Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419 Nu bereikbaar!

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter

Lekt de wasmachinekraan?

De wasmachinekraan is meestal geplaatst op een plek waar u zelf niet vaak komt of uit het zicht weggewerkt. Het is dus niet verwonderlijk dat een lekkende wasmachine in veel gevallen pas laat ontdekt wordt. Lekt de wasmachinekraan erg hard, dan kunt u in eerste instantie voor nood de hoofdwaterleiding afsluiten om verdere waterschade te voorkomen.

Heeft u weinig kluservaring, dan is het verstandig om voor de lekkende wasmachinekraan een loodgieter in te schakelen en vooral niet zelf te proberen om de kraan te repareren. Op de wasmachinekraan staat altijd waterdruk en mocht u onverhoopt handelingen uitvoeren die de lekkage verergeren, dan zullen de meeste verzekeraars de daaruit voortkomende waterschade niet vergoeden.

Als de lekkage afkomstig is van de wasmachinekraan zelf, dan zal bijna altijd het advies worden gegeven om de wasmachinekraan te vervangen en niet te repareren. Maar de lekkage kan ook afkomstig zijn van de aansluiting met de watertoevoerslang en dan kan de wasmachinekraan over het algemeen blijven zitten en zal een kleine reparatie de lekkage stoppen.

Wilt u een afspraak maken met één van onze loodgieters voor de lekkende wasmachinekraan? Dat kan door het contactformulier in te vullen of te bellen naar 085-8770419.


Oorzaken van een lekkende wasmachinekraan

Een lekkende wasmachinekraan kan worden veroorzaakt door een lekkende beluchter. Een beluchter bestaat uit bewegende delen en daar kan na verloop van tijd vuil in terecht zijn gekomen, maar ook kalkaanslag kan de beluchter flink beschadigen. De beluchter is ook voorzien van een rubberen ring en deze kan door slijtage op den duur minder goed afsluiten en gaan lekken.

Uw loodgieter zal uiteraard altijd eerst bekijken of er een mogelijkheid is om de kraan blijvend te repareren en anders het eerlijke advies geven om de wasmachinekraan te vervangen.

Als een altijd “openstaande” wasmachinekraan, wegens bijvoorbeeld verhuizing of vakantie, wordt dichtgedraaid, dan is er een kans dat de wasmachinekraan bij het heropenen geen water meer door zal laten. Meestal wordt de oorzaak hiervan gevonden bij verkalking van het binnenwerk. Het ontkalken van het binnenwerk kan dan heel soms de oplossing zijn, maar over het algemeen zal u het advies krijgen om de wasmachinekraan te laten vervangen.

Uiteindelijk wegen de kosten van vervanging van de wasmachinekraan niet op tegen de kosten van een mogelijke reparatie en u kunt weer jaren zonder problemen vooruit.


Waarom een speciale wasmachinekraan?

Voor de aansluiting van de wasmachine mag nooit een gewone kraan gebruikt worden, maar wordt altijd een speciale wasmachinekraan geplaatst. Een wasmachinekraan is speciaal ontwikkeld voor de aansluiting van de wasmachine en dat is niet zonder reden.

Een wasmachinekraan is voorzien van een beveiliging. Als de waterdruk in de waterleiding onverhoopt wegvalt, dan voor komt deze beveiliging dat er ”vuil” water vanuit de wasmachine terug kan stromen richting de waterleiding. Het binnenwerk van een wasmachinekraan is voorzien van een speciale terugslagklep en/of beluchter om te voorkomen dat dit kan gebeuren.


Wasmachine met beluchter of terugslagklep

Als uw wasmachinekraan vervangen moet worden dan kunt u kiezen voor een wasmachinekraan met een beluchter of een terugslagklep.

De beluchter in het binnenwerk van de wasmachinekraan voorkomt dat er een vacuüm ontstaat als er bijvoorbeeld een waterleiding in de straat springt. De waterleidingen in de straat stromen dan leeg en zuigen vervolgens het water en de lucht uit de waterleidingen van de omringende woningen. Dit geeft het “vuile” water de mogelijkheid om terug te stromen richting de drinkwaterleiding. De beluchter in het binnenwerk zorgt ervoor dat alléén de lucht en niet het “vuile” water kan worden aangezogen. Om te voorkomen dat schoon drinkwater vermengd kan raken met afvalwater, hebben de drinkwaterleveranciers het verplicht gesteld dat een wasmachinekraan voorzien moet zijn van een beveiliging.

Een terugslagklep in het binnenwerk van een wasmachinekraan heeft een soortgelijke functie, maar beveiligt de wasmachinekraan op een andere manier. Zodra de waterdruk onverhoopt wegvalt, zal de terugslagklep de waterleiding afsluiten en voorkomt op deze manier dat het “vuile” water terug kan stromen naar de drinkwaterleiding.
Een wasmachinekraan met een terugslagklep wordt vaak geplaatst als de kraan lager is geplaatst dan de wasmachine.

U kunt ook de keuze maken om een wasmachinekraan te laten plaatsen met zowel een beluchter en een terugslagklep, dan bent u dus dubbel beveiligd.


Wat kost het vervangen van de lekkende wasmachinekraan?

Loodgieter.nl hanteert altijd een vast tarief voor de voorrijkosten en de arbeidsuren, deze zijn na te lezen op onze tarievenpagina.

Het vervangen van de wasmachinekraan zal over het algemeen niet veel tijd in beslag nemen en de loodgieter zal meestal binnen het eerste uur arbeid klaar zijn met de werkzaamheden. De kosten van de wasmachinekraan is afhankelijk van het type kraan dat u geplaatst wilt hebben.
 

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot