Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

Aansluiten gaskachel

Vroeger werd de gaskachel voornamelijk geplaatst voor de warmtevoorziening in de woning en was de decoratieve functie bijzaak. De gaskachels van tegenwoordig zijn niet alleen een warmtebron, maar vooral decoratief en een echte sfeermaker in elk interieur.

Heeft u hulp nodig bij het aansluiten van de gaskachel of moet de gasleiding worden verlegd om de gaskachel te kunnen aansluiten, dan helpt Loodgieter.nl u hier graag bij. U kunt telefonisch een afspraak maken door te bellen naar 085-8770419 of hier ons contactformulier invullen.


De toekomst van de gaskachel

Nederland gaat langzaamaan van het gas af en volgens de huidige plannen van het Ministerie van Economische Zaken, moeten in 2050 alle Nederlandse woningen gasloos zijn. De huidige nieuwbouwwoningen worden al zonder gasaansluiting opgeleverd en zijn dus niet geschikt om een gaskachel te plaatsen.

Heeft u nog wel een gasaansluiting in de woning, dan zijn de plannen van een gasloos Nederland in 2050 nog ver weg. De gemiddelde technische levensduur van een gaskachel is rond de 25 jaar en tot 2050 zal gas nog beschikbaar zijn. Sommige gaskachels hebben de mogelijkheid om omgebouwd te kunnen worden van aardgas naar propaan, dat is misschien het overwegen waard als u twijfelt om eerder van het gas af te gaan.


De voordelen van een gaskachel

Een decoratieve gaskachel is een echte sfeermaker in de woning en is tegenwoordig zeer gebruiksvriendelijk. De meeste moderne gaskachels kunnen worden bediend met een afstandsbediening of smartphone.

Een gaskachel is makkelijk in het onderhoud, éénmaal jaarlijks goed laten schoonmaken is voldoende.

Het branden op gas geeft minder uitstoot, dan bijvoorbeeld branden met hout en laat geen restafval of as achter.

Gas is (voorlopig) nog altijd beschikbaar, haardhout of pellet korrels moeten steeds opnieuw worden aangeschaft.


De nadelen van een gaskachel

De huidige gasprijzen maakt het voor veel huishoudens een stuk minder aantrekkelijk om een gaskachel te plaatsen en daarom wordt er tegenwoordig steeds meer gekozen voor een goedkoper alternatief om dezelfde sfeer in de woning te creëren.

Ook een nadeel is dat er een gasleiding en een gevel- of dakdoorvoer aanwezig moet zijn om de gaskachel te kunnen aansluiten. Mocht deze nog niet aanwezig zijn en moeten worden aangelegd, dan kunnen de bijkomende kosten hoog oplopen.


Gasleiding verleggen voor de gaskachel

U wilt een gaskachel laten plaatsen of verplaatsen naar een plek in de woning waar nog geen gasleiding aanwezig is? Het is belangrijk dat het ver- of aanleggen van een gasleiding deskundig en met de juiste materialen wordt uitgevoerd, veiligheid staat immers voorop. Een gebrekkige, ondeugdelijke aansluiting van de gasleiding kan zeer grote gevolgen hebben. Gas is uitermate brandgevaarlijk en kan in sommige gevallen tot ontploffingsgevaar leiden. Laat voor de veiligheid de werkzaamheden aan de gasleiding en het aansluiten van de gaskachel liever uitvoeren door een ervaren vakman.


Wat kost het aansluiten van de gaskachel

Voor het aansluiten van de gaskachel hanteert Loodgieter.nl altijd vaste tarieven voor de voorrijkosten en de arbeid. De tarieven worden tijdens het maken van de afspraak telefonisch met u doorgenomen en vervolgens krijgt u altijd een bevestiging via de mail.

Eventuele bijkomende kosten van materiaal, meerwerk of het aan- of verleggen van de gasleiding is afhankelijk van meerdere factoren.

Bij het eventueel verleggen van de gasleiding is het belangrijk om te weten waar de gasleiding doorheen moet worden geleid en wat de route van de gasleiding onder of door de woning of tuin is. Voor de aanleg van een gasleiding in de kruipruimte of door de tuin, zal een andere installatiemethode worden toegepast dan een gasleiding in de woning.

Ook is het belangrijk om te weten of de gasleiding misschien moet worden weggewerkt in een betonnen vloer. Dan zullen er sleuven moeten worden gefreesd en de gasleiding door een pvc-mantel worden geleid. Bij een houten vloer zal de gasleiding door en langs de balken moeten worden geleid en om de 45 cm worden gebeugeld.

Met voldoende informatie over uw wensen en de situatie in uw woning, kunnen wij een aardige inschatting maken van de bijkomende kosten of u een offerte aanbieden.


Afspraak maken met de loodgieter?

Werken met gas brengt altijd de nodige risico’s met zich mee en het is belangrijk dat de gasleidingen goed zijn aangesloten en 100% dicht zijn. Schakel daarom altijd een ervaren specialist in voor het eventueel verleggen van de gasleiding en het aansluiten van uw gaskachel.

Graag maken wij voor u een afspraak met de vakman, die het beste aansluit bij uw wensen. U kunt hier ons contactformulier invullen, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op voor het maken van een afspraak. Wilt u liever telefonisch een afspraak maken? Bel dan: 085-8770419.


 

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot