Snel een Loodgieter nodig? Bel ons! 085-8770419
Nu bereikbaar!


CV ketel kosten

De meeste cv ketels die in woningen hangen hebben een levensduur van ongeveer 15 jaar. Na 15 jaar mag je er zeker van zijn dat de cv ketel verouderd is en niet meer efficiënt en rendabel is. Zolang de cv ketel blijft werken, kun je er natuurlijk nog gebruik van maken, maar reken niet op een energiebesparing. Misschien dat je zelfs rekening moet houden met een hogere energienota wegens een onrendabele cv ketel. Als je ook een oudere cv ketel hebt die over de levensduur is, overweeg dan zeker een nieuwe cv ketel te kopen. Natuurlijk zal de prijs van een cv ketel je kunnen afschrikken, maar daar staat tegenover dat je wel energie kunt besparen.

Voordelen van een nieuwe cv ketel kopen


Er zijn eigenlijk alleen maar voordelen om een nieuwe cv ketel te kopen. Het comfort in je woning zal flink omhoog gaan. In de regel wordt je oude cv ketel vervangen door een nieuwe cv ketel die voldoet aan alle huidige standaarden. Je zult meer vermogen hebben, waardoor je huis veel sneller warm wordt en je sneller warm water uit de kraan krijgt. Natuurlijk profiteer je met een nieuwe cv ketel van een optimaal rendement. Het rendement van je oude cv ketel is al behoorlijk minder geworden, dus met een nieuwe ketel zul je weer rendabel gebruik maken van je centrale verwarming. Dit heeft ook eens rechtstreeks gevolg op de kosten van een nieuwe cv ketel. De aanschaf is natuurlijk hoog, maar hoe lager je energiekosten zijn, des te eerder heb je je nieuwe cv ketel terugverdiend. Maar wat kost een nieuwe cv ketel eigenlijk en waaruit bestaan deze kosten?

Soort cv ketel


Je hebt ten eerste van doen met de aanschafkosten van een cv ketel. Hoe hoog deze kosten zijn, hangt volledig af van welk type cv ketel je aanschaft. De meest aangeschafte cv ketels:

De hoogrendementsketel of condensatieketel

Een hoogrendementsketel is een cv ketel die werkzaam is op gas, maar een duidelijk hoger rendement heeft dan de conventionele cv ketels. Hiermee kun je flink energie besparen en daarmee ook kosten. Dit wordt bewerkstelligd, doordat waterdamp in de rookgassen niet worden afgevoerd naar buiten toe, maar opnieuw worden gebruikt om warmte te creëren. De gemidelde prijs van een condensatieketel ligt tussen de € 2.000,- en € 5.000,-.

Combiketel

De combiketel combineert het verwarmen van de woning door radiatoren en vloerverwarming te verwarmen, maar zorgt ook voor warm leidingwater. Hierbij is het zelfs mogelijk om een combiketel aan te schaffen met ingebouwde boiler. Reken voor de gemidelde prijs van een combiketel op € 1.000,- tot 2.000,-.

HRe-ketel

De HRe-ketel is ook een combiketel, maar deze ketel kan ook elektriciteit opwekken. Zodra de verwarming aanslaat, wordt ook een heteluchtmotor in gang gezet en kan er elektriciteit worden opgewekt. Omdat je op deze wijze elektriciteit opwekt door middel van gas, bespaar je flink op je elektriciteit. Een HRe-ketel is wel een hele dure investering. De prijzen beginnen bij € 10.000,-.

Elektrische cv ketel

Een elektrische cv ketel is nog niet erg populair, maar door de stijgende gasprijs en in de nabije toekomst mogelijk gasloze woningen, wordt een elektrische cv ketel wel interessanter. Hij is momenteel nog niet populair omdat de prijs voor elektriciteit t.o.v. gas nog hoog is. Toch is een elektrische cv ketel zeer stabiel en de elektrische cv ketel prijs ligt laag. De gemiddelde elektrische cv ketel prijs ligt tussen de € 1.000,- en € 3.000,-.

Wat kost de installatie van een nieuwe cv ketel?


De kosten van een cv ketel bestaan niet enkel uit de aanschaf van de cv ketel zelf. Je kunt een mooie nieuwe cv ketel hebben gekocht, maar deze moet nog wel geïnstalleerd worden. In de meeste gevallen zal dit uit worden besteed aan een installateur. Daarnaast komen er nog extra materialen bij, zoals leidingen en de rookgasafvoer. De prijsopbouw voor de kosten van een cv ketel kun je daarom stellen op 60% kosten voor de cv ketel en benodigde materialen en 40% arbeidskosten voor installatie van de cv ketel. Reken voor arbeidskosten op een gemiddelde prijs van € 600,- tot € 1.000,-. Besluit je dat je de cv ketel ook op een andere plek wilt hangen, dan zal de totale prijs van een cv ketel hoger liggen in verband met omleggen van leidingen, extra materiaal en meer arbeidskosten.

Reviews

4.8

Lek in de wastafel bij badkamer. Lekt bij gebruik en geen gebruik
----


5

Lekkage opsporen. Indien er een lekdetectie zal moeten plaatsvinden, kunnen... lees meer
----
Loodgieter was binnen 2 uurtjes aanwezig en heeft de lekkage en de oorzaak...lees meer


5

Waakvlam geiser gaat steeds uit. Geiser is schoongemaakt maar waarschijnlijk... lees meer
----
Uiterst vriendelijk, zeer deskundig en behulpzaam. Snelle service tegen een...lees meer


4.8

Goede middag, wij hebben een druppende kraan in het WC fonteintje en krijgen... lees meer
----
Het probleem was snel en vakkundig verholpen en loodgieter Mike was erg...lees meer


5

Wasmachinekraan vervangen
----


4.3

Inbouw reservoir blijft doorlopen. Schwab PXL8155-1
----
Wel super snel allemaal, top