Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419 Nu bereikbaar!

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

Gaskachel schoonmaken

Ook een gaskachel heeft, net als alle andere verbrandingstoestellen, een jaarlijkse onderhoudsbeurt nodig. Aan de buitenkant kan de gaskachel er smetteloos uitzien, maar het gaat vooral om de vervuiling van de binnenkant van de haard. Laat jaarlijks door de loodgieter de binnenkant reinigen en het overtollige stof en andere afvalstoffen verwijderen. Goed periodiek onderhoud zal de levensduur van de gaskachel verlengen, behoudt u de garantie en nog veel belangrijker, onderhoud voorkomt onveilige situaties.

Wilt u een afspraak inplannen met één van onze loodgieters voor het jaarlijkse onderhoud?
Hiervoor kunt u ons contactformulier invullen Graag ontvangen wij meer informatie, zoals type en bouwjaar van de gaskachel. Als dit onbekend is, kunt u eventueel foto’s bijvoegen.
Maar u kunt ook telefonisch contact met ons opnemen via 085-8770419, dit nummer kunt u ook gebruiken om foto’s te sturen via WhatsApp.

Waarom is onderhoud aan de gaskachel noodzakelijk?

In tegenstelling tot een houthaard is een gaskachel redelijk onderhoudsarm. Het verwijderen van verbrandingsresten of as is niet nodig, maar toch is het belangrijk om jaarlijks de binnenzijde goed te laten reinigen. Bij een gaskachel zijn namelijk de stofresten veelal het grootste probleem. Wanneer het stof zich ophoopt bij de waakvlam, dan zal de kachel minder goed gaan ontsteken en minder efficiënt en energiezuinig stoken. Ook wanneer er weinig gestookt wordt, is het heel belangrijk om de gaskachel jaarlijks te laten onderhouden. Stof en de vervuiling verzamelen zich juist in gaskachels die buiten bedrijf zijn. Dit is ook de reden waarom het verstandig is om – ook in de zomer - de waakvlam van de gaskachel niet uit te zetten. De waakvlam laten branden voorkomt dat stof zich daar kan ophopen, waardoor de waakvlam uiteindelijk niet meer kan ontsteken.
Tijdens de periodieke onderhoudsbeurt zal de loodgieter niet alleen de gaskachel stofvrij en schoonmaken, maar ook nakijken of het thermokoppel, de ontsteking en de leidingen nog in goede staat zijn. Eventuele vervanging van onderdelen of reparatie kan dan gelijk uitgevoerd worden en verzekert u van een veilig stookseizoen.


Voorkomen is beter dan genezen….

Een periodieke onderhoudsbeurt aan de gaskachel kan een hoop problemen voorkomen, maar soms kan de gaskachel al voortijdig signalen gaan geven dat er een probleem is. Hiervoor hoeft niet altijd een vakman te worden ingeschakeld, sommige haperingen zijn prima zelf op te lossen.

De gaskachel ontsteekt slecht of u ruikt een vreemde lucht?

Vaak ligt het probleem van slechte ontsteking bij de elektronische ontsteking van de gaskachel. De oplossing kan dan liggen in het vervangen van de batterijen van de afstandsbediening. Probeer na vervanging nogmaals om de gaskachel te ontsteken. Blijft het probleem bestaan, neem dan contact op met de loodgieter.
Sommige nieuw geplaatste gaskachels kunnen een vreemde lucht afgeven tijdens het branden. Als de gaskachel door een ervaren loodgieter is geïnstalleerd, dan kunt u erop vertrouwen dat die vreemde lucht wordt veroorzaakt door de restjes van het fabricageproces. Niets om u zorgen over te maken, deze vreemde lucht is tijdelijk en gaat vanzelf weer weg. Als u de gaskachel zelf heeft geïnstalleerd en u ruikt een vreemde lucht of zelfs een gaslucht, neem dan geen enkel risico.


Wat te doen bij een gaslucht?

Sluit de hoofdtoevoer van het gas af
 De hoofdgaskraan is te vinden vlak voor de gasmeter, meestal in de meterkast. Als de uiteinden van het kraantje met de leidingen meelopen, dan staat de gasleiding open. Staan de uiteinden haaks op de leiding, dan is de gasleiding gesloten.

Open ramen en deuren
Dit geeft het gas de mogelijkheid om uit de ruimte te ontsnappen.

Gebruik in géén geval vuur 
Steek geen kaarsje of sigaret aan.

Wees voorzichtig met elektriciteit
Eventuele kleine vonkjes veroorzaakt door bijvoorbeeld een lichtschakelaar, kunnen bij een grote hoeveelheid opgehoopt gas tot een explosie leiden


Wat kost een onderhoudsbeurt aan de gaskachel?

Loodgieter.nl hanteert voor het periodiek onderhoud vaste tarieven voor de voorrijkosten en de arbeid, deze kunt u terugvinden op onze tarievenpagina.


 

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot