Snel een Loodgieter nodig? Bel ons! 085-8770419


Aansluiten gasfornuis

Bij Loodgieter.nl bent u aan het goede adres om uw gasfornuis aan te laten sluiten. Onze erkende loodgieters sluiten in principe alle (bekende) merken gasfornuizen aan, zoals: Inventum, AEG, Siemens, SMEG, Bosch, Boretti en Zanussi. Deze fornuizen werken in principe allemaal op aardgas.

Veiligheid voorop

Onze loodgieters sluiten uw gasfornuis aan volgens de voorgeschreven handleiding. De gasslang wordt tussen de gasleiding (gaskraan) en de koppeling op het fornuis geplaatst. Dit gebeurt bij ons door erkende vakmannen op een veilige manier, zodat uw verzekering hier ook mee gedekt is. Wat bijna niemand weet is dat een normale rubberen gasslang, die zwart van kleur is, een houdbaarheidsdatum heeft. De Deze staat op de gasslang zelf gedrukt. De rubberen gasslangen dienen om de 5 jaar vervangen te worden! Men heeft hier echter geen weet van. Dit komt ook omdat de gasslang vaak weggewerkt is achter het fornuis. Dat de gasslang dan vervangen moet worden, komt doordat de gasslangen achter het fornuis tijdens bedrijf vaak in een omgevingstemperatuur hangt van boven de 60 graden celcius. Door deze hoge temperaturen treden er dan verouderingsverschijnselen op en zal de gasslang haarscheurtjes en gaslekkage kunnen gaan vertonen.

Verschillende gasslangen

Er zijn verschillende soorten en lengtes van gasslangen om uw gasfornuis aan te sluiten. Zoals in eht vorige hoofdstuk omschreven kunt u kiezen voor een rubberen gasslang met beperkte houdbaarheid. U kunt ook kiezen voor een roest vrij stalen (RVS) gasslang. Voordeel van de rvs gasslang is dat deze levenslang meegaat, geen verouderingsverschijnselen vertoont en geen vervangingsplicht heeft. Dus 100% veiligheid! Er kleeft echter ook een klein nadeel aan de rvs gasslang. De aanschafprijs ligt tussen de 50 en 70 procent hoger dan een rubberen gasslang, maar deze kosten heeft u in principe zo weer terugverdiend omdat de rvs gasslang een leven lang meegaat en dus maar 1 keer hoeft worden aangeschaft. Verder zijn gasslangen te verkrijgen in alle maten vanaf 50 cm en dan oplopend met 25 cm tot aan wel 2 meter. Voor gasflessen bestaan ook speciale gasslangen. Hier heeft u wel een aparte gasdrukregelaar voor nodig en een speciale koppeling om deze aan te sluiten.

Reviews

5

Vakantiepark Opstappen heeft aan het gas tot aan de caravan gewerkt. Deze... lees meer
----
Snel geregeld, vriendelijke monteur.


5

Wasbak verstopt
----


5

Gaslucht bij het gasstel.Stortbak wc vult zeer langzaam (kalk?)Kraan... lees meer
----
Zeer snel en vakkundig. Denken zeer klantgericht en zijn duidelijk in wat ze...lees meer


4.3

Lekkage onderkant van de wc
----


4.8

lekkage in de keuken, water spoot uit leidingen onder de gootsteen het... lees meer
----


5

verstopping keukenafvoer.
----