Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

Het buitenkraanseizoen is weer begonnen!

Geplaatst op door

Het seizoen van buitenkranen installeren is weer begonnen: Waarom goedkoop echt duurkoop kan zijn

Met de komst van de lente en de eerste zonnestralen begint ook het seizoen voor het installeren van buitenkranen. Deze essentiële toevoeging aan elke tuin maakt het water geven van planten, het schoonmaken van buitenmeubilair, en zelfs het wassen van de auto een stuk gemakkelijker. Echter, met de stijgende vraag, duiken er ook veel aanbieders op die de installatie voor een spotprijs aanbieden. Maar pas op, want zoals het oude gezegde luidt: goedkoop is duurkoop.

De verleiding van lage prijzen

Het is begrijpelijk dat velen van ons aangetrokken worden door de laagste prijs. We leven immers in een tijd waarin we zoveel mogelijk waarde voor ons geld willen krijgen. Echter, wanneer het aankomt op het installeren van een buitenkraan, kan een beslissing op basis van prijs alleen leiden tot tal van problemen.

De problemen met goedkope installatiediensten

Goedkope aanbieders snijden vaak kosten door gebruik te maken van minderwaardige materialen of door onervaren personeel in te zetten. Dit kan resulteren in lekkages, wat niet alleen tot onnodig waterverbruik leidt, maar ook tot potentiële waterschade aan je woning of tuin. Bovendien kan een slecht geïnstalleerde buitenkraan al snel bevriezen of barsten tijdens de wintermaanden, wat leidt tot kostbare reparaties.

De ware kosten van een 'koopje'

Wat in eerste instantie een koopje lijkt, kan snel veranderen in een financiële nachtmerrie. De kosten voor het herstellen van schade veroorzaakt door een lekkage of het vervangen van een defecte kraan kunnen aanzienlijk zijn. Daarnaast brengt het ongemak van het niet kunnen gebruiken van je buitenkraan tijdens reparaties ook zijn eigen 'kosten' met zich mee. Een buitenkraan voor €150-€200 kan gewoon niet, dat ben je al kwijt aan fatsoenlijk materiaal. Dus wat krijg je: inferieur materiaal en slecht werk.
 

Aansprakelijkheid en veiligheid in de kruipruimte

Een belangrijk aspect om te overwegen bij de installatie van buitenkranen is de veiligheid van de loodgieter die in de kruipruimte werkt. Volgens de Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers (VCA), draagt de huiseigenaar een zekere mate van verantwoordelijkheid voor de veiligheid van ingehuurde werknemers op hun eigendom. Dit betekent dat als een loodgieter alleen in een kruipruimte werkt en er gebeurt iets mis, zoals een ongeluk of gezondheidsprobleem, de huiseigenaar aansprakelijk gesteld kan worden voor eventuele gevolgen.

Het is daarom cruciaal om ervoor te zorgen dat alle werkzaamheden worden uitgevoerd volgens de veiligheidsnormen en -richtlijnen. Dit omvat het hebben van de juiste ventilatie, toegang, en verlichting in de kruipruimte, maar ook het zorgen voor toezicht of het werken in teams om de veiligheid te waarborgen. Door een professionele en gecertificeerde installateur te kiezen die de VCA-normen volgt, minimaliseer je het risico op ongelukken en bescherm je zowel de werknemers als jezelf tegen mogelijke aansprakelijkheid. Werk in een kruipruimte dient altijd met 2 man uitgevoerd te worden. Beunhazen komen vaak alleen.

 

Investeer in kwaliteit

De les hier is duidelijk: investeer in kwaliteit. Een professioneel en betrouwbaar bedrijf kan misschien iets meer kosten, maar ze gebruiken hoogwaardige materialen en hun personeel heeft de ervaring en kennis om de klus goed te klaren. Dit zorgt niet alleen voor een langdurige en betrouwbare installatie, maar bespaart je op de lange termijn ook geld en hoofdpijn.

Het kiezen van de juiste installateur

Bij het kiezen van een installateur voor je buitenkraan, is het belangrijk om onderzoek te doen. Zoek naar recensies, vraag om referenties, en zorg ervoor dat je een offerte krijgt die niet alleen de kosten, maar ook de gebruikte materialen en garanties omvat. Een goede installateur zal transparant zijn over hun proces en bereid zijn om al je vragen te beantwoorden.

Beunhaas buitenkraan   installatie buitenkraan zoals het hoort

Even een voorbeeld zoals het NIET hoort.
De eerste foto is een wasmachinekraan gebruikt en tyleen slang (scheur- en vorstgevoelig). Kosten van die oplichter: €670. Op de tweede foto wat de loodgieter van loodgieter.nl er van heeft gemaakt. Leiding ook netjes gebeugeld onder de tegel.

 

Conclusie

Terwijl het seizoen van buitenkranen installeren weer van start gaat, herinneren we ons dat een wijze investering in de kwaliteit van installatie ons op lange termijn ten goede komt. Door te kiezen voor betrouwbaarheid en vakmanschap van loodgieter, boven de verleiding van lage prijzen van internetboefjes., zorgen we ervoor dat onze tuinen niet alleen prachtig, maar ook probleemloos blijven.Laatste wijziging: 05-04-2024

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot