Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085-8770419
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
rating

Aansluiten gasfornuis

Bij Loodgieter.nl bent u aan het goede adres om uw gasfornuis aan te laten sluiten. Onze erkende loodgieters sluiten in principe alle (bekende) merken gasfornuizen aan, zoals: Inventum, AEG, Siemens, SMEG, Bosch, Boretti en Zanussi. Deze fornuizen werken in principe allemaal op aardgas.

merk_ATAG      merk_Pelgrim     merk_ETNAmerk_Bosch

Veiligheid voorop

Onze loodgieters sluiten uw gasfornuis aan volgens de voorgeschreven handleiding. De gasslang wordt tussen de gasleiding (gaskraan) en de koppeling op het fornuis geplaatst. Dit gebeurt bij ons door erkende vakmannen op een veilige manier, zodat uw verzekering hier ook mee gedekt is. Wat bijna niemand weet is dat een normale rubberen gasslang, die zwart van kleur is, een houdbaarheidsdatum heeft. De Deze staat op de gasslang zelf gedrukt. De rubberen gasslangen dienen om de 5 jaar vervangen te worden! Men heeft hier echter geen weet van. Dit komt ook omdat de gasslang vaak weggewerkt is achter het fornuis. Dat de gasslang dan vervangen moet worden, komt doordat de gasslangen achter het fornuis tijdens bedrijf vaak in een omgevingstemperatuur hangt van boven de 60 graden celcius. Door deze hoge temperaturen treden er dan verouderingsverschijnselen op en zal de gasslang haarscheurtjes en gaslekkage kunnen gaan vertonen.


Verschillende gasslangen

Er zijn verschillende soorten en lengtes van gasslangen om uw gasfornuis aan te sluiten. U kunt kiezen voor een rubberen gasslang met een beperkte houdbaarheid. Deze slang gaat dus niet voor altijd mee. Ook kunt u kiezen voor een roest vrij stal (RVS) gasslang. Het voordeel van deze gasslang is dat deze slang levenslang meegaat. Met deze slang heeft u dus geen verouderingsverschijnselen en geen vervangingsplicht. Dit is dus 100% veilig. Wat wel een nadeel is aan de RVS gasslang is dat de kosten zo’n 50 a 70 procent hoger ligt dan een rubberen gasslang. Deze kosten heeft u eigenlijk wel zo terug verdient aangezien u met de RVS gasslang levenslang kan doen. Verder zijn de gasslangen te verkrijgen in alle maten vanaf 50 centimeter en dan oplopend met 25 centimeter tot aan 2 meter. Kortere gasslangen hoef je minder snel te vervangen. Bij langere gasslangen kan er drukverlies ontstaan. Daarom raden wij gasslangen aan tot 2 meter. Wilt u toch een langere gasslang dan kat dat, gasslangen boven de 1 meter moeten om de 5 jaar vervangen worden. Wilt u weten hoe oud uw gasslang is? Er staat namelijk op de slang de leeftijd van de slang.
Voor gasflessen bestaan ook speciale gasslangen. Hier heeft u wel een aparte gasdrukregelaar voor nodig en een speciale koppeling om deze aan te sluiten.

RVS of rubber gasslang

Het verschil tussen:Rubberen gasslangRVS (Roestvrijstaal) gasslang
PrijsTussen €10 en de €30Tussen €20 en de €70
Levensduur5 tot 10 jaar, Je moet hem wel soms controleren in de tussentijdLevenslang
VoordelenDeze gasslang is goedkoperDeze gasslang gaat levenslang mee. Hier bespaar je veel geld mee.
NadelenHij moet vervangen worden en dan kost continu geld.Het is een stuk duurder.
  
 
 
 
 
 
 
 

Zelf je gasfornuis aansluiten

Dit raden wij ten strengste af. Het lijkt een eenvoudige klus, maar mocht het onverhoopt misgaan bent u niet verzekerd en het blijft gas. Wil je toch eerst zelf proberen om je gasfornuis aan te sluiten? Lees deze tekst dan zeker even goed door. Het aansluiten van gas met behulp van dit artikel is op eigen risico.
Stap 1: kies voor een RVS gasslang

Stap 2: draai de gaskraan dicht
In bijna alle huishoudens zit de hoofdkraan van het gas in de meterkast Draai de kraan haaks op de leiding.
Misschien heeft u een eigen afsluiter in de keuken, draai dan deze dicht.

Stap 3: plaats een comfooraansluiting op het gaskraantje op de muur.
Stap 4: gasslang monteren op het toestel
Stap 5: gasslang aansluiten op de gaskraan
Stap 6: controleer op lekken
Even checken of het lekt is altijd handig. Smeer even een sopje van afwasmiddel samen met een beetje water over de verbindingspunten. Draai daarna voorzichtig de gaskraan open. Als je kleine belletjes ziet dan is de aansluiting nog niet gasdicht. Herhaal alle stappen hierboven totdat dat wel zo is.
Wilt u er zeker van zijn dat het echt veilig gebeurt? bel dan gerust loodgieter.nl.


Waarom een loodgieter inhuren voor het aansluiten van een gasslang?

Zelf je gasslangen vervangen lijkt een makkelijke klus en dat is het ook. Toch zijn er veel punten waar je goed moet oppassen. Je bent aan het werk met gas en dat kan snel gevaarlijk worden. Loodgieters weten precies hoe het moet en hoe ze veilig met gas kunnen omgaan. Daarom kan je beter een loodgieter inhuren dan dat je zelf aan de slag gaat. Wij zullen nooit tweedehands of gebruikte gasslangen gebruiken omdat er altijd iets mis mee kan zijn.
Tevens bent u niet verzekert als er iets fout mocht gaan wanneer u zelf de gasslang heeft aangesloten!
Tarieven gaskookplaat aansluiten
Als u op deze link klikt komt u bij onze tarieven:
https://www.loodgieter.nl/tarieven
 

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot