Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419 Nu bereikbaar!

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

Loodgieterswerken rond gasleidingen


Hoewel steeds meer woningen in Nederland van het gas afgaan, is de meerderheid van de woningen nog steeds voorzien van een gasleiding. Bij nieuwbouw of renovatie van een woning, wordt er veel aandacht besteed aan de gasleidingen. Meer nog dan alle andere leidingen in de woning, zijn gasleidingen risicovol als er iets fout gaat. Het is daarom uiterst belangrijk dat gasleidingen in de woning secuur worden gelegd, verlegd en aangesloten. Als u hier geen verstand van heeft, ga dit dan ook niet zelf doen, maar schakel professionele hulp in van een loodgieter. U kunt het risico niet nemen dat er achteraf complicaties ontstaan met alle gevolgen van dien.


Aansluiten van een gasleiding

In de meeste woningen zullen gasleidingen gebruikt worden voor een gaskachel, cv-ketel en voor het fornuis. Wanneer u de keuken gaat renoveren of de woonkamer, dan kan het zijn dat de gasleidingen verlegd moeten worden. Een goede aansluiting van de gasleidingen is zeer belangrijk om explosiegevaar te voorkomen. Laat hiervoor daarom altijd de loodgieter langskomen. De loodgieter heeft verstand van zaken en heeft de juiste gereedschappen om een goede aansluiting te bewerkstelligen. U hoeft zich nadien geen zorgen te maken over de aansluiting en kunt zonder zorgen gebruikmaken van de gaskachel en gasfornuis. Het is wel belangrijk dat gasleidingen onderhouden blijven. Nu hoeft er in de regel weinig onderhoud aan gepleegd te worden, maar het is wel verstandig om de loodgieter jaarlijks de gasleidingen te laten controleren. Zo kan er tijdig slijtage worden vastgesteld en kunnen de leidingen of aansluitingen ook op tijd worden vervangen. Immers veiligheid gaat voor alles en met gasleidingen is er nu eenmaal altijd een risico.


Reparatie van gasleidingen

Is er een gaslek in één van de gasleidingen, dan is het belangrijk dat er direct actie wordt ondernomen. Een gaslek wordt vaak herkend als er een indringende gaslucht in de woning hangt. Zodra dit het geval is, twijfel dan niet langer en grijp in. De gevolgen kunnen zeer groot zijn. Er is namelijk direct acuut explosiegevaar. Het eerste wat u moet doen is de gaskraan afsluiten en ramen en deuren zoveel mogelijk openen. Uiteraard moet u voorkomen dat er open vuur in de woning aanwezig is. Ook niet nadat de ramen en deuren zijn opengezet. Hoewel gas dan wel vervliegt, blijft er een risico. Neem vervolgens direct contact op met de loodgieter. De loodgieter zal de gasleidingen controleren op een gaslek en een reparatie uitvoeren. In ernstige gevallen kan de loodgieter ook bepalen dat er andere maatregelen nodig zijn. Draai nooit zomaar de gaskraan weer open, maar altijd na toestemming van de loodgieter, nadat de reparatie is uitgevoerd.


Onderhoud van gasleidingen

Om problemen te voorkomen met de gasleidingen, is een regelmatige keuring of onderhoud van de gasleidingen en aanwezige gasinstallaties noodzakelijk. Dit geldt niet alleen voor huishoudens, maar ook voor organisaties die gasinstallaties hebben. Bij een onderhoudsbeurt zal alle apparatuur dat op gas werkt, gecontroleerd worden en ook de aansluitingen met de gasleidingen en de gasleidingen zelf. Onderdelen die reeds door slijtage aangetast zijn, worden zo tijdig geconstateerd en kunnen vervangen worden. U heeft na een onderhoudsbeurt de zekerheid dat de gasleidingen goed zijn aangesloten en dat de gasinstallaties nog goed werken. Ook wanneer u de loodgieter inschakelt voor een onderhoudsbeurt aan de cv-ketel, zullen de gasleidingen nagekeken worden. De cv-ketel vormt het hart van de verwarming van de woning, dus een regelmatige onderhoudsbeurt is aan te raden. Hiermee is niet alleen de veiligheid van de gasleidingen gegarandeerd, ook de cv-ketel is weer helemaal nagekeken en afgestemd om zo efficiënt mogelijk de woning te verwarmen en van warm water te voorzien.Foto's van problemen van klanten

Loodgieter Gas
Loodgieter Gas
Loodgieter Gas

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot