Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter

Fonteinkraan

Een fonteinkraantje is een “normaal” wastafelkraantje, maar dan in klein formaat en meestal alleen aangesloten op het koud water. Het fonteinkraantje heeft maar één draaiknop of hendel voor de bediening en is vooral terug te vinden in “het kleinste kamertje”. Heeft u problemen met uw fonteinkraantje, lekkage of is het tijd voor vervanging, dan zijn wij u graag van dienst.


Fonteinkraantje als eyecatcher

Ook het “kleinste kamertje” in huis verdient een echte eyecatcher!
Wordt het toilet verbouwd of is de kraan gewoon aan vervanging toe? Zelfs op het gebied van fonteinkraantjes zijn er steeds nieuwe innovaties. Het assortiment van tegenwoordig biedt tal van materialen, designs en kleuren. U kunt kiezen tussen een inbouw of opbouw fonteinkraan. Een elektronische of zelfsluitende fonteinkraan is ook een optie om te overwegen, milieuvriendelijk en zeer hygiënisch.


Inbouw of opbouw fonteinkraan

Een inbouw fonteinkraan is weggewerkt in de muur, dit ziet er strak en netjes uit en is makkelijk schoon te houden. Wel is een inbouw fonteinkraan lastiger te monteren dan een opbouw fonteinkraan en zal de muur verder moeten worden afgewerkt. Als uw keuze is gevallen op een inbouw fonteinkraan, dan heeft uw wasbak naar keuze geen kraangat nodig en is ook een mooie waskom een optie.

Een opbouw fonteinkraan wordt gemonteerd op de wasbak, hierbij is het niet nodig om te boren in de muur. Voordeel van een opbouw fonteinkraan is dat het makkelijker is om deze te vervangen of te repareren indien nodig, dan een inbouw fonteinkraan. Let er wel op dat de wasbak van uw keuze een kraangat heeft, vaak worden kraan en wasbak al als een complete set geleverd.

Om te voorkomen dat het water alle kanten op spettert zijn er een paar richtlijnen bij het plaatsen van een fonteinkraan.

Plaatst u een opbouw fonteinkraan in combinatie met een wasbak, dan moet het water op ongeveer een centimeter van de afvoer landen, zo voorkomt u dat het water te veel omhoogkomt en gaat spetteren.

Plaatst u de inbouw fonteinkraan in combinatie met een waskom of wasbak, zorg er dan voor dat de uitloop van de fonteinkraan recht boven de afvoer zit.
De hoogte van de inbouw fonteinkraan kunt u zelf bepalen, maar hoe kleiner de afstand van de uitloop naar de afvoer, hoe minder water uit de waskom zal spetteren.

Fonteinkranen zijn verkrijgbaar met verschillende soorten bedieningen. De meeste kranen hebben één draaiknop, waarmee de hoeveelheid water geregeld kan worden. Met een ééngreepsbediening kan, buiten de hoeveelheid water, ook de temperatuur van het water ingesteld worden. De meeste fonteinen zijn alleen aangesloten op de koud waterleiding, dan is een draaiknop op het fonteintje afdoende.


Elektronische of zelfsluitende fonteinkraan

Een luxe en mooie toevoeging aan het toilet is een elektronische of zelfsluitende fonteinkraan. Deze fonteinkranen zijn zeer hygiënisch en milieuvriendelijk. Een elektronische fonteinkraan werkt met een sensor en heeft daardoor geen aanraking nodig. Zodra de kraan beweging detecteert, zal het water gaan stromen en wanneer er geen beweging meer merkbaar is, zal de kraan automatisch stoppen. Een zelfsluitende kraan geeft een bepaalde hoeveelheid water per keer af, bedienbaar met één druk op de knop. De kraan stopt vanzelf wanneer de hoeveelheid water is afgegeven, energiezuinig en makkelijk.


Lekkage aan het fonteinkraantje

Het advies van Loodgieter.nl is om een fonteinkraantje ouder dan 10 jaar te laten vervangen. De reparatiekosten wegen vaak niet op tegen de kosten van een nieuwe fonteinkraan. Het bezuinigen op een goede A-merk fonteinkraan is niet verstandig. Bij eventuele lekkages is er bij de A-merken fonteinkraan meer kans op reparatie dan bij merkloze fonteinkranen van de bouwmarkt. Bij de duurdere fonteinkranen is er ook na de fabrieksgarantie grotere kans op reparatie, omdat de loodgieter gericht de onderdelen kan bestellen. Bij mankementen van veel merkloze fonteinkranen zijn de onderdelen moeilijk of niet leverbaar, waardoor de kraan uiteindelijk toch vervangen moet worden en u uiteindelijk duurder uit bent. Mocht de lekkage simpel verholpen kunnen worden door het vervangen van een pakking (vroeger ook wel “het leertje” genoemd) of binnenwerk, dan zal onze loodgieter dat uiteraard voor u oplossen en hoeft de kraan niet vervangen te worden.

Wilt u een afspraak maken met één van onze loodgieters? Wij ontvangen van u graag wat meer informatie. Welk type fonteinkraan u gerepareerd of vervangen wilt hebben en ook ontvangen wij graag foto’s van de huidige fonteinkraan en de situatie. Met voldoende informatie komt de loodgieter met de juiste materialen en onderdelen bij u op bezoek, dat scheelt uiteraard tijd en geld.

U kunt hiervoor ons contactformulier invullen en de foto’s bijvoegen. Maar ook kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen via 085 019 7062, dit nummer kunt u ook gebruiken om ons de foto’s te sturen via WhatsApp.

 

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot