Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419 Nu bereikbaar!

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

CV ketel kosten

De meeste cv ketels die in woningen hangen hebben een levensduur van ongeveer 15 jaar. Na 15 jaar mag u er zeker van zijn dat de cv-ketel verouderd is en niet meer efficiënt en rendabel zal zijn. Zolang de cv-ketel blijft werken, kunt u er natuurlijk nog gebruik van maken, maar reken niet op een energiebesparing. Misschien dat u zelfs rekening moet houden met een hogere energienota wegens een onrendabele cv-ketel. Als u ook een oudere cv-ketel hebt die over de levensduur is, overweeg dan zeker een nieuwe cv-ketel te laten installeren. Natuurlijk is een nieuwe cv-ketel een flinke investering, maar daar staat tegenover dat u wel energie kunt besparen.

Voordelen nieuwe cv-ketel


Er zijn eigenlijk alleen maar voordelen om een nieuwe cv-ketel te laten installeren. Het comfort in uw woning zal flink omhoog gaan. In de regel wordt uw oude cv-ketel vervangen door een nieuwe cv-ketel, die voldoet aan alle huidige standaarden. U zult meer vermogen hebben, waardoor uw huis veel sneller warm wordt en u sneller warm water uit de kraan krijgt. Natuurlijk profiteert u met een nieuwe cv-ketel van een optimaal rendement. Het rendement van uw oude cv-ketel is al behoorlijk minder geworden, dus met een nieuwe ketel zul u weer rendabel gebruik kunnen maken van de centrale verwarming. Dit heeft ook een rechtstreeks gevolg op de kosten van een nieuwe cv-ketel. De aanschaf is natuurlijk hoog, maar hoe lager de energiekosten zijn, des te eerder heeft u de nieuwe cv ketel terugverdiend. Maar wat kost een nieuwe cv-ketel eigenlijk en waaruit bestaan deze kosten?

Soorten cv-ketels


De hoogrendementsketel of condensatieketel

Een hoogrendementsketel is een cv-ketel die werkzaam is op gas, maar een duidelijk hoger rendement heeft dan de conventionele cv-ketels. Hiermee kun u flink energie besparen en daarmee ook kosten. Dit wordt bewerkstelligd, doordat waterdamp in de rookgassen niet worden afgevoerd naar buiten toe, maar opnieuw worden gebruikt om warmte te creëren. 

Combiketel

De combiketel combineert het verwarmen van de woning door radiatoren en vloerverwarming te verwarmen, maar zorgt ook voor warm leidingwater. Hierbij is het zelfs mogelijk om een combiketel aan te schaffen met ingebouwde boiler.  

HRe-ketel

De HRe-ketel is ook een combiketel, maar deze ketel kan ook elektriciteit opwekken. Zodra de verwarming aanslaat, wordt ook een heteluchtmotor in gang gezet en kan er elektriciteit worden opgewekt. Omdat u op deze wijze elektriciteit opwekt door middel van gas, bespaart u flink op de elektriciteit. 

Elektrische cv ketel

Een elektrische cv ketel is nog niet erg populair, maar door de stijgende gasprijs en de verduurzaming, wordt een elektrische cv-ketel wel interessanter. 

Wat kost de installatie van een nieuwe cv ketel?


De kosten van een cv-ketel bestaat niet enkel uit de aanschaf van de cv ketel zelf. U kunt een mooie nieuwe cv-ketel hebben gekocht, maar deze moet nog wel geïnstalleerd worden. In de meeste gevallen zal dit uit worden besteed aan een installateur. Daarnaast komen er nog extra materialen bij, zoals leidingen en de rookgasafvoer. De prijsopbouw voor de kosten van een cv-ketel kun u daarom stellen op 60% kosten voor de cv ketel en benodigde materialen en 40% arbeidskosten voor installatie van de cv ketel. Besluit u dat u de cv-ketel ook op een andere plek wilt hangen, dan zal de totale prijs van een cv-ketel hoger liggen in verband met omleggen van leidingen, extra materiaal en meer arbeidskosten.

Daar de prijzen momenteel heel hard fluctueren verzoeken wij u even contact met ons op te nemen voor het laatste, scherpste aanbod!

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot