel af, waardoor je niet meer zo zuinig zult stoken en er is een hoger risico dat onderdelen stuk gaan. Ter vervanging van de cv ketel kun je kiezen voor een betere en nog efficiëntere cv ketel, maar er zijn tegenwoordig ook alternatieven. Mede door de discussie om woningen zo energiezuinig mogelijk te laten stoken, heeft de warmtepomp een enorme vlucht genomen. De warmtepomp is vandaag de dag een goed alternatief, dus laat je cv ketel vervangen door warmtepomp.

Hoe werkt een warmtepomp?


Naast zonnepanelen is de warmtepomp tegenwoordig één van de meest milieuvriendelijke methodes om je woning te verwarmen. Er zijn diverse types warmtepompen, waarbij de warmtepomp op diverse manieren energie uit de omgeving kan halen om warmte te creëren. Dit kan via lucht, aardwarmte en grondwater. Het is belangrijk dat je een goede keuze maakt, want de wijze van energieonttrekking is van invloed op de kostprijs. De werking van een warmtepomp kan vergeleken worden met een koelkast. In tegenstelling met wat veel mensen denken, koelt een koelkast niet, maar onttrekt het juist warmte, waardoor het koel wordt. Dit wordt gedaan met behulp van een koelvloeistof. Hetzelfde principe geldt voor de warmtepomp. De warmtepomp onttrekt door middel van een koelvloeistof energie uit de lucht, het grondwater of uit de aarde en kan hiermee de woning verwarmen, evenals het leidingwater. 

Wat zijn de voordelen van een warmtepomp?


Heb je de mogelijkheid om je cv ketel vervangen door warmtepomp, dan is dit zeker het overwegen waard. Je profiteert dan van enkele interessante voordelen. Ten eerste is het systeem zeer milieuvriendelijk en komt er nauwelijks CO² vrij en je haalt je warmte vrijwel gratis uit de natuur. Warmtepompen zijn de afgelopen jaren flink doorontwikkeld, waardoor je uit mag gaan van een stabiel systeem wat zeer onderhoudsvriendelijk is. Je zult niet snel hoge kosten hebben voor reparatie. Daarnaast hebben warmtepompen een veel langere levensduur dan cv ketels. Gemiddeld zal een warmtepomp het zeker 20 jaar moeten volhouden. Voor een warmtepomp heb je ook geen schoorsteen of gasafvoer nodig, wat je met een cv ketel wel nodig hebt. Ook dit scheelt weer in de onderhoudskosten. Wat veel mensen niet weten, is dat een warmtepomp in de zomer niet alleen kan verwarmen, maar ook verkoelen. Het verbruik is bij koeling minimaal en dat staat toch in schril contrast met de kosten die je hebt bij een aircosysteem. En ten slotte kan een warmtepomp die ook warm water geeft, gewoon aangesloten worden op het bestaande centrale verwarmingssysteem, zoals radiatoren en vloerverwarming. 

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp?


De geschatte kosten van een warmtepomp hangen af van het type warmtepomp dat je neemt. De meest eenvoudige warmtepomp die energie uit de lucht haalt en ook via de lucht de woning verwarmd is het goedkoopst en te vergelijken met een cv ketel. De geschatte kosten bedragen dan tussen de € 4.000,- en € 8.000,-. Laat je de warmtepomp ook het water verwarmen met energie uit de lucht? Ga dan uit van een geschatte prijs van tussen de € 10.000,- en € 15.000,-. Warmtepompen die hun energie uit aardwarmte en grondwater halen zijn beduidend duurder. De geschatte prijs ligt dan tussen de € 15.000,- en € 24.000,-. De prijzen klinken natuurlijk hoog, maar reken erop dat je door de kostenbesparingen, de investering in een warmtepomp snel kunt terugverdienen.

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot