Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

Stormschade

Zodra het KNMI een code oranje of rood heeft aangekondigd is er helaas geen ontkomen meer aan. Een flinke storm is onderweg en deze zal onvermijdelijk flinke schade aanrichten aan woningen en de natuur. Meestal gaat het om afgewaaide dakpannen, gesneuvelde schuttingen, losgelaten dakbedekking, schade van omgevallen bomen en flinke lekkages. Storm kan behoorlijke schade aanrichten en daar kan een flink prijskaartje aan hangen. Is uw woning getroffen door de storm? Onderneem dan zo spoedig mogelijk actie om een reparatie of noodoplossing te laten uitvoeren. Vaak kunnen er na een storm stevige buien volgen en dat kan flinke waterschade veroorzaken als het regenwater vrij spel heeft om de woning binnen te dringen.

Onze ervaring leert, dat dit soort stormachtige dagen de agenda’s van onze dakdekkers en loodgieters aardig laat volstromen, wacht dus niet te lang om een afspraak te maken om snel geholpen te kunnen worden.


Stormschade dakpannen

Bij hevige windstoten bestaat er altijd het risico dat de dakpannen scheef komen te liggen of zelfs van het dak af kunnen waaien. Buiten dat dit levensgevaarlijke situaties kan opleveren, zal de constructie van het dak bloot komen te liggen en heeft regenwater vrij spel om flinke schade aan te richten. Laat deze dakpannen dus altijd zo spoedig mogelijk terugplaatsen of vervangen om verdere schade voor te zijn. Uw dakexpert kan tijdens de reparatie dan gelijk de rest van het dak inspecteren om te kijken of er misschien nog meer pannen verschoven zijn of los liggen. Zo vergroot u de kans dat uw dak de volgende storm moeiteloos zal doorstaan.

In het ideale geval zijn de dakpannen niet kapot gevallen tijdens de storm of heeft u er nog een paar op voorraad liggen, dan kan een reparatie tijdens de afspraak met de dakexpert gelijk worden uitgevoerd.

Er zijn zoveel verschillende maten en soorten dakpannen verkrijgbaar dat onze dakexpert deze onmogelijk allemaal bij zich kan hebben. Heeft u geen reserve dakpannen of weet u het type niet, dan zal er te allen tijde een noodoplossing worden gemaakt en een vervolgafspraak worden ingepland.


Stormschade dakgoot of regenpijp

Een flinke storm kan soms het laatste zetje dat een al loszittende dakgoot of regenpijp nodig heeft om los te komen van de gevel. Het regenwater kan dan vaak niet op de normale manier wegstromen richting de riolering en heeft dan vrij spel om flinke waterschade aan te richten aan de woning. Een loszittende dakgoot of regenpijp kan door de storm loslaten en behoorlijke schade aanrichten aan de gevel. Laat de dakgoot en regenpijp zo spoedig mogelijk weer vastzetten of repareren, hiermee voorkomt u een hoop ellende.

Regenpijp afgebroken storm regenpijp afgebroken


Stormschade schoorsteen

Heeft u enig idee wat de huidige staat is van uw schoorsteen? Waarschijnlijk moet u hier ontkennend op antwoorden en daar schuilt het gevaar. Een schoorsteen in zeer slechte staat kan tijdens een storm zeer gevaarlijk zijn en een enorme ravage aanrichten. Bij zware beschadigingen is het belangrijk om zo spoedig mogelijk een afspraak te maken om eventueel instortingsgevaar voor te zijn en onnodige schade aan de dakbedekking te voorkomen.


Stormschade loodstrook

Voor een waterdichte afsluiting ligt rondom de schoorsteen, dakkapel of andere constructies vaak een strook lood. Door een flinke storm kan deze loodstrook loslaten, scheuren of verbuigen en dit kan lekkage in de woning tot gevolg hebben. Vaak levert dit geen levensgevaarlijke situaties op, maar is het voor het behoud van de woning wel belangrijk om dit op korte termijn te laten herstellen.

Lood omhoog gewaaid door storm


Stormschade overige dakbedekking

Ook uw platte dak kan aardige hinder ondervinden van een langsrazende storm. De storm kan grip krijgen op de aangebrachte laag bitumen, EPDM of andere dakbedekking en in het geheel van het dak waaien. Bij een goed aangebracht en onderhouden dak zal het risico minimaal zijn, maar helaas zijn er nog genoeg daken in slechte staat. Zonder dakbedekking hebben de weersinvloeden vrij spel om de constructie binnen te dringen en de nodige waterschade te veroorzaken. Voor de reparatie van een afgewaaide dakbedekking kan de dakexpert een noodoplossing maken om verdere lekkage te voorkomen en zal daarna meestal een offerte uitbrengen om de dakbedekking te vervangen.

Daklijkst afgebroken door strom Daklijst los gewaaid


Wist u dat?

Sinds 2019 geeft het KNMI een naam aan de stormen in de categorie oranje en rood. In uitzonderlijke gevallen krijgt ook de storm in de categorie geel een naam als deze bijvoorbeeld in het buitenland is ontstaan en mogelijk ook in Nederland tot onstuimig weer kan leiden of zelfs kan uitgroeien naar code oranje of rood. Er is uit onderzoek gebleken dat het geven van een naam aan de storm het bewustzijn van gevaarlijk weer verhoogt en het publiek hierdoor voorzichtiger is en eerder actie onderneemt om schade en letsel te voorkomen.


Stormschade en wilt u een afspraak maken met de dakexpert?

Heeft de storm uw woning getroffen, dan plannen wij graag zo spoedig mogelijk een afspraak voor u in om dit te herstellen. U kunt gebruik maken van ons contactformulier om een afspraak te maken, dan gaan wij gelijk voor u aan de slag. Spoed of liever telefonisch contact? Bel dan naar 085-8770419. 

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot