Snel een Loodgieter nodig? Bel ons! 085-8770419


Loodgieterswerken rond gasleidingen


Hoewel steeds meer woningen in Nederland van het gas afgaan, is de meerderheid van de woningen nog steeds voorzien van een gasleiding. Bij nieuwbouw of renovatie van een woning, moet je veel aandacht besteden aan de gasleidingen. Meer nog dan alle andere leidingen in je woning, zijn gasleidingen risicovol als er iets fout gaat. Het is daarom uiterst belangrijk dat gasleidingen in de woning secuur worden gelegd, verlegd en aangesloten. Als je hier geen verstand van hebt, ga dit dan ook niet zelf doen, maar schakel professionele hulp in van een loodgieter. Je kunt het namelijk niet veroorloven dat er achteraf complicaties ontstaan met alle gevolgen van dien.


Aansluiten van een gasleiding


In de meeste woningen zullen gasleidingen gebruikt worden voor een gaskachel, voor de cv-ketel en voor het fornuis. Wanneer je de keuken gaat renoveren of de woonkamer, dan kan het zijn dat de gasleidingen verlegd moeten worden. Een goede aansluiting van de gasleidingen is zeer belangrijk om explosiegevaar te voorkomen. Laat hiervoor daarom altijd de loodgieter langskomen. De loodgieter heeft verstand van zaken en heeft de juiste gereedschappen om een goede aansluiting te bewerkstelligen. Je hoeft je nadien geen zorgen te maken over de aansluiting en je kunt zonder zorgen gebruikmaken van je gaskachel en gasfornuis. Het is wel belangrijk dat gasleidingen onderhouden blijven. Nu hoeft er in de regel weinig onderhoud aan gepleegd te worden, maar het is wel verstandig om de loodgieter jaarlijks de gasleidingen te laten controleren. Zo kan er tijdig slijtage worden vastgesteld en kunnen de leidingen of aansluitingen ook op tijd worden vervangen. Immers veiligheid gaat voor alles en met gasleidingen loop je nu eenmaal altijd een risico.


Reparatie van gasleidingen


Is er een gaslek in één van je gasleidingen, dan is het belangrijk dat je direct actie onderneemt. Een gaslek wordt vaak herkend als er een indringende gaslucht in de woning hangt. Zodra dit het geval is, twijfel dan niet langer en grijp in. De gevolgen kunnen zeer groot zijn. Er is namelijk direct acuut explosiegevaar. Het eerste wat je moet doen is de gaskraan afsluiten en ramen en deuren zoveel mogelijk openen. Uiteraard moet je voorkomen dat er een open vuur in de woning aanwezig is. Ook niet nadat je ramen en deuren hebt opengezet. Hoewel gas dan wel vervliegt, blijf je een risico houden. Neem vervolgens direct contact met de loodgieter op. De loodgieter zal de gasleidingen controleren op een gaslek en een reparatie uitvoeren. In ernstige gevallen kan de loodgieter ook bepalen of er andere maatregelen nodig zijn. Draai nooit zomaar de gaskraan weer open, maar altijd na toestemming van de loodgieter, nadat de reparatie is uitgevoerd.


onderhoud van gasleidingen


Om problemen te voorkomen met je gasleidingen, is een regelmatige keuring of onderhoud van de gasleidingen en eventueel gasinstallaties noodzakelijk. Dit geldt niet alleen voor huishoudens, maar ook voor organisaties die gasinstallaties hebben. Bij een onderhoudsbeurt, zal alle apparatuur wat op gas werkt, gecontroleerd worden en ook de aansluitingen met de gasleidingen en de gasleidingen zelf. Onderdelen die reeds door slijtage aangetast zijn, worden zo tijdig geconstateerd en kunnen vervangen worden. Je hebt na een onderhoudsbeurt de zekerheid dat je gasleidingen nog goed zijn aangesloten en dat je gasinstallaties nog goed werken. Ook wanneer je de loodgieter inschakelt voor een onderhoudsbeurt van je op gas werkende cv-ketel, zullen de gasleidingen nagekeken worden. De cv-ketel vormt het hart van de verwarming van je woning, dus een regelmatige onderhoudsbeurt is aan te raden. Hiermee is niet alleen de veiligheid van je gasleidingen gegarandeerd, ook je cv-ketel is weer helemaal nagekeken en afgestemd om zo efficiënt mogelijk je woning te verwarmen en van warm water te voorzien.


Er zijn 134 beoordelingen voor Loodgieter.nl Gas

Totaal 4.5/5 4.5/5 Klantvriendelijkheid 4.7/5 4.7
Uitgevoerde werkzaamheden 4.5 / 5 4.5 Deskundigheid 4.6 / 5 4.6
Prijs / Kwaliteit verhouding 4.1 / 5 4.1    

leiding gas 4.5

Beoordeeld op met een 4.5/5 door een klant in IJsselstein

leiding die gas lekt in de meterkast, leiding gaat onder vloer naar keuken voor gaskookplaat. gas kraan afgesloten en verzegeld door stedin, na plaatsen slimme meter, mag alleen door een erkend installateur weer opengedraaid worden, hebben nu geen warmwater en warmte.

gaslek gevonden 4

Beoordeeld op met een 4/5 door een klant in Boskoop

Gaslek gevonden bij plaatsen slimme meter. Gasleiding is nu verzegeld. niet bij ketel of gasfornuis

gasleiding inkorten 4.5

Beoordeeld op met een 4.5/5 door een klant in Amsterdam

Gaskraan inkorten voor het plaatsen fornuis

Gasleiding verleggen 5

Beoordeeld op met een 5/5 door een klant in Amsterdam Zuidoost

Leidingen zijn netjes weggewerkt! 

4.5

Beoordeeld op met een 4.5/5 door een klant in Capelle aan den IJssel

TDA Leiden tm400287- Gaslek binnenshuis.

Doortrekken gasleiding keuken 5

Beoordeeld op met een 5/5 door een klant in Zwolle

Doortrekken gasleiding keuken. Gaat puur 4 meter Wiku aan bestaande wiku leiding koppelen en aan het einde een kraan bevestigen. Alle voorbereidingen, zoals gleuf in toevloer doe ik zelf. Ik verwacht dat een installateur hier 1 a 2 uur voor nodig zal hebben.

3.5

Beoordeeld op met een 3.5/5 door een klant in Rotterdam

Het werk is nog niet afgerond, maar tot zover zijn wij tevreden.
Nu even afwachten op het keuring rapport van Eneco

gasleiding afdoppen 5

Beoordeeld op met een 5/5 door een klant in Breda

gasleiding afdoppen 15 min vtv bellen!

Gaslucht in de keuken 4.5

Beoordeeld op met een 4.5/5 door een klant in Utrecht

Gaslucht in de keuken en gasleiding meer naar de muur leggen!

Gaslekkage 4.5

Beoordeeld op met een 4.5/5 door een klant in Breda

Gaslekkage in de buurt van het fornuis