Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085-8770419 Nu bereikbaar!
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
rating

Thermostaatknop van de radiator lekt

Het komt helaas nogal eens voor. Je denkt ik zal de thermostaatknop van mijn verwarming wat hoger zetten en dan valt er ineens een druppel op de grond. Dan is het zaak om dit snel te laten verhelpen, want een lekkage kan alleen maar erger worden. Achter de thermostaatknop van de radiator zit een thermostaatkraan met een spindel die op en neer kan bewegen. Vaak komt er dan water tussen de drukpakking van de spindel door waardoor deze gaat lekken. Vroeger kon je dan alleen de drukpakking vervangen, maar tegenwoordig wordt er gewoon een nieuwe thermostaatkraan en knop geplaatst. Hiervoor ben je bij Loodgieter.nl aan het juiste adres.   
 

Verschillende verwarmingssystemen

Het is vaak een fluitje van een cent, een thermostaatkraan achter de thermostaatknop vervangen. Echter, ligt het er wel aan `wat voor cv systeem erachter zit. Heb je een eigen cv ketel, stadsverwarming of blokverwarming? Is het een dikwandige leiding of normale cv leiding? Wij kunnen dat normaal gesproken met foto’s wel achterhalen dus het is altijd wenselijk als er foto’s kunnen worden gemaakt van de lekkende thermostaatknop. Het is dan vooral belangrijk om te zien of het om een rechte thermostaatkraan gaat of om een haakse thermostaatkraan. De foto’s kunnen dan via WhatsApp of via de mail naar ons worden gestuurd, zodat wij een goede indicatie van de werkzaamheden kunnen geven en wij er ook een prijs aan kunnen hangen.
 

Eigen cv ketel

Als je een eigen cv ketel hebt en er een thermostaatknop van de verwarming lekt is het een kwestie van het systeem aftappen, de oude lekkende thermostaatkraan verwijderen en de nieuwe thermostaatkraan plus knop monteren. Hierna het systeem weer vullen en zo nodig ontluchten en alles werkt weer als vanouds.  
 

Stadsverwarming

Maak je als verwarming gebruik van de stadsverwarming, dan werkt dat bijna hetzelfde als met een eigen cv ketel. Het is nu alleen zaak dat de aanvoer- en retourleiding van de stadsverwarming zelf worden afgesloten. Deze afsluiters zijn meestal te vinden in de meterkast waar de stadsverwarmingsleidingen de woning binnen komen. Als de afsluiters dicht staan, kan het systeem worden afgetapt en kan net zoals bij de cv ketel de oude lekkende thermostaatkraan verwijderd worden en de nieuwe thermostaatkraan plus knop kan dan gemonteerd worden. Hierna de aanvoer- en retourleiding weer openen en het systeem waar nodig ontluchten en klaar is de loodgieter!
 

Blokverwarming

Met blokverwarming is het helaas vaak wat ingewikkelder. Blokverwarming verwarmt vaak een heel flatgebouw of appartementencomplex en meestal zijn er geen afsluiters in de woning aanwezig. De leiding zal dan met speciale apparatuur bevroren moeten worden, zodat de thermostaatknop en thermostaatkraan vervangen kunnen worden. Warme leidingen met doorstromend cv water is bijna niet te bevriezen. De cv-ketel van de blokverwarming zal dan uitgezet moeten worden en dan zit de hele flat zonder verwarming.
Anders moet de blokverwarmingsleiding helemaal afgetapt worden en dat betekent weer dat een halve flat zonder verwarming zit voor een bepaalde tijd. Beide opties zijn vooral in de winter niet wenselijk.

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot