Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

Onderhoud aan de gaskachel

Net als ieder ander verbrandingstoestel, heeft de gaskachel een jaarlijkse onderhoudsbeurt nodig. De buitenkant kan er smetteloos uitzien, maar het gaat vooral om de binnenkant van de haard. Laat de vakman jaarlijks de binnenkant reinigen en het overtollige stof en andere afvalstoffen verwijderen. Goed onderhoud verlengt de levensduur van de gaskachel, behoudt uw garantie en nog belangrijker, voorkomt onveilige situaties.

Wilt u een afspraak inplannen met één van onze loodgieters? U kunt hiervoor ons contactformulier invullen, maar u kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen via 085-8770419, dit nummer kunt u ook gebruiken voor contact via WhatsApp.


Gaskachel

Waarom is onderhoud noodzakelijk?

Een gaskachel is redelijk onderhoudsarm in tegenstelling tot een houthaard. Verbrandingsresten of as verwijderen is niet nodig, maar toch is het belangrijk om jaarlijks de binnenzijde goed te laten reinigen. Bij een gaskachel zijn stofresten meestal het grootste probleem. Wanneer stof zich ophoopt bij de waakvlam, zal de kachel minder goed ontsteken en de kachel minder efficiënt en energiezuinig stoken. Ook wanneer u weinig stookt is het van groot belang om de kachel jaarlijks te laten onderhouden. Stof en vervuiling verzamelt zich juist in kachels die niet in bedrijf zijn. Dit is ook de reden dat het verstandig is om de waakvlam van de kachel niet uit te zetten. Het laten branden van de waakvlam voorkomt dat het stof zich daar ophoopt, waardoor de waakvlam uiteindelijk niet meer wil ontsteken.
Tijdens de jaarlijkse onderhoudsbeurt zal de vakman niet alleen de gaskachel stofvrij en schoonmaken, maar ook checken of het thermokoppel, de ontsteking en de leidingen nog in goede staat zijn. Eventuele vervanging van onderdelen of reparatie kan dan gelijk uitgevoerd worden, zo bent u weer verzekerd van een veilig stookseizoen.


Voorkomen is beter dan genezen

Een jaarlijkse onderhoudsbeurt aan de gaskachel voorkomt een hoop problemen, maar soms kan de gaskachel signalen geven dat er een beginnend probleem is. U hoeft hier niet altijd een vakman voor in te schakelen, sommige haperingen kunt u zelf oplossen.

Slechte ontsteking of vreemde lucht?
Meestal ligt het probleem van een slechte ontsteking bij de elektronische ontsteking. Vervang dan de batterijen van de afstandsbediening en probeer nogmaals om de gaskachel te ontsteken. Blijft het probleem bestaan, neem dan contact op met een vakman.
Nieuwe gashaarden kunnen een vreemde lucht afgeven tijdens het branden. Wanneer de haard door een ervaren vakman is geïnstalleerd, dan kunt u erop vertrouwen, dat die vreemde lucht wordt veroorzaakt door restjes van het fabricageproces. Niets om u zorgen over te maken, dit gaat vanzelf over. Heeft u de gaskachel zelf geïnstalleerd en ruikt u een vreemde lucht of zelfs een gaslucht, neem dan geen enkel risico.

Open ramen en deuren. Hierdoor kan het gas uit de ruimte ontsnappen.

Sluit de hoofdtoevoer van het gas af. Uw hoofdgaskraan bevindt zich vlak voor de gasmeter, meestal in de meterkast. Wanneer de uiteinden van het kraantje met de leidingen meelopen, dan staat hij open. Staan de uiteinden haaks op de leiding, dan is hij dicht.

Gebruik in géén geval vuur. Geen sigaret of kaarsje aansteken.

Wees voorzichtig met elektriciteit. Eventuele vonkjes veroorzaakt door bijvoorbeeld een lichtschakelaar kunnen bij een grote hoeveelheid opgehoopt gas tot een explosie leiden


Wat kost een onderhoudsbeurt aan de gaskachel?

Loodgieter.nl hanteert vaste tarieven voor de voorrijkosten en de arbeid, deze kunt u terugvinden op onze tarievenpagina.
 

Foto's van problemen van klanten

Loodgieter Onderhoud gaskachel
Loodgieter Onderhoud gaskachel
Loodgieter Onderhoud gaskachel

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot