Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419 Nu bereikbaar!

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

Leiding doorboord


Het verbouwen van een badkamer of keuken zijn typische klussen die veel uitgevoerd worden door doe-het-zelvers. Als je een beetje handig bent dan is een badkamer of keuken verbouwen ook heel goed te doen. Maar je moet wel rekening houden met bepaalde zaken. Zoals bijvoorbeeld het boren in de muur. Dit kan niet zomaar op iedere plek. Vooral in de badkamer en keuken zijn waterleidingen en gasleidingen aanwezig. Wanneer je onbezonnen in de muur gaat boren, is de kans groot dat je een leiding raakt. Wanneer je toch een leiding raakt, dan is het belangrijk om er een loodgieter bij te halen. Op deze manier is verdere schade en uitstel van je verbouwing nog te voorkomen.

De waterleiding doorboord


De badkamer is een ruimte waar veel water wordt gebruikt. Denk aan de douche, het bad, de wastafel en het toilet. Het is dus niet meer dan logisch dat er in de muren en vloer van de badkamer veel waterleidingen aanwezig zijn. Wat moet je doen als je onverhoopt toch één van de waterleidingen geraakt hebt? Bij het raken van een waterleiding zul je dit direct merken. Hoogstwaarschijnlijk spuit het water dan uit het geboorde gat en loopt de ruimte al snel vol met water. Snel handelen is dan noodzakelijk, anders staat de hele ruimte blank. Het eerste wat je moet doen is de hoofdkraan dichtdraaien. Met het dichtdraaien van de hoofdkraan zorg je ervoor dat je in de gehele woning geen water meer kunt gebruiken, maar het is de enige manier om de geraakte leiding direct te laten stoppen met stromen. Vervolgens moet je niet in paniek raken en overhaast handelen. Een leiding in een muur is niet direct bereikbaar, dus repareren zul je zelf niet kunnen zonder de muur open te breken. Doe dit niet, maar neem direct contact op met de loodgieter. Veel loodgieters hebben een spoeddienst, dus de loodgieter kan snel ter plaatse zijn. Hij heeft speciale apparatuur en gereedschap waarmee zonder veel breekwerk de waterleiding weer gerepareerd kan worden.

Waterleiding doorboord 

De gasleiding doorboord


Gasleidingen zijn niet overal in de woning aanwezig. Toch liggen er gasleidingen op enkele cruciale plaatsen. Wanneer je op gas kookt, dan is er een gasleiding in de keuken aanwezig. Tevens kan er een dergelijke leiding in de woonkamer lopen die verbonden is met een gaskachel. Ook een op gas werkende cv-ketel is hiermee verbonden. Wat moet je doen als je een gasleiding hebt doorgeboord? Er ontstaat dan direct een levensgevaarlijke situatie. Waarschijnlijk hoor je een sissend geluid en zal er in de ruimte al snel een gaslucht hangen. Je moet dan direct de hoofdgaskraan afsluiten, zodat de situatie niet meer gevaarlijk is. Om te voorkomen dat het alsnog gevaarlijk is met al het gas in de ruimte, open je alle ramen en deuren zodat het gas kan vervliegen. Doof al het open vuur dat in huis aanstaat en gebruik even geen elektriciteit om vonkvorming te voorkomen. Neem direct contact op met de spoeddienst van de loodgieter. De loodgieter is in staat om snel het gaslek snel te repareren, zodat je snel weer gebruik kunt maken van de gasleidingen.

Gasleiding doorboord

Het doorboren van de cv-leiding


De cv-ketel is het hart van de centrale verwarming. Vanuit de ketel lopen er diverse leidingen naar de radiatoren in de de woning. Veel cv-leidingen zijn in de muur of vloer weggewerkt. Bij het doorboren van een cv-leiding heb je niet alleen een lekkage, maar ook een storing in je centrale verwarming. Je cv-ketel zal direct ontregeld raken. Ook nu is bij het doorboren van een cv-ketel belangrijk om de hoofdkraan uit te zetten en zet ook de cv-ketel helemaal uit. Neem dan contact op met de loodgieter. De loodgieter zal je cv-leiding weer repareren en kan tevens je cv-ketel weer resetten en goed instellen.

Geraakte cv leiding

Voorkom doorboren van leidingen


Een klusongemak door het doorboren van leidingen kan altijd gebeuren. Nog beter is het om dit te voorkomen. Je voorkomt hiermee dat er grote schade ontstaat en dat je veel tijd kwijt bent met je ‘ongelukje’. Wanneer je zelf leidingen hebt gelegd, is het verstandig om een leidingplan te maken. Hierop teken je alle soorten leidingen die in je woning lopen. Mocht je dan een keer moeten boren, dan weet je altijd waar de leidingen lopen en waar je niet moet boren. Wanneer je geen idee hebt waar de leidingen lopen, gebruik dan een leidingzoeker. Dit zijn handige digitale apparaatjes die als het ware door je muren, vloeren en plafond heen kijken en exact de locatie van een leiding kunnen traceren. Zo hoef je nooit meer een leiding te doorboren.

Leiding detector

Foto's van problemen van klanten

Loodgieter Leiding doorboord
Loodgieter Leiding doorboord
Loodgieter Leiding doorboord

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot