Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419 Nu bereikbaar!

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

Rookdetectie

Heeft u stankklachten van de riolering of het vermoeden van een lekkage in de riolering of de afvoerleidingen? De experts van de ontstoppingsdienst hebben meerdere inspectiemethodes om scheurtjes of beschadigingen van de rioleringsbuizen op te kunnen sporen en de huidige staat van de leidingen te kunnen controleren.
Het opsporen van scheurtjes of beschadigingen met behulp van rookdetectie is een zeer effectieve, veilig en milieuvriendelijke opsporingsmethode en wordt vooral toegepast om de oorzaak van stankklachten vanuit het riool te achterhalen.


Rookdetectie of camera-inspectie?

Camera-inspectie
Om schade of verstoppingen aan de rioleringsbuizen op te sporen, wordt meestal als eerste een camera-inspectie uitgevoerd. Deze opsporingsmethode is uitermate geschikt om verzakkingen, verstoppingen of beschadiging door bijvoorbeeld boomwortels vast te stellen, maar zal over het algemeen de kleine scheurtjes of beschadigingen niet duidelijk aangeven. Als de rioolexpert twijfelt welke opsporingsmethode het meest geschikt is, dan zal er in eerste instantie wel altijd eerst voor een camera-inspectie worden gekozen. Het is namelijk niet meer mogelijk om een camera-inspectie uit te voeren, wanneer er daarvoor een rookdetectie-onderzoek is uitgevoerd. De dan aanwezige dikke rook in de afvoerleidingen, maken het dan onmogelijk voor de camera om nog duidelijke beelden door te geven.

Rookdetectie
Rioleringsbuizen en afvoerleidingen zijn vaak lastig met het blote oog te inspecteren en dan is het uitvoeren van een onderzoek met rookdetectie een effectieve opsporingsmethode. Ter plaatse zal de rioolexpert bekijken of het mogelijk is om een rookdetectie uit te voeren. Voor het onderzoek is het belangrijk dat de buitenzijde van de rioleringsbuizen of afvoerleidingen goed zichtbaar zijn om de rook waar te kunnen nemen en de ingang van de leidingen moeten goed bereikbaar zijn om de rookgenerator aan te kunnen sluiten.

Zodra de rioolexpert vaststelt dat de rookdetectie kan worden uitgevoerd, dan worden eerst de uitgangen van de riolering afgesloten. Vervolgens wordt de slang van de rookmachine enkele meters diep in de riolering geplaatst, zodat de rook alle afvoerbuizen kan bereiken. Dikke rook wordt vervolgens door een krachtige ventilator door de leidingen geblazen, totdat de rook door de hele rioolleiding is verspreid. Deze rook is op waterbasis en vrij van chemicaliën, niet schadelijk voor de gezondheid en milieuvriendelijk. Binnen afzienbare tijd kan de rioolexpert vaststellen of er rook waarneembaar is buiten de afvoerleidingen en zo de exacte locatie van aanwezige scheurtjes of breuken vaststellen.

Na het uitvoeren van de rookdetectie en het lokaliseren van het probleem en de locatie, wordt er een rapportage opgesteld en de eventuele herstelmogelijkheden met u besproken.


Hoe ziet een rookdetectie er uit


Voordelen van een rookdetectie

Rookdetectie biedt het grootste voordeel dat de kleinste scheurtjes of beschadigingen in de riolerings- of afvoerbuizen inzichtelijk worden, zonder onnodig graaf- of breekwerk. Nadat de exacte locatie is vastgesteld, kunnen de herstelwerkzaamheden heel gericht worden uitgevoerd. Dit scheelt aanzienlijk in arbeidsuren en dat scheelt uiteindelijk weer geld.


Afspraak maken voor rookdetectie-onderzoek?

Vermoedt u een kleine lekkage of heeft u last van stankklachten van het riool? Of misschien wilt u preventief de afvoerleidingen laten controleren? Wij helpen u graag om een afspraak in te plannen met een rioolexpert om bij u een rookdetectie-onderzoek uit te voeren. Voor het maken van een afspraak zijn wij bereikbaar op 085-8770419 of u kunt het contactformulier invullen en dan bellen wij u zo spoedig mogelijk.


Wat kost een rookdetectie?

Loodgieter.nl maakt graag transparante afspraken en hanteert voor een rookdetectie-onderzoek van de riolering of afvoerbuizen altijd vaste tarieven. De tarieven zijn altijd na te lezen op onze tarievenpagina, maar worden bij het maken van de afspraak ook altijd telefonisch met u doorgenomen. Ook krijgt u altijd een bevestigingsmail met de gemaakte afspraken toegestuurd, zodat u altijd weet waar u aan toe bent.

 

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot