Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419 Nu bereikbaar!

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

Afvoer bad verstopt

Een eerste signaal van een beginnende verstopping van de afvoer is dat het badwater langzamer wegloopt of er een vieze geur ontstaat vanuit het afvoerputje. Soms kan een signaal zijn dat u opeens borrelende geluiden hoort vanuit de afvoer, die er voorheen niet waren. Als een beginnende verstopping niet zo spoedig mogelijk wordt opgelost, dan zullen de haar- en zeepresten de verstopping blijven verergeren, totdat het afvoerputje uiteindelijk geheel verstopt zal zijn.

Wij geven u graag enkele tips met huismiddeltjes om te proberen de kleine, beginnende verstopping in eerste instantie zelf op te lossen. Blijkt uiteindelijk de verstopping hardnekkiger te zijn of dieper in de afvoer te zitten en krijgt u het zelf niet voor elkaar, dan is het verstandig om de professionele ontstopper in te schakelen!

De professionele ontstoppingsdienst heeft ruime ervaring en ook de professionele apparatuur en gereedschap om het afvoerputje van het bad vakkundig te ontstoppen.

Afspraak maken met één van onze professionele ontstoppers?
U kunt hiervoor ons contactformulier invullen of telefonisch een afspraak maken via 085-8770419.


Tips om de afvoer van het bad te ontstoppen

Is de afvoer van het bad verstopt? Een beginnende verstopping die redelijk aan de oppervlakte zit, is in veel gevallen heel goed zelf op te lossen;

Reinig het afvoerputje
Schroef het afvoerputje van het bad los en verwijder de haar- en zeepresten. Als de verstopping dieper zit en u er met de hand niet bij kunt, gebruik dan een ijzerdraadje of een haak om de verstopping te verwijderen. Als de “prop” verwijderd kan worden en dit de oorzaak was van de blokkade, dan zal het badwater weer zonder problemen doorlopen.

De ouderwetse “plopper”
Een beginnende, kleine verstopping in de afvoer van het bad kan soms met de hulp van een plopper worden opgelost. Vul de badkuip met een paar centimeter water en plaats daarna de plopper recht op het afvoerputje. Door middel van duw- en trekbewegingen zuigt de plopper zich vast op de afvoer en creëert daarmee een vacuüm, waardoor de verstopping met een beetje geluk los zal schieten.

Ontstoppen met de hulp van huishoudelijke middeltjes
Vul de badkuip met enkele centimeters heet water en voeg hier een ruime hoeveelheid baking-soda en een flinke scheut azijn aan toe. Deze combinatie van ontvettend soda en ontkalkende azijn geeft een bruisende reactie in het afvoerputje. Laat de soda en azijn een nachtje intrekken en spoel dan na met warm water. Vaak is de blokkade dusdanig losgeweekt, dat deze kan worden weggespoeld en het badwater weer kan wegstromen.

Afvoerputje ontstoppen met een ontstoppingsveer
Als laatste redmiddel is er dan nog de mogelijkheid om de afvoer te ontstoppen met een trek- of ontstoppingsveer. Dit is een flexibele, stalen kabel die met een draaiende beweging door de afvoer van het bad wordt geleid. Onderweg zal de kabel alle obstakels verbrijzelen, waardoor de blokkade kan worden weggespoeld en de afvoer weer kan doorlopen.

Advies; Het gebruik van een ontstoppingsveer in de afvoer brengt wel de nodige risico’s met zich mee. De verstopping kan verder de afvoer worden ingeduwd en het probleem dan alleen maar erger maken en bij een verkeerd gebruik kan de afvoer ernstig worden beschadigd. Het advies is dan ook om het ontstoppen met behulp van een ontstoppingsveer aan een professionele ontstopper over te laten.


Gebruik nooit chemische ontstoppingsmiddelen!

Het is heel verleidelijk om het toch te proberen en in veel gevallen zal het ongetwijfeld werken, maar gebruik géén chemische ontstoppingsmiddelen! De chemische ontstoppingsmiddelen zijn zeer agressief en doen vaak meer kwaad dan goed aan de afvoer. De leidingen zullen door deze bijtende middelen sneller slijten en lijmverbindingen in de afvoer kunnen oplossen met ernstige lekkage als gevolg.

Buiten dat deze chemische ontstoppingsmiddelen schadelijk zijn voor de afvoer, zijn deze ook zeer slecht voor het milieu. Ook kunnen deze bijtende, chemische ontstoppers bij direct contact met de huid brandwonden veroorzaken.

Genoeg argumenten dus om deze chemische ontstoppingsmiddelen voortaan in de schappen van de bouwmarkt of supermarkt te laten staan.


Wat kost het ontstoppen van het bad?

Loodgieter.nl hanteert altijd een vast tarief voor de ontstopping van de afvoer van het bad.
De tarieven zijn na te lezen op onze tarievenpagina, u krijgt geen verrassingen achteraf en weet altijd precies waar u aan toe bent.

 

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot