Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419 Nu bereikbaar!

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter

Lekkende keukenkraan

Heeft u last van een lekkende keukenkraan? Dit is op korte termijn niet zo’n groot probleem, maar het is wel verstandig om deze lekkage zo spoedig mogelijk te laten verhelpen. Het aanhoudende geluid van de vallende druppels in de wasbak kunnen behoorlijk op de zenuwen gaan werken, maar erger nog is dat er op den duur liters water ongebruikt wegloopt en daar komen kosten bij kijken.


Reparatie lekkende keukenkraan

Of uw lekkende keukenkraan nog kan worden gerepareerd, is afhankelijk van meerdere factoren. Om een inschatting te kunnen maken van mogelijke reparatiewerkzaamheden is het belangrijk om te weten waar de keukenkraan precies lekt. Blijft de keukenkraan continu druppelen of lekt deze op de aansluiting of misschien onder het aanrecht.

Bij een oudere keukenkraan is een versleten pakking vaak de oorzaak van het druppelen. Dit is voor een loodgieter geen ingewikkelde klus en uw keukenkraan zal snel weer zijn gerepareerd.

Een keukenkraan wordt veel intensiever gebruikt dan bijvoorbeeld een buitenkraan, waardoor het binnenwerk gevoeliger is voor slijtage.

Uw loodgieter zal te allen tijde bekijken of het mogelijk is om de keukenkraan nog te repareren. Maar u krijgt ook eerlijk advies als het beter is om af te zien van reparatie en de keukenkraan te laten vervangen.

Heeft u een lekkende keukenkraan ouder dan 10 jaar, dan adviseert Loodgieter.nl (uiteraard afhankelijk van de klachten) u vaak telefonisch al om de keukenkraan te laten vervangen. Vaak wegen de kosten van het repareren van een oude keukenkraan niet op tegen de kosten van het vervangen van de keukenkraan.

Eenmaal bij u op bezoek, zal de loodgieter eerst de hoofdwaterleiding afsluiten, zodat de keukenkraan gedemonteerd kan worden. Vervolgens kan de loodgieter het binnenwerk bekijken en zien of de pakkingen versleten zijn. Een versleten pakking is meestal snel te herstellen en de materiaalkosten zullen meevallen. Mocht dit niet het geval zijn, dan overlegt de loodgieter met u wat de meest passende oplossing is, keukenkraan repareren of beter vervangen.


Voordelen van een A-merk keukenkraan

Mocht u besluiten om de keukenkraan te laten vervangen, dan is het verstandig om te kiezen voor een keukenkraan van een degelijk A-merk en niet voor de goedkopere, merkloze variant van het internet of de bouwmarkt. De A-merk keukenkranen geven bij aanschaf over het algemeen 5 jaar fabrieksgarantie op de onderdelen, deze garantie heeft u niet bij een goedkope, merkloze keukenkraan. Bijkomend voordeel van een A-merk keukenkraan is, dat bij een onverhoopt mankement de onderdelen na deze 5 jaar fabrieksgarantie nog verkrijgbaar zijn. De kans dat uw lekkende keukenkraan nog gerepareerd kan worden, is dus groter als het een A-merk betreft. Bij de merkloze keukenkranen van internet of de bouwmarkt is het leveren van de benodigde onderdelen vaak een stuk lastiger en soms zelfs onmogelijk. Dan zit er niets anders op dan de keukenkraan te vervangen en bent u uiteindelijk toch duurder uit.


Wat kost de reparatie van mijn lekkende keukenkraan?

Loodgieter.nl hanteert altijd een vast tarief voor de voorrijkosten en arbeid, deze kunt u terugvinden op de tarievenpagina en worden ook altijd telefonisch met u doorgenomen tijdens het maken van de afspraak. Met voldoende informatie kunnen wij voor u een inschatting maken van de benodigde onderdelen voor de reparatie of de bijkomende kosten van de nieuwe keukenkraan. Belt u gerust voor meer informatie, wij helpen u graag verder.


Wilt u een afspraak maken voor de lekkende keukenkraan?

Wilt u een afspraak maken met een loodgieter voor uw lekkende keukenkraan? Dan ontvangen wij van u graag zoveel mogelijk informatie. Bijvoorbeeld welk type keukenkraan u gerepareerd of vervangen wilt hebben en eventueel ontvangen wij ook graag foto’s van de huidige keukenkraan en de situatie. Met voldoende informatie komt uw loodgieter met de juiste materialen, onderdelen of nieuwe keukenkraan bij u langs en dat scheelt uiteraard tijd en geld.

Voor het maken van een afspraak kunt u hier ons contactformulier invullen en eventueel foto’s bijvoegen. Maar u kunt natuurlijk ook altijd telefonisch contact met ons opnemen via 085-8770419, dit nummer kunt u ook gebruiken om ons van foto’s te voorzien via WhatsApp.

 

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot