Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter

Wat is de functie van kitwerk?


Kitwerk is niets meer of minder dan het afdichten of opvullen van alle voegen, naden en kieren, zodat er een duurzame, elastische verbinding ontstaat.
Goed kitwerk is belangrijk, zeker de vochtige ruimtes, zoals badkamer, keuken en toilet, moeten worden voorzien van goed kitwerk om lekkages te voorkomen.
Als het juiste materiaal wordt gebruikt en de kit goed wordt aangebracht, dan voorkomt kitwerk ook vocht- en schimmelplekken.
Kitwerk is niet alleen belangrijk in de vochtige ruimtes. Houten en tegelvoeren worden afgekit om te voorkomen dat er vuil en vocht in de vloer kan komen, wat schade en schimmel kan veroorzaken. Ruiten worden in de kozijnen gekit om tocht en warmteverlies te voorkomen. Keukenbladen worden gekit om lekkages te voorkomen en ook kleine lekkages in het dak kunnen met de juiste kit verholpen worden. Er zijn veel verschillende soorten kit verkrijgbaar, waarbij de ene kit meer geschikt is om af te dichten of geschikt voor de natte ruimtes en andere meer geschikt om te lijmen. De meest voorkomende kitten en hun specifieke toepassingen hebben we voor u op een rijtje gezet.


SANITAIRKIT

Elastische sanitairkit wordt voornamelijk gebruikt in de vochtige ruimtes en heeft de positieve eigenschap dat het goed bestand is tegen vocht en schimmel. Het is daarom de ideale en meest gebruikte kit voor keuken, badkamer of toilet. Het nadeel van sanitairkit is dat deze kitsoort niet overschilderbaar is, maar wel verkrijgbaar in verschillende kleuren.


SILICONENKIT

Siliconenkit is iets minder elastisch dan sanitairkit, maar ook redelijk goed bestand tegen vocht of schimmel. Siliconenkit is geschikt voor de drogere ruimtes, maar kan meestal ook prima toegepast worden in de keuken.


ACRYLAATKIT

Acrylaatkit is een elastische kit die voor veel toepassingen te gebruiken is. Vooral voor het afkitten van naden en voegen in het houtwerk is acrylaatkit een goede keuze. Het is makkelijk in gebruik, hecht op bijna elke ondergrond en is overschilderbaar. Voor de vochtige ruimtes is acrylaatkit minder geschikt


STRUCTUURKIT

Structuurkit is uitermate geschikt voor het opvullen of dichten van naden en kieren van het pleister- en stucwerk op muren en plafonds, zowel binnen als buiten. Structuurkit is elastisch, overschilderbaar en ook geschikt voor de vochtige ruimtes.


GLASKIT

Goed afgekitte ramen zorgen ervoor dat vocht geen kans krijgt om binnen te dringen en zorgen voor een betere isolatie. Glaskit is een kit op siliconenbasis en zeer geschikt voor hechting tussen glas en het kozijn. Bijkomend voordeel is dat deze glaskit in meerdere RAL-kleuren verkrijgbaar is, maar ook overschilderbaar is. Glaskit is goed bestand tegen vocht en weersomstandigheden.


MONTAGEKIT

Montagekit is eigenlijk geen kit, maar meer een montagelijm. Montagekit heeft veel eigenschappen van de siliconenkit en is geschikt om oppervlakken mee aan elkaar te bevestigen of naden en kieren mee te dichten. Montagekit is in tegenstelling tot de andere kitsoorten niet elastisch en hardt helemaal uit. Montagekit is dus niet geschikt voor de afwerking van de vochtige ruimtes.


AQUA SEAL KIT

De Aqua Seal Kit is speciaal ontwikkeld voor het verlijmen van glasplaten in aquaria. In tegenstelling tot siliconenkit bevat Aqua Seal Kit geen schimmelwerende middelen, deze kunnen dodelijk zijn voor de vissen.


AFKITTEN OF VERVANGEN

De meeste loodgieters van Loodgieter.nl kunnen u van dienst zijn bij een klein stukje kitwerk, zoals het afkitten van een wasbak of het toilet. Grote klussen, bijvoorbeeld het kitten van de kozijnen of de complete badkamer zullen wij toch doorgeven aan een ervaren professionele kitter. Kitwerk is een vak apart en elke situatie is anders. Elke ondergrond en materiaalkeuze brengt ook een andere werkwijze met zich mee. Door de grote klussen aan de professional uit te besteden heeft u garantie op de werkzaamheden en blijft uw kitwerk jarenlang in goede staat.

Wij zijn u graag van dienst om te bespreken wat Loodgieter.nl voor u kan betekenen voor de kleinere klussen. Als wij de klus niet voor u kunnen uitvoeren, dan kunnen wij u altijd koppelen aan een vertrouwde externe partij, waar wij goede ervaringen mee hebben en die de klus voor u naar tevredenheid kan uitvoeren.
Belt u ons gerust om de mogelijkheden te bespreken op 085-8770419 of u vult het aanvraagformulier in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.


 

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot