Snel een Loodgieter nodig? Bel ons! 085-8770419


Aanleggen afvoer wasmachine

Het belangrijkste bij het laten aanleggen van een afvoer ten behoeve van uw wasmachine is de locatie. De locatie bepaalt namelijk grotendeels de uiteindelijke kosten van deze klus.
Om de kosten zo laag mogelijk te houden is het van belang dat u een punt zoekt in de buurt van een bestaande afvoer van water. Dit kan een afvoer zijn van een wastafel, uw CV of douche. Uiteraard is een afvoer van een droger als die er reeds is ook uitermate geschikt. De reden hiervoor is, is dat het eenvoudiger en voordeliger is om een nieuwe aanvoer op een reeds bestaande afvoer aan te sluiten dan om een nieuwe afvoer te moeten creëren. Simpelweg, een compleet nieuwe afvoer aanleggen vereist dat er geboord gaat worden en dat is vaak een tijdrovende klus. Uiteraard is dit wel gewoon mogelijk, maar vraagt om meer arbeid en dus hogere kosten.
Het aansluiten/ aanleggen van een afvoer van een wasmachine op een bestaande afvoer is dus een stuk eenvoudiger en is vaak een klus van maximaal een uur werk. Dit is wel afhankelijk van hoe eenvoudig de loodgieter bij de bestaande afvoer kan komen. Vaak vragen wij aan u om even een foto van de huidige situatie te sturen zodat wij een goede inschatting voor u kunnen maken van de kosten.

Repareren afvoer wasmachine

Door de meeste afvoeren van PVC zijn gemaakt wil er wel eens een afvoer kapot gaan. Vaak is dit het gedeelte boven de vloer. In dat geval is het veelal een eenvoudige en voordelige klus om de PVC buis te vervangen voor een nieuwe. PVC afvoerbuizen zijn niet duur en vaak is deze klus ook binnen een uur gefikst. Breekt echter een afvoer in een vloer of plafond af is er een groter probleem. Om te beginnen is de vraag waar is de afvoer afgebroken? Loodgieters hebben immers geen rongen-ogen en moeten afgaan op het resultaat van de gebroken leiding: lekkage. En water stroomt nou eenmaal naar de plek met de minste weerstand. In dat geval ontstaat er een lekkage op vaak een andere plek dan waar de scheur of barst zich bevind. Wanneer dit zich voor mocht doen moet een loodgieter de afvoer bloot leggen. Dat wil zeggen: de vloer of muur open hakken om de reparatie te kunnen uitvoeren. Ook kan hiervoor in overleg met u een lekdetectie worden uitgevoerd. Zo’n onderzoek duurt vaak 3 uur en door middel van inspecties met camera, infrarood-camera en rook-gas onderzoek kan de plek van reparatie op 10-20cm nauwkeurig worden vastgesteld. Dat scheelt in de kosten van het zoeken van het lek, maar ook in het hak- en breekwerk. Bespreekt u dit aan de telefoon met de medewerkers van loodgieter.nl en eventueel later met de loodgieter.

Ontstoppen afvoer wasmachine

Wat veel vaker voorkomt dan een reparatie is een verstopping van de afvoer van uw wasmachine. Simpelweg door de pluizen en stoffen die los- en vrijkomen met het wassen van uw kleding of (ja dat overkomt ons allemaal!) u heeft iets in uw broekzak laten zitten. Deze rommel en het vuil uit uw kleren bouwt zich op door de jaren heen en dit kan leiden tot een verstopping. In dit geval hebben wij een vast tarief van €125. Dit is ons ontstoppingstarief. Dit is inclusief voorrijkosten, 1e uur arbeid, BTW en 4-weken garantie. In 95%  van de gevallen is uw verstopping binnen dat uur verholpen.
 

Waar moet u rekening mee houden bij het aanleggen?

Zoals reeds eerder aangegeven is de locatie van het maken van de afvoer van de wasmachine van groot belang. Tevens zal de afvoer lager moeten liggen dan het punt waar het water de wasmachine verlaat. Simpelweg omdat water naar beneden stroomt en de wasmachine niet de capaciteit heeft dit water omhoog te blijven pompen. Uw afvoeropening ligt dus altijd lager dan het punt waar de afvoerslang van uw wasmachine de wasmachine verlaat, anders stroomt het water terug. Verder is het eenvoudiger en voordeliger om een afvoer van een wasmachine te laten maken op een punt waarbij de afvoer hoger ligt dan het hoofdriool. Anders moet het water omhoog worden gepompt en dat zorgt er voor dat er andere apparatuur nodig is en geeft vaak problemen. Deze plaatsen kunnen bijvoorbeeld voorkomen in kelders en souterrains.

Wat kost het maken van een afvoer van een wasmachine?

Zoals u hierboven heeft kunnen lezen kunnen de kosten behoorlijk variëren. Bedoelt u het repareren van de afvoer dan kan dit, net als het verhelpen van een ontstopping (€125), een vrij voordelige klus zijn. Denkt u dan aan ongeveer €130 aan kosten. Het aanleggen van een nieuwe wasmachine-afvoer hoeft, wanneer er al een afvoer in de buurt zit, ook niet veel te kosten. Denkt u dan aan een uur arbeid en wat leidingmateriaal. Qua kosten zitten u dan op ongeveer €130 tot €150. Wilt u echter een afvoer laten maken op een plek waar geen waterleiding en/of afvoer aanwezig is, dan is het heel sterk afhankelijk waar de dichtstbijzijnde afvoer zit en of er bijvoorbeeld geboord moeten worden. Hoe makkelijk komt de loodgieter met boren door muren en of vloeren? Alles is mogelijk, maar moeilijk om vooraf in te schatten. Aan de hand van foto’s en telefonisch consult kunnen wij vaak al een goede inschatting maken. Neemt u daarom contact met ons op en wij spreken de klus met u door en zullen met een schatting kunnen komen van een prijs.

Reviews

4.5

Er zijn problemen met twee stortbakken. De ene stortbak lekt aan net onder de... lees meer
----
De vervanging van twee stortbakken is conform de afspraken snel en vakkundig...lees meer


4

Lekkage aan kraantje naast reservoir toilet
----


5

Aan de achterkant Lekkende stortbak wc, vermoedelijk versleten valpijp.... lees meer
----


4.8

Gootsteen verstopt. Hebben loodgieter met camera voor in de keuken nodig. Is... lees meer
----


4.8

Keukenkraan vervangen
----


5

Verstopte keukenafvoer
----
Zeer betrouwbaar bedrijf, aardig en behulpzaam personeel.