Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419 Nu bereikbaar!

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter

Algemene info loodgieter

 

Wat is een loodgieter?

Een loodgieter is een gespecialiseerde en veelzijdige vakman. Hij richt zich o.a. op het onderhouden, aanleggen en repareren van sanitaire voorzieningen, waterleidingen, riolering en verwarmingsinstallaties. Bij dit beroep wordt vaak gedacht aan het verhelpen van lekkages en verstoppingen, maar het loodgietersvak is vele malen breder. Zo zijn er verschillende soorten specialisten, zoals riooltechnieken, dakdekkers, cv-monteurs en lekdetectiespecialisten. Ook bij het bouwen van woningen is een loodgieter noodzakelijk voor het aanleggen van de riolering en het leidingwerk. Daarnaast kunnen ook alle sanitaire voorzieningen worden aangesloten in de keuken en badkamer, zoals kranen, toiletten en douches.
 

Wat doet een loodgieter?

Het loodgieter vak bestaat uit verschillende soorten werkzaamheden. Zo houdt een loodgieter zich dagelijks bezig met het onderhouden en aanleggen en repareren van sanitaire voorzieningen, waterleidingen, riolering en verwarmingsinstallaties. Daarnaast zijn er ook loodgieters die zich richten op spoedservice, zoals het verhelpen van lekkages en verstoppingen. Binnen het loodgieters vallen ook specialistische werkzaamheden, zoals dak werkzaamheden, cv onderhoud en storingen verhelpen en lekkages opsporen doormiddel van lekdetectie. Voor dit soort werkzaamheden heeft de loodgieter speciale apparatuur nodig waardoor niet elke loodgieter dit soort werkzaamheden zomaar kan uitvoeren. Zo moet je voor het uitvoeren van een lekdetectie onderzoek beschikken over geavanceerde apparatuur en de nieuwste meettechnieken, zoals warmtebeeldcamera’s en ultrasoon.
 

Wat kost een loodgieter?

Als u een loodgieter nodig heeft dan komen hier natuurlijk kosten bij kijken. Het uurtarief van een loodgieter ligt gemiddeld tussen de €40 en €70 excl. btw. Daarnaast hanteert een loodgieter voorrijkosten. Deze zijn vaak afhankelijk van het aantal kilometers. De gemiddelde prijs hiervan ligt rond de €25 excl. btw. Voor klanten is de prijs vaak het belangrijkste criterium. Echter weegt kwaliteit zwaarder in de loodgietersbranche, omdat een loodgieter die een laag uur tarief hanteert ook zomaar de duurste optie kan zijn. Dit heeft alles te maken met de vakkundige werkzaamheden met water en gas. Al hier onprofessioneel mee wordt gewerkt is de kans groot dat uw voor langere tijd geen warm water heeft of onnodige schade oploopt door blijvende lekkages.
 
Helaas zijn er momenteel ook een aantal oplichters actief in de loodgieters- en ontstoppingsbranche. Deze oplichter hebben vaak dezelfde werkwijze. Ze adverteren in Google met lage voorrijkosten en richten zich voornamelijk op spoedklussen, zoals verstoppingen verhelpen. Bij aankomst wordt u dan gevraagd om voor de aankomsttijd te tekenen. Vervolgens gaan ze aan het werk en vragen na afloop van de werkzaamheden nogmaals om te tekenen voor de eindtijd. Wat u dan niet weet is dat u dan ook tekent voor de uitgevoerde werkzaamheden, de opgestelde factuur en directe betaling. Uiteindelijk krijgt u dan een factuur waar op vermeld staat dat de verstopping bijvoorbeeld 12 meter diep zat in uw riolering. Oplichters hanteren vaak meterprijzen of spiraalkosten tussen en €40 en €60 waardoor de eind factuur zomaar op €700 (of hoger) kan uitkomen. Voor meer informatie kunt u ook kijken op www.loodgieter.nl/opgelicht.
Een loodgieter of ontstopper die een wat hoger uur tarief hanteert hoeft dus niet altijd een duurdere optie te zijn, omdat de prijs vaak is gebaseerd op kwaliteit en ervaring. Betrouwbare en professionele zijn altijd eerlijk en transparant over de tarieven. Hierdoor weet u op voorhand waar u aan toe bent en zijn er geen verrassingen achteraf.
 

Wat kost een loodgieter per uur?

Een loodgieter kost gemiddeld tussen de €40 en €70 excl. btw per uur. Daarnaast zijn er ook werkzaamheden waar loodgieters meer voor vragen wegens de geavanceerde en duurdere apparatuur, zoals verstoppingen verhelpen doormiddel van een ontstoppingsveer, gaslekkages opsporen met een gasperstang of een lekkage opsporen zonder hak- en breekwerk met lekdetectieapparatuur. Dak werkzaamheden vanaf 2,5 meter hoog moeten arbo- en veiligheid technisch met 2 man worden uitgevoerd. Dit geldt ook voor werkzaamheden in de kruipruimte. In dit geval zal er een uurtarief van 2 man worden gehanteerd. Naast een standaard uurtarief rekent een loodgieter ook vaak voorrijkosten. Deze zijn vaak afhankelijk van het aantal kilometers. Er zijn ook loodgieters die standaard voorrijkosten hebben. De gemiddelde prijs hiervan ligt rond de €25 excl. btw.  
 

Wat verdiend een loodgieter?

Een startende loodgieter in loondienst verdient gemiddeld zo’n €1.731 tot €3.606 per maand. Hoe langer dit dienstverband duurt, hier meer een loodgieter gaat verdienen. Zo bedraagt het salaris tussen de €2.027 en €2.863 per maand bij een dienstverband van 5 jaar. Het loodgietersbedrijf genereerd voornamelijk inkomen vanuit het gevraagde uurloon, voorrijkosten en een marge op de aangeschafte materialen. Het inkomen van een loodgieter in loondienst is vaak ook gebaseerd op het soort werkzaamheden waar hij in gespecialiseerd is. Een loodgieter die alleen de standaard loodgietersklussen doet, zoals kranen vervangen en lekkages verhelpen verdient minder als een veelzijdige loodgieter die naast de standaard loodgietersklussen ook gespecialiseerd is in dak werkzaamheden en het verhelpen van verstoppingen/gaslekkages.
 

Wat verdiend een loodgieter zzp?

In de loodgieters- en ontstoppingsbranche zijn er een hoop zzp’er (zelfstandige zonder personeel) werkzaam. Een zzp loodgieter verdiend gemiddeld €74.100 op jaarbasis. Dit is zo’n €6.175 per maand. Het uurtarief van een zzp loodgieter ligt gemiddeld tussen de €40 en €70 excl. btw. Dit uurtarief is vaak afhankelijk van de gevraagde werkzaamheden. Zo vraagt een zzp loodgieter bijvoorbeeld meer voor specialistische werkzaamheden, zoals verstoppingen verhelpen, dak werkzaamheden of een lekdetectie onderzoek. Dit heeft te maken met de kennis, ervaring en speciale apparatuur die ze daarvoor nodig hebben. Daarnaast geneert een zzp loodgieter ook inkomen vanuit voorrijkosten en een bepaalde marge op de aangeschafte materialen en onderdelen. 

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot