Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter

Oproep aan de Rijksoverheid: maak van loodgieters ook een cruciaal beroep in de strijd tegen Corona

 

“Ik was vooral verbaasd dat loodgieters niet op de lijst van cruciale beroepsgroepen stonden, vandaar deze oproep aan de Rijksoverheid om dat zo snel mogelijk alsnog te doen”.

Aldus Robert Schmidt van loodgieter.nl. Met zijn bedrijf zorgt hij er voor dat mensen zo snel mogelijk een loodgieter over de vloer krijgen tegen normale tarieven. “En dat lukt nu ook gewoon nog dezelfde dag of binnen 24 uur, maar ik hou mijn hart vast…”. Dat er een tekort aan loodgieters is, is inmiddels wel duidelijk. Onze branche  blijft tot nu toe redelijk vrij van het virus en dat is eigenlijk nog best opzienbarend omdat loodgieters bij veel mensen over de vloer komen. “Tot nu toe hebben wij onder onze 250 loodgieters nog geen besmettingen of zieken en die hebben van collega’s ook nog geen signalen daarvan opgevangen. Er wordt uiteraard door hun ook naar het RIVM geluisterd en treffen zij voorzorgsmaatregelen.

Waar ik vooral verbaasd over ben is dat loodgieters niet op de lijst van cruciale beroepen staat. Immers, een verstopping, dak lekkage, kapotte verwarming/ cv-ketel, gesprongen waterleiding kan je huishouden echt ontwrichten. Dat is niet goed voor de weerstand. En met de vorst einde van deze week en al die thuiswerkers….die moeten toch ook in een warm lekvrij huis kunnen werken?
Wat als je straks je WC niet goed kan doorspoelen omdat deze verstopt zit?
Daarnaast gaan ook steeds meer mensen, omdat ze thuis moeten blijven, in hun huis klussen. Dan krijg je ook weer lekkages en doorboorde leidingen.

Ik hou mijn hart vast voor als de maatregelen nog strenger worden en het loodgietersvak geen cruciale beroepsgroep is. Daarom ook mijn oproep aan de Rijksoverheid: maak van loodgieters een cruciale beroepsgroep, dan zorgen wij er wel voor dat ze blijven rijden en mensen helpen. Laten we hopen dat het niet erger wordt dan dat het nu is.


 

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot