Direct bellen Direct aanvragen

Snel en eenvoudig een loodgieter regelen!

085 8770 419

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 220.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 220.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

Douchekraan vervangen

Lekt de douchekraan of staat u regelmatig onder een koude douche? Verschillende problemen met de douchekraan vragen om verschillende oplossingen.


De douchekraan geeft geen warm water?

Check dan als eerste de overige kranen in de woning. Geven deze ook geen warm water, dan kan de waterdruk in de cv-installatie te laag zijn. Het bijvullen van de cv-installatie kan de oplossing zijn voor dit probleem. Geeft alleen de douchekraan koud water, dan kan een defect aan de cv-ketel worden uitgesloten en zal de kraan gerepareerd of vervangen moeten worden.


Lekt de douchekraan?

Afhankelijk van wat er precies lekt, zal de loodgieter bekijken of reparatie mogelijk is of het advies geven om de douchekraan te vervangen.

in de praktijk zal Loodgieter.nl bijna altijd adviseren om een douchekraan ouder dan 10 jaar niet te laten repareren, maar gelijk te laten vervangen. De gemiddelde levensduur van een douchekraan is 12 tot 15 jaar en eventuele reparatiekosten wegen dan vaak niet meer op tegen de kosten van het plaatsen van een nieuwe douchekraan.

Douchekraan vervangen
Wat kan Loodgieter.nl voor u betekenen?

Wij plannen graag een afspraak voor u in met een ervaren loodgieter voor de reparatie of vervanging van de douchekraan. Ook geven wij ook altijd het advies om bij vervanging van de douchekraan niet te bezuinigen en een goed A-merk uit te kiezen. Een douchekraan wordt elke dag intensief gebruikt en mocht er in de toekomst een lekkage of defect ontstaan, dan heeft u met een A-merk douchekraan een grotere kans dat een reparatie mogelijk is. De A-merk douchekranen geven meestal bij aanschaf ook nog 5 jaar fabrieksgarantie op de onderdelen. Bij een defect aan een merkloze kraan, zijn eventuele onderdelen vaak moeilijk of zelfs niet leverbaar en kunt u niet terugvallen op fabrieksgarantie. Vaak zal een merkloze kraan bij een defect vervangen moeten worden en bent u uiteindelijk duurder uit.


Welke douchekraan heeft u?

Douchekranen zijn er in meerdere uitvoeringen en varianten, welke heeft u in de badkamer?


Inbouwdouchekraan 

 De populairste en mooiste variant is de inbouwdouchekraan, deze wordt voornamelijk geplaatst bij de aanleg van een nieuwe badkamer. Het nadeel van een ingebouwde douchekraan is dat een lekkage of defect meestal niet zonder “sloopwerk” gerepareerd kan worden. Tegels moeten verwijderd worden en na het vervangen of reparatie van de douchekraan worden teruggeplaatst en opnieuw gevoegd. Dit betekent dat de douche een paar dagen niet gebruikt kan worden en de reparatie duurder zal zijn dan bij een “normale” douchekraan.


Thermostaatkraan

De thermostaatkraan, eventueel gecombineerd met extra regendouche, is de meest voorkomende kraan in de Nederlandse huishoudens. Met één knop kan de temperatuur geregeld worden en een vaste temperatuur worden ingesteld. Thermostaatkranen zijn verplicht begrensd om verbranding te voorkomen.
Het vervangen van een thermostaatkraan met een hart- op hartmaat van 12 of 15 cm is vaak in korte tijd en zonder “sloopwerk” uitgevoerd. Bijkomend voordeel is dat na de werkzaamheden de douche gelijk weer gebruikt kan worden.
Het is van groot belang om de juiste hart-op hartmaat door te geven aan de loodgieter, zodat hij altijd met de juiste kraan bij u langskomt. In principe kan op de aanwezige aansluitingen elk merk thermostaatkraan geplaatst worden, als deze maar dezelfde hart- op hartmaat heeft. Om de aansluitingen op de muur netjes af te werken, zal de loodgieter na vervanging rozetten plaatsen.


Handmengkraan met twee knoppen

Bijna niet meer geplaatst, maar nog wel aanwezig in oudere woningen is de “ouderwetse” handmengkraan. De watertemperatuur moet handmatig worden ingesteld met de blauwe knop voor het koude en de rode knop voor het warme water. Als de handmengkraan aan vervanging toe is, adviseert Loodgieter.nl om een thermostaatkraan terug te plaatsen. Energiezuiniger en beter voor het milieu!

Douchekraan vervangen


Hoe meet ik de juiste hart-op hartmaat?

Een hart-op hartmaat is de afstand tussen het middelpunt van de ene aansluiting naar het middelpunt van de andere aansluiting. Van het ene hart (midden) naar het andere hart (midden). De meeste douchekranen hebben een standaardmaat van 12 of 15 cm.


Garantie op de douchekraan

Leveranciers van de kwalitatief betere douchekranen (bijvoorbeeld Grohe, Hotbath), geven vaak al vijf jaar fabrieksgarantie op de onderdelen van de douchekranen. Ook krijgt u deze garantie op de douchekranen die door onze loodgieters bij u worden geplaatst. Merkloze, veelal goedkopere douchekranen van sommige bouwmarkten of via internet geven deze garantie niet.

Wilt u toch liever zelf een kraan aanschaffen, dat is geen enkel probleem! Maar houdt u er dan wel rekening mee dat wij de kwaliteit niet kunnen garanderen en u bij een defect duurder uit kan zijn.


Afspraak maken met de loodgieter?

Een afspraak maken met één van onze loodgieters? Graag ontvangen wij zoveel mogelijk informatie betreffend uw wensen. Welk type douchekraan moet er geplaatst worden en welke hart-op hartmaat? Ook zijn eventuele foto’s van de huidige kraan en de situatie zeer welkom. Met voldoende informatie komt de loodgieter met de juiste materialen en onderdelen bij u op bezoek, dat scheelt uiteraard tijd en geld.

U kunt voor een afspraak ons contactformulier invullen en eventuele foto’s bijvoegen.

Liever telefonisch een afspraak maken? Wij zijn bereikbaar op 085-8770419.

Onze loodgieters staan voor u klaar voor al uw douchekranen!



 

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot