Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085-8770419
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
rating

Onderhoud cv-ketel

De cv-ketel is één van de, als niet het belangrijkste stuk apparatuur in uw huis, de cv-ketel is namelijk het onderdeel in uw huis wat ervoor zorgt dat uw verwarming werkt en vaak ook de reden dat u warm water heeft. Net als alle dingen in de wereld eist de tijd zijn tol op de cv-ketel. Om dit zoveel mogelijk te minimaliseren is het belangrijk dat uw cv-ketel regelmatig onderhoud heeft. Wij zijn beschikbaar voor zowel onderhoudscontracten als éénmalig onderhoud.
 

Open of gesloten cv-ketel?

Het is belangrijk te weten of u een open of een gesloten cv-ketel heeft. Vandaar dat wij u even uitleggen hoe het zit.

Open cv-ketel:

Zoals u weet is voor een verbranding, niet alleen gas, maar ook zuurstof nodig. Een cv-ketel heeft hierom dus ook zuurstof nodig. Een open cv-ketel haalt deze zuurstof direct uit de omgeving(uw huis). Dit werkt, maar is wel gevaarlijk, want als er ook maar een kleine verstopping is in het afvoerkanaal van het gas dan komen alle afvalstoffen van de verbranding in uw huis. Dit kan levensgevaarlijk zijn en hierom zijn oudere cv-ketels ook niet veel meer voorkomend.

Gesloten cv-ketel:

Een gesloten cv-ketel heeft natuurlijk ook zuurstof nodig voor de verbranding, maar een gesloten ketel is hermetisch afgesloten en haalt de zuurstof niet direct uit de omgeving, maar haalt het binnen via een speciale buis daarvoor. Zo’n gesloten cv-ketel heeft altijd dus ook 2 schoorsteen achtige buizen die voor de aan en afvoer van de lucht zorgen. Omdat de ketel hermetisch is gesloten, is er ook geen mogelijkheid voor de afvalstoffen in deze cv-ketel om uw huis in te komen en is de ketel dus ook een stuk veiliger. Deze ketel is hierom ook de meest voorkomende ketel tegenwoordig.
 

Hoe vaak moet mijn cv-ketel onderhouden worden?

Hoe vaak uw cv-ketel onderhouden moet worden hangt af van de soort cv-ketel die u heeft. Bij een gesloten ketel hoeft u maar één keer in de twee jaar iemand langs te laten komen om onderhoud aan uw cv-ketel te laten plegen, mits uw cv-ketel nat. Voor een open ketel is het al een heel stuk belangrijker dat hij frequent onderhoud krijgt, hierom raden wij u in het geval van een open cv-ketel ten zeerste aan het onderhoud jaarlijks te laten doen. Wij raden u aan dit in de wat rustigere periodes te laten doen, dit betekent dat wij u aanraden om te vermijden dat het onderhoud gedaan wordt in de winter of het vroege najaar, dan zijn onze loodgieters namelijk al heel druk en is het vaak lastig (overigens nog wel mogelijk) om zoiets in te plannen.
 

Wat doen we bij onderhoud cv-ketel

Als wij komen om onderhoud te leveren aan uw cv-ketel vraagt u zich waarschijnlijk af wat “onderhoud” allemaal inhoud. Wanneer wij onderhoud leveren aan uw cv-ketel is een belangrijke taak die we hebben het schoonmaken van uw ketel. Denk hierbij aan de onderdelen zoals de brander en de branderkamer die schoongemaakt worden, de ontsteekpen ook en er wordt ook naar de condensbak en condensafvoer gekeken. We stellen uw cv-ketel ook af zodat u hem op de ideale instellingen heeft staan en er wordt gekeken naar de druk in de cv-ketel, de ideale druk ligt namelijk rond de 1,5-2,0 bar en al is uw druk te laag zullen wij hem ook bijvullen. Bij een open cv-ketel wordt er ook altijd nog even gecontroleerd op een koolmonoxide melder, aangezien deze erg belangrijk is naast uw open cv-ketel te hebben hangen hiernaast moet er zo goed als altijd een pakingsset vervangen worden. Daarbij wordt al ons onderhoud volgens fabrieksvoorschriften uitgevoerd.
 

Is onderhoud van de cv-ketel wettelijk verplicht?

Nee, het is nog niet wettelijk verplicht om uw cv-ketel te laten onderhouden, maar wij raden dit u wel ten zeerste aan. Het is belangrijk voor uw veiligheid en uw portemonnee om uw cv-ketel regelmatig te laten onderhouden. Dit voorkomt onnodige schade en vaak kan er dan nog op de garantie van het product gewezen worden als er toch iets stuk gaat. Terwijl als uw cv-ketel niet onderhouden is, wij u kunnen verzekeren dat niemand er garantie op zal geven.
 

De belangen van het onderhoud van uw cv-ketel

Het is belangrijk om uw cv-ketel regelmatig te laten onderhouden. Bij regelmatig onderhoud werkt een cv-ketel efficiënter, dit betekent ook energiezuiniger en daarbij dus ook goedkoper en milieuvriendelijker. Daarbij is regelmatig onderhoud ook nog belangrijk omdat het de levensduur van uw cv-ketel aanzienlijk verlengt en uw cv-ketel (zeker in het geval van een open cv-ketel) een stuk veiliger maakt. Regelmatig onderhoud is ook goedkoper dan het niet onderhouden van uw cv-ketel. Als u uw cv-ketel niet onderhoud raakt u een hoop meer geld kwijt aan het vervangen van kapotte onderdelen of eventueel zelfs een hele nieuwe ketel, dan als u uw ketel gewoon laat onderhouden en deze onderdelen überhaupt niet vervangen hoeven worden.
 

Kosten cv-ketel onderhoud

De kosten van het onderhoud van uw cv-ketel hangen van een heleboel dingen af. Over het algemeen is een onderhoudscontract het goedkoopste als u regelmatig uw cv-ketel wilt laten onderhouden. Daarbij kunnen wij ook éénmalig onderhoud leveren dit is natuurlijk wel wat duurder per keer dan een onderhoudscontract. Daarbij, als er eventueel een onderdeeltje vervangen moet worden kan dit de prijs natuurlijk ook nog beïnvloeden. Wij kunnen u wel garanderen dat als u uw cv-ketel regelmatig onderhouden houd dat het onderhoud dan minder lang zal duren en dus ook goedkoper zal zijn. Voor de precieze prijzen kunt u kijken op onze tarieven pagina
Tarieven

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot