Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419 Nu bereikbaar!

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

Keukenkraan zit los

De keukenkraan zit los en dat is vervelend, maar meestal een reparatieklus waar niet direct actie op wordt ondernomen. Het uitstellen van de reparatie van een loszittende kraan lijkt geen probleem, maar is toch niet verstandig. De keukenkraan zal op den duur steeds losser gaan zitten en er kan een moment komen dat de keukenkraan loskomt van het aanrechtblad. Het probleem is dat de keukenkraan gekoppeld is aan de waterleiding en er op zo’n moment een flinke lekkage kan ontstaan. “Voorkomen is beter dan genezen”, is dus ook van toepassing op een loszittende kraan.


Waarom zit de keukenkraan los?

Het is wel belangrijk om eerst de oorzaak van de loszittende kraan te achterhalen. Dat kan bij een oudere keukenkraan veroorzaakt worden door slijtage en intensief gebruik. Vaak adviseren wij dan om een oudere kraan niet meer vast te laten zetten, maar liever in het geheel te laten vervangen. De kans is groot dat bij een loszittende, oudere kraan de schroefdraad dusdanig is beschadigd, dat de montagemoer niet meer past.

Een loszittende keukenkraan kan ook veroorzaakt worden door een lekkage, waardoor het aanrechtblad is aangetast en de keukenkraan instabiel is geworden. Vooral kunststof en houten aanrechtbladen zijn gevoelig voor waterschade met een loszittende keukenkraan als gevolg. Als het aanrechtblad niet te veel is aangetast, dan kan de keukenkraan nog vastgezet of vervangen worden. Als het aanrechtblad te erg aangetast is, waardoor de kraan niet voldoende houvast heeft, dan is het belangrijk om dit eerst te repareren of het aanrechtblad te laten vervangen.

Als u een beetje handig bent, dan is het geen moeilijke klus om de keukenkraan zelf vast te zetten. Het lastigste aan deze reparatie is vaak dat er een wasbak in de weg zit en soms wat lades. Ook is het aan te raden om tijdens het vastzetten van de keukenkraan een extra handje in te schakelen om de kraan vast te houden, zodat deze mooi gecentreerd op het aanrechtblad blijft staan.


Wat heeft u nodig en hoe werkt het?

Vaak kan de loszittende keukenkraan met simpel gereedschap worden vastgezet, zoals een steeksleutel of een grote platte schroevendraaier. Mocht u onder het aanrechtblad te weinig ruimte hebben om de draai te kunnen maken met de steeksleutel, gebruik dan een pijpsleutel. Het kan voorkomen dat uw keukenkraan een andere manier van bevestiging aan het aanrechtblad heeft, dan is het verstandig om de montagehandleiding van de fabrikant te volgen.
Een keukenkraan heeft aan de onderkant een buis met schroefdraad, die aan door het gat van het keukenblad steekt. Aan de onderkant wordt de schroefdraad vastgezet met een plaatje, een sluitring en een moer.


Liever een afspraak met de loodgieter?

Heeft u twijfels over de oorzaak van de loszittende keukenkraan of ziet u het niet zitten om zelf in het keukenkastje te kruipen, maak dan een afspraak met één van onze loodgieters. Zij helpen u graag, bekijken de oorzaak van de loszittende keukenkraan en geven u eerlijk advies als het beter is om de keukenkraan te laten vervangen.

U kunt hier ons contactformulier invullen, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk.
Telefonisch contact kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar op 085-8770419.


Wat kost de reparatie van mijn loszittende keukenkraan?

Loodgieter.nl hanteert altijd een vast tarief voor de voorrijkosten en de arbeid, zodat u nooit achteraf voor verrassingen komt te staan. Deze kunt u nalezen op onze tarievenpagina.  

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot