Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419 Nu bereikbaar!

Medewerker loodgieter.nl
 • Erkende loodgieters
 • 98% binnen 24u
 • Meer dan 175.000 tevreden klanten
 • Slechts €29,95- voorrijkosten
 • Loodgieter uit uw omgeving
 • Vast ontstoppingstarief
 • Meer dan 175.000 tevreden klanten
 • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

Sanibroyeur verstopt?

De sanibroyeur vermaalt na het doorspoelen van het toilet het toiletpapier en de ontlasting fijn, zodat deze door de smalle afvoer kan worden afgevoerd naar de hoofdriolering. Door het plaatsen van een sanibroyeur, kan zonder ingrijpende verbouwingen op bijna elke plek in de woning een toilet worden geplaatst. Voor de installatie van een sanibroyeur is alleen een stopcontact en een koud watertoevoer noodzakelijk.

Ondanks het feit dat de sanibroyeur alles wat wordt doorgespoeld grondig fijnmaalt, kan de sanibroyeur (net als een gewoon toilet) verstopt raken. Een verstopping van de sanibroyeur herkent u aan;

 • Het water spoelt niet meer weg
 • Het water komt weer omhoog na het doorspoelen
 • U hoort geen geluid meer van de pomp of de vermaler

Wat is de oorzaak van een verstopte sanibroyeur?

Net als bij een gewoon toilet is grootste boosdoener van een verstopte sanibroyeur het doorspoelen van producten die niet in het riool thuishoren. Denk hierbij aan vochtige doekjes, maandverband en tampons.
Ook producten die per ongeluk in het toilet zijn terecht gekomen, kunnen een verstopping veroorzaken, zoals een toiletblok of een toiletrol.


Sanibroyeur zelf ontstoppen of hulp van de vakman

Heeft u nooit eerder werkzaamheden aan de sanibroyeur uitgevoerd of bent u niet 100% zeker wat te doen? Dan is het verstandiger om een professionele ontstopper in te schakelen en zelf geen risico te nemen. Als u een afspraak maakt met een ontstopper, vermeld er dan altijd duidelijk bij dat het een sanibroyeur betreft. Niet alle ontstoppers voeren werkzaamheden uit aan een sanibroyeur.

Het ontstoppen van een sanibroyeur brengt altijd enig risico met zich mee. De sanibroyeur bevat ingebouwde elektronica en scherpe onderdelen om te kunnen vermalen. U kunt zich lelijk verwonden als u niet zeker weet wat te doen. Een verstopte sanibroyeur staat ook vaak vol met rioolwater, dat kan in combinatie met de elektronica een gevaarlijke situatie opleveren.

Toch zelf proberen om de sanibroyeur te ontstoppen?

 • Verwijder altijd de stekker van de sanibroyeur uit het stopcontact! Helaas komt het regelmatig voor dat de sanibroyeur niet meer werkt of is vastgelopen en het toestel dan toch aan de stroom blijft staan. Dit vergroot de kans dat de print van de sanibroyeur doorbrandt en de kosten van vervanging van de print zijn redelijk hoog.
 • Als er grote voorwerpen in het toilet terecht zijn gekomen, bijvoorbeeld speelgoed of toiletrol, zijn deze vaak handmatig te verwijderen. De sanibroyeur staat waarschijnlijk vol met rioolwater, dus trek voor de hygiëne liever een paar rubberen handschoenen aan.
 • Ook de ouderwetse plopper kan soms een uitkomst zijn om de blokkade te verwijderen. Plaats de plopper over de afvoer van de sanibroyeur en maak vervolgens duw- en trekbewegingen totdat er een vacuüm ontstaat. Met een beetje geluk komt de verstopping los en kan deze worden doorgespoeld of handmatig verwijderd worden.
 • De combinatie van de huismiddeltjes baking-soda en azijn geeft een bruisend effect in de afvoer. De ontkalkende en ontvettende eigenschappen kunnen een verstopping verkleinen, waardoor de blokkade los kan komen. Laat het mengsel een geruime tijd inwerken en spoel goed na met warm (géén kokend!) water.
Advies; Gebruik géén chemische ontstoppingsmiddelen!
Het is waarschijnlijk zeer verleidelijk om het toch te proberen en het zal sommige gevallen ongetwijfeld werken, maar gebruik géén chemische ontstoppingsmiddelen! Deze chemische ontstoppingsmiddelen zijn zeer agressief en doen meestal meer kwaad dan goed. Deze bijtende middelen zorgen ervoor dat de leidingen sneller zullen slijten en lijmverbindingen in de afvoer kunnen oplossen met ernstige lekkages tot gevolg.
Buiten dat chemische ontstoppingsmiddelen schadelijk zijn de afvoer, zijn deze ook zeer slecht voor het milieu. Ook kunnen deze agressieve, bijtende ontstoppers bij direct contact met de huid brandwonden veroorzaken.
Genoeg redenen om deze agressieve, chemische ontstoppingsmiddelen in de schappen van de bouwmarkt of supermarkt te laten staan.

Hebben bovenstaande tips niet geholpen om zelf de verstopping te verwijderen, schakel dan een professioneel ontstoppingsbedrijf in om de klus voor u te klaren.


Afspraak maken met de professionele ontstopper?

De professionele ontstopper onderzoekt als eerste wat de sanibroyeur blokkeert en heeft verschillende soorten professionele apparatuur om de blokkade te kunnen verwijderen. Mocht het met de apparatuur niet lukken om de verstopping te verwijderen, dan zal de ontstopper de sanibroyeur demonteren om de blokkade te kunnen verwijderen. Na het verwijderen van de verstopping wordt de sanibroyeur schoongemaakt en functioneel en werkend achtergelaten.


Voorkom een verstopping van de sanibroyeur

Een verstopt toilet is onwenselijk en hinderlijk, vooral als de verstopping stankklachten of lekkage veroorzaakt. Om een verstopte sanibroyeur in de toekomst te voorkomen, kunt u;
 • Spoel geen vochtige doekjes, tampons, maandverband of andere producten die niet in het riool horen door het toilet. Alleen toiletpapier mag in de sanibroyeur worden doorgespoeld en dan liever niet in grote hoeveelheden tegelijk.
 • Vooral als u in een regio woont met een hoog kalkgehalte in het water, is het raadzaam om regelmatig het toilet te ontkalken. Het plaatsen van een waterontharder is ook het overwegen waard, dat bevordert ook de levensduur van alle andere apparatuur in de woning.
 • Gebruik nooit chemische, bijtende ontstoppingsmiddelen om de sanibroyeur te reinigen of schoon te maken.
 • Gebruik nooit een ontstoppingsveer (trekveer) om de sanibroyeur te ontstoppen, dit kan de onderdelen flink beschadigen.


Wat kost het ontstoppen van de sanibroyeur?

Loodgieter.nl hanteert voor het ontstoppen van de sanibroyeur altijd een vast tarief, deze zijn na te lezen op onze tarievenpagina. Zo weet u altijd waar u aan toe bent en komen er geen verrassingen achteraf.

U kunt een afspraak maken voor het ontstoppen van de sanibroyeur door ons contactformulier in te vullen of bellen naar 085-0192196

 

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot