Direct bellen Direct aanvragen

Snel en eenvoudig een loodgieter regelen!

085 8770 419 Nu bereikbaar!

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 220.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 220.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

Lage waterdruk?

Een te lage waterdruk is vaak de oorzaak van het in storing vallen van uw cv-ketel, waardoor u geen warm water of verwarming meer heeft. Controleer daarom bij een storing als eerste of de waterdruk van de cv-installatie tussen de 1,5 en 2 bar staat, voordat u een servicemonteur inschakelt. Bij een waterdruk lager dan 1,5 bar moet de cv-installatie worden bijgevuld en zal de storing waarschijnlijk zijn opgelost. Het bijvullen van de cv-installatie is niet moeilijk en prima zelf te doen. Wat u nodig heeft om bij te vullen zijn een emmer, waterpomptang, vulslang en houd een oude handdoek bij de hand.
Lage waterdruk


Hoe kan ik zelf mijn cv-installatie bijvullen?

Stap één
Zet de kamerthermostaat op de laagste stand en geeft de cv-installatie de tijd om af te koelen tot 40 graden.
Heeft u nog een oudere ketel met een analoge drukmeter, verwijder dan de stekker uit het stopcontact als de ketel voldoende is afgekoeld.
Bij een modernere ketel met een digitale drukmeter op de display, is het juist belangrijk om de stekker in het stopcontact te laten zitten om de druk van de display te kunnen aflezen.

Stap twee
Sluit de vulslang aan op de (koud) waterkaan in de buurt van de cv-installatie.

Stap drie
Draai vervolgens de kraan zachtjes open en laat het water in de emmer lopen, totdat de vulslang is gevuld met water. Dit voorkomt, dat er tijdens het bijvullen lucht in de installatie kan komen via de vulslang. U kan de kraan nu weer uitzetten.

Stap vier
Verwijder de dop van het vulpunt van de cv-ketel en sluit de vulslang hierop aan.

Stap vijf
Draai eerst de vulkraan en daarna de waterkraan open tot de druk op ongeveer 1,8 bar staat. Dit kunt u aflezen op de display van de ketel of op de analoge drukmeter.

Stap zes
Draai eerst de waterkaan dicht en vervolgens draait u het vulpunt dicht van de cv-ketel.

Stap zeven
Ontkoppel de vulslang voorzichtig en laat het resterende water in de emmer lopen.

Stap acht
De thermostaat kan weer op de gewenste stand worden gezet en controleert u of de verwarming weer aanslaat.



Waar vind ik de vulkraan van mijn cv-ketel?

Alle cv-ketels beschikken over een vulkraan, deze is onmisbaar om de cv-installatie te kunnen bijvullen. Meestal is de vulkraan geplaatst in een van de leidingen aan de onderkant van de cv-ketel en soms aan de bovenkant. Dit is helaas niet altijd het geval en dan kan het nog een behoorlijke speurtocht zijn om de vulkraan te vinden. In sommige woningen kan de vulkraan ook worden gevonden op een radiator in de badkamer of bijkeuken of op een willekeurige plek op een leiding.


Hoe herken ik mijn vulkraan?

Meestal is de vulkraan zilverkleurig en herkenbaar aan een rode of groene hendel, waarmee de vulkraan open en dicht kan worden gedraaid. Staat de hendel dwars op de leiding, dan is de vulkraan gesloten. En staat de hendel evenwijdig aan de leiding, dan is de vulkraan open. Een vulkraan is altijd voorzien van een afdichtdop, deze moet eerst worden verwijderd om de vulkraan te kunnen openen. Soms kan een vulkraan koperkleurig zijn en dan kan de afdichtdop gebruikt worden om de vulkraan te openen en te sluiten. Meestal vindt u de vulkraan terug in de buurt van een waterkraan, die met een vulslang op de vulkraan kan worden aangesloten. Soms is de wasmachine al aangesloten op deze waterkraan, dan moet deze logischerwijs eerst worden afgekoppeld, voordat u kunt bijvullen.


Hoe vaak moet ik de cv-ketel bijvullen?

Bij een oudere cv-ketel is het niet uitzonderlijk als deze twee keer per jaar moet worden bijgevuld. De moderne cv-ketels hoeven vaak maar eenmaal per jaar te worden bijgevuld en soms is dat zelfs niet eens nodig. Merkt u dat de waterdruk toch snel zakt en er meerdere maken per jaar moet worden bijgevuld, dan kan er sprake zijn van een lekkage.


Waarom stijgt de waterdruk niet tijdens het bijvullen?

Controleer dan eerst of de waterkraan en de vulslang op de correcte manier zijn aangesloten en de waterkraan en vulpunt zijn opengedraaid. Als alles correct is aangesloten en de waterdruk stijgt niet, dan zijn wij u graag van dienst om uit te zoeken wat het defect is.


Hulp nodig bij het bijvullen?

Lukt het bijvullen niet of wilt u de vulkraan laten vervangen? Onze loodgieters helpen u daar graag bij. U kunt voor een afspraak ons online contactformulier invullen of bellen naar 085-8770419.

Loodgieter.nl hanteert altijd een vast tarief voor de voorrijkosten en de arbeidsuren. Onze tarieven worden vooraf met u besproken en u krijgt ook een afspraakbevestiging per mail toegestuurd. Zo weet u altijd precies waar u aan toe bent!
 

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot