Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419 Nu bereikbaar!

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

Aansluiten gasfornuis

Het aansluiten van het gasfornuis is een relatief makkelijke klus en prima zelf te doen. Werken met gas brengt echter altijd wel de nodige risico’s met zich mee en bent u niet die handige klusser, dan is het raadzaam om dit uit te besteden aan een ervaren vakman. Dan weet u zeker dat het gas goed is aangesloten en is uw veiligheid in ieder geval gegarandeerd!

Mocht u deze klus toch zelf hebben uitgevoerd en ruikt u na installatie van het gasfornuis een gaslucht, dan adviseren wij u de gaskraan, al dan niet de hoofdkraan dicht te draaien en de ruimte goed te ventileren. De hoofdgaskraan bevindt zich vlak voor de gasmeter, meestal in de meterkast. Wanneer de uiteinden van het kraantje meelopen met de leidingen, dan staat deze open. Staan de uiteinden haaks op de leiding, dan is deze dicht.

Wilt u een afspraak maken met een van onze loodgieters voor het aansluiten van het gasfornuis, dan kunt u hiervoor het contactformulier invullen of telefonisch een afspraak maken via telefoonnummer 085-8770419.


Gasfornuis laten aansluiten door de vakman

Wanneer er al een afgedopte gasleiding uit de muur aanwezig is op de plek waar u het fornuis wilt hebben, dan zal de loodgieter over het algemeen de werkzaamheden binnen het uur hebben uitgevoerd. De loodgieter zal dan een nieuwe gaskraan plaatsen, waarop de gasslang kan worden aangesloten.


Rubberen of rvs-gasslang

Wij adviseren, in verband met de veiligheid, te allen tijde de keuze te maken om een rvs-gasslang te plaatsen. Hoewel de rvs-gasslang iets duurder is in aanschaf, is deze gasslang helemaal onderhoudsvrij, kan bij alle installaties geplaatst worden en gaat een leven lang mee. Dus daar heeft u verder geen omkijken meer naar. Een rubberen gasslangen daarentegen mag - voor de veiligheid - bijvoorbeeld niet bij een inbouw gaskooktoestel, gasfornuis of oven gebruikt worden. In verband met de vrijkomende hitte is er kans op uitdroging en het scheuren van de gasslang.
Kiest u er toch voor om een rubberen slang te plaatsen, controleer deze dan wel regelmatig. Dit kunt u testen door de gasslang lichtjes te buigen, eventuele haarscheurtjes kunnen dan zichtbaar worden. Vervang de gasslang in ieder geval elke vijf jaar om eventuele nare gevolgen te voorkomen. Op de gasslang staat een datum afgedrukt, dit kan de productiedatum zijn of de vervangingsdatum. Reden te meer om toch voor de rvs-gasslang te kiezen, eenmalige montage en niet meer hoeven nadenken over vervanging na vijf jaar.


Meer redenen om de vakman in te schakelen

Ondanks dat het meestal een relatief makkelijke klus is, zijn er meer redenen te bedenken om de aansluiting door een loodgieter te laten uitvoeren.
Aardgas ontbrandt ontzettend makkelijk, dat is ook de reden waarom we het gebruiken als de brandstof voor het fornuis. Wanneer het gas niet gelijk opbrandt en in een afgesloten ruimte terecht komt, dan bestaat het gevaar op een explosie of brand. Een eventueel gaslek kan levensgevaarlijk zijn voor uw gezondheid. Ontsnapt gas verdrijft de zuurstof uit de ruimte en kan bij inademing leiden tot verstikking, vooral in een kleinere ruimte, zoals bijvoorbeeld een caravan.
Als de gasslang te dicht op de kookplaat is aangesloten, dan bestaat de kans dat deze oververhit raakt tijdens het koken. De gasslang zal dan eerder uitdrogen of beschadigen en de kans op een gasexplosie vergroten.


Wat kost het aansluiten van het gasfornuis?

Loodgieter.nl hanteert altijd vaste tarieven voor de voorrijkosten en de arbeid, deze kunt u nalezen op onze tarievenpagina

  

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot