Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419 Nu bereikbaar!

Medewerker loodgieter.nl
 • Erkende loodgieters
 • 98% binnen 24u
 • Meer dan 175.000 tevreden klanten
 • Slechts €29,95- voorrijkosten
 • Loodgieter uit uw omgeving
 • Vast ontstoppingstarief
 • Meer dan 175.000 tevreden klanten
 • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter

Dakonderhoud

Een goed onderhouden dak en hemelwaterafvoer zijn belangrijk voor het behoud van uw woning. Een goed dak moet bestand zijn tegen alle weersomstandigheden en het regenwater moet gemakkelijk kunnen weglopen in de richting van het riool. Goed onderhoud voorkomt schade door lekkage en vocht, dus een goede dakdekker is belangrijk om het dak in topconditie te houden.

Net als de meeste mensen, schakelt u waarschijnlijk ook pas een dakexpert in op het moment dat er zichtbare schade of lekkage aan het dak is ontstaan. En toch is het niet onverstandig om ook een dak zonder problemen jaarlijks na te laten kijken door een dakexpert. Zeker bij goed geïsoleerde daken kunnen eventuele problemen langere tijd niet worden opgemerkt en door de vorst beschadigde dakpannen zijn niet altijd direct zichtbaar.

Tijdens een inspectie wordt de staat van de verschillende onderdelen van het dak nagekeken;

 • Dakpannen
 • Nokvorsten en windveren
 • Dakgoot & regenpijp
 • Schoorsteen
Onze dakexperts zijn veelzijdige vakmensen en kunnen de meest uiteenlopende werkzaamheden uitvoeren om ook uw platte of hellende dak in topconditie te houden.
Wilt u ook een afspraak maken om het dak na te laten kijken door een dakexpert? Een afspraak is zo gemaakt door het invullen van het contactformulier of te bellen naar 085-8770419.


Onderhoud dakpannen

Betonnen of keramische dakpannen kunnen vaak zonder een problemen een mensenleven lang meegaan en zijn onderhoudsvrij. Maar het is dan wel belangrijk dat de dakpannen niet verschoven, beschadigd of aangetast zijn.


Dakgoot en regenpijp

Een verstopte of beschadigde dakgoot of regenpijp kan voor behoorlijke waterschade binnen en buiten de woning zorgen. Vooral als in de herfstperiode de blaadjes van de bomen vallen, is het belangrijk om de dakgoten te laten reinigen en na te laten kijken om verstoppingen en lekkages voor te zijn. Oudere dakgoten en regenpijpen zijn gevoelig voor slijtage en zijn misschien al eerder gerepareerd. Als er tijdens het onderhoud of de inspectie mankementen worden geconstateerd, zal uw dakexpert eerlijk advies geven over eventuele vervanging. Vaak is het vervangen van de dakgoot of regenpijp een goedkopere optie dan het laten uitvoeren van meerdere reparaties.


Dakreiniging

Dakpannen kunnen na verloop van tijd aangetast worden door algen, vogelpoep, mos en kalkaanslag. Door uw dakpannen regelmatig schoon te laten maken, ziet uw woning er weer als nieuw uit, kan regenwater weer ongehinderd weglopen en blijft uw dak in topconditie.

De voordelen van dakreiniging:
 • Verwijderen van algen en mos
 • Bescherming tegen lekkage en vorstschade
 • Verbetert de afvoer van regenwater
 • Verlengt de levensduur van het dak
 • Mankementen worden tijdig ontdekt
 • Frisse uitstraling van de woning
Een mooi en schoon pannendak is het visitekaartje van uw woning of bedrijf. Om uw nieuwe of bestaande pannendak ook in te toekomst vrij te houden van vuil, mos en algengroei, kunnen de dakpannen na de dakreiniging worden gecoat of geïmpregneerd. Door het aanbrengen van een beschermende laag is er minder kans op het aanhechten van vuil en blijft het dak de schone uitstraling behouden. Een ander voordeel is dat het de levensduur van pannendaken aanzienlijk verlengt.


Schoorsteen

Tijdens het jaarlijkse onderhoud of de dakinspectie zal de dakexpert ook de huidige staat van de schoorsteen nakijken. Een lekkende schoorsteen is niet altijd zichtbaar en blijft vaak onopgemerkt totdat de eerste tekenen van waterschade zichtbaar worden. Een lekkende schoorsteen kan ernstige schade aanrichten en op den duur zelfs de dakconstructie beschadigen.
Lekkages van de schoorsteen kunnen veroorzaakt worden door losse voegen, slijtage aan de loodslab of gescheurd metselwerk. Door mankementen tijdig te constateren en te laten repareren voorkomt u een hoop problemen.


Onderhoud en inspectie na stormschade

Bij sterke windstoten is er altijd het risico dat dakpannen verschuiven of zelfs van het dak af kunnen waaien. Naast het feit dat dit tot levensbedreigende situaties kan leiden, zal de dakconstructie komen te liggen en heeft het regenwater vrij spel om flinke waterschade aan te richten. Belangrijk dus om zo spoedig mogelijk een afspraak te maken met een dakexpert om de dakpannen terug te plaatsen of te vervangen om vervolgschade te voorkomen. Tijdens de reparatie zal de dakexpert direct het gehele dak nazien of er nog meer dakpannen los zitten of zijn verschoven.

Een heftige storm kan soms ook het laatste zetje zijn dat een al loszittende regenpijp of dakgoot nodig heeft om los te raken van de gevel. Het regenwater krijgt dan vrij spel om een andere weg te zoeken en kan dan flinke waterschade aan de woning aanrichten. Maak dan zo spoedig mogelijk een afspraak met de dakexpert om de hemelwaterafvoer te laten repareren.

Ook platte daken kunnen behoorlijke schade oplopen van een langsrazende storm. Er bestaat altijd het risico dat de storm grip krijgt op de bitumen laag, EPDM of andere dakbedekking en kan dan in het geheel van het dak waaien. Bij een goed onderhouden dak zal dit risico minimaal zijn, maar helaas zijn niet alle platte daken in topconditie. Laat dus ook uw platte daken regelmatig onderhouden en inspecteren door de dakexpert, daarmee voorkomt u problemen in de toekomst.
 

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot