Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419

 • Erkende loodgieters
 • 98% binnen 24u
 • Meer dan 175.000 tevreden klanten
 • Slechts €29,95- voorrijkosten
 • Loodgieter uit uw omgeving
 • Vast ontstoppingstarief
 • Meer dan 175.000 tevreden klanten
 • Binnen 2 kantooruren contact
rating

ATAG E-Serie E-325EC

HR Combiketel met Tapwater Technologie 6,1 - 28,2 KW CW5

Atag E-serie E-325EC HR Combiketel met Tapwater Technologie 6,1 - 28,2 kW CW5

De ATAG E325EC combiketel is de meest compacte ATAG ketel die prima in kleine ruimtes te plaatsen is. Compact in formaat, maar met grote prestaties.

Het hart van de ketel bestaat uit een unieke RVS warmtewisselaar en keramische brander voor optimale verbranding wat resulteert in zeer lage emissies. Deze zorgt dankzij een snelle warmteoverdracht voor het uitzonderlijk hoge rendement. Dit betekent voor u een lager energieverbruik en dus een besparing op de energiekosten. 

Door de garantie van jarenlange topprestaties, profiteert u tevens van 2 jaar garantie op onderdelen en 15 jaar op de RVS warmtewisselaar.

De ATAG E325EC onderscheidt zich door de geavanceerde Tapwater Technologie. Een extra warmtewisselaar (gepatenteerde economizer) in de rookgasafvoer warmt bij warm watergebruik het inkomende koud water eerst op voordat het door de platenwisselaar naar de uiteindelijke 60°C wordt gebracht.

De ATAG E325EC heeft een warmtecapaciteit van 6,1 - 28,2 kW en warm water comfort CW5.

Heeft u onderhoud nodig aan deze CV-ketel? Of heeft u een storing aan dit toestel? Loodgieter.nl helpt u snel! Bel 085-8770419 of maak snel een afspraakhttps://www.loodgieter.nl/aanvraag_formulier.
Wilt u onderhoud aan uw CV-ketel?

Niets is zo vervelend en ontregelend binnen uw huishouden als wanneer uw CV-ketel uitvalt. Geen warm water in huis zorgt er voor dat u zich niet kunt douchen of uw vaatwasser kunt gebruiken. Loodgieter.nl heeft een team van specialisten die ongeacht de leeftijd van uw CV-ketel bijna altijd uw CV-ketel nog kan repareren. Wanneer onze loodgieters uw CV-ketel niet kunnen repareren dan kan niemand het! Daar wij begrijpen dat het wegvallen van uw CV-ketel erg vervelend kan zijn zorgen wij er voor dat er altijd zo snel mogelijk een monteur bij u langs komt. Meer informatie over het onderhoud en het repareren van uw CV-ketel kunt u hier vinden.

Storingscodes

Oplossing:Ontluchtingsprogramma duurt ca. 7 min. Dit programmakan afgebroken worden, maar wordt niet geadviseerd.Zie Parameteroverzicht.
Oplossing:Controleer of er voldoende water in het systeem aanwezig is.Minimaal 1,2 bar. Controleer of er voldoende doorstroming is, staaner minimaal 2 radiatoren open.Druk op "reset"
Oplossing:Controleer of er voldoende water in het systeem aanwezig is.Minimaal 1,2 bar. Controleer of er voldoende doorstroming is, staaner minimaal 2 radiatoren open.Druk op "reset"
Oplossing:Controleer de sensor op weerstandswaarde en vervang zonodig.
Oplossing:Druk in koude toestand te hoog. Deze moet tussen 1,5en 1,7 liggen. Druk op de i-toets. Dit geeft de actuelewaterdruk weer. Eventueel aftappen.Indien de waterdruk tijdens bedrijf toch te hoog blijkt ishet mogelijk dat het expansievat defect is of verkeerdaangesloten is. Het expansievat moet in de retourleiding,dicht bij de ketel aangesloten zijn. Vervang eventueel hetexpansievat.
Oplossing:Onvoldoende waterdruk in het CV-systeem. Druk op dei-toets. Dit geeft de actuele waterdruk weer. Indien dewaterdruk <1,0 bar is wordt het vermogen met 20%gereduceerd. Bij <0,7 bar schakelt de ketel uit. Vul hetCV-circuit tot 1,5-1,7 bar. Indien de druk onder 0,7 bar isgeweest zal het automatisch ontluchtingsprogramma van7 min. starten (c1 05 wordt weergegeven)Teveel weerstand in het CV-circuit. De waterdruksensorneemt geen drukverhoging waar. (geen pompdetectie)
Oplossing:Zie electrisch schema. Herstel de doorverbinding
Oplossing:Connectoren op de ventilator onjuist aangesloten. Controleerdeze en herstel de aansluiting.
Oplossing:Standaard is er geen sensor aanwezig, als deze storing optreed,zit er waarschijnlijk vocht op de connector waar de sensor normaal gesproken op zit aangesloten. Maak de connector schoon/droog enreset het toestel
Oplossing:Gasklep dicht:- Geen aansturing gasblok. Controleer de bedrading enconnector.- Gasblok defect. Vervang het gasblok.- Geen ontsteking. Controleer de ontstekingselectrodeen vervang de zonodig.- Geen ionisatie. Meet de ionisatiestroom. Vervangzonodig de ontstekingselectrode.- Instelschroef venturi te ver ingedraaid.- Verstopping in de uitlaatpijp. Controleer het rookgasafvoerkanaal,reinig deze en probeer opnieuw- Connector X12 onjuist aangesloten. Controleer deaansluiting en herstel deze zonodig.Indien de ketel ontsteekt en vervolgens weer uitgaat moetde ionisatiestroom gecontroleerd worden.
Oplossing:Reset de ketel
Oplossing:Voer herstel van fabrieksinstellingen uit op installateursniveau(P681, b7) Zie parameteroverzicht en paragraaf'Herstel fabrieksinstellingen'.
Oplossing:Retourtemperatuur is hoger dan de aanvoertemperatuur.Controleer de aanvoer- en retoursensor. Controleer desensor op weerstandswaarde en vervang zonodig.
Oplossing:Deze code is te zien bij het beëindigen van de schoorsteenfunctie.
Oplossing:Deze code is te zien bij het beëindigen van de 'gaspedaalfunctie'.
Oplossing:Verkeerde conncector aangesloten. 1 connector ligt erlos bij (lange kabel).Aanvoersensor defect. Controleer de sensor op weerstandswaardeen vervang zonodig.
Oplossing:Controleer rookgassensor NTC 5. Controleer of dezejuist gemonteerd is. Controleer de sensor op weerstandswaardeen vervang zonodig.
Oplossing:Connector X4 op stuurautomaat onjuist aangesloten.Kabelboom laagspanning defect. Controleer de kabelboomen vervang zonodig.Retoursensor defect. Controleer de sensor op weerstandswaardeen vervang zonodig.
Oplossing:Connector X7 op stuurautomaat onjuist aangesloten.Kabelboom laagspanning defect. Controleer de kabelboomen vervang zonodig.
Oplossing:Geen communicatie over Z-bus. Mogelijke bedradingsfout.Controleer de bedrading van de aangeslotenkamerthermostaat op pos. 1 en 2. Alleen bij LMU-B.Een reset is alleen mogelijk door middel van een spanningsonderbreking
Oplossing:Alleen bij E-Serie: Geen ATAG Z-thermostaat (EaZy ofWiZe) aangesloten. Vervang de kamerthermostaat dooreen ATAG EaZy of WiZe.
Oplossing:Waterdruksensor defect. Vervang de waterdruksensor.Connector X4 onjuist aangesloten. Controleer de bedradingen de aansluiting en corrigeer zonodig.Kabelboom laagspanning defect. Controleer de kabelboomen vervang zonodig.Indien bij controle blijkt dat de waterdruk wel juist isdan is de pomp mogelijk defect. Controleer de pomp envervang deze zonodig.


De voordelen van dit product:

 • Innovatieve techniek met duurzaamRVS wisselaar
 • Voorzien van A-label circulatiepomp
 • Betrouwbaar en onderhoudsvrij
 • Laag energieverbruik, met hoogste rendement
 • 17,9 liter warm water (38C) per minuut
 • 15 jaar garantie op RVS warmtewisselaar
 • Warmtecapaciteit van 6,1 - 28,2 kW
 • Best Getest door Consumentenbond september 2013

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot