Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 020-7371985

  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
rating

Loodgieter in Amsterdam-Oost


Ten oosten van het centrum van Amsterdam ligt het stadsdeel Amsterdam-Oost. Amsterdam-Oost is een samenvoeging van de oudere wijk Watergraafsmeer en de nieuwe wijk Zeeburg. Ook het Oostelijke Havengebied behoort tot dit stadsdeel. In Amsterdam-Oost staan dus een diversiteit aan oude en nieuwe woningen. Maar net zoals alle woningen, komen ook woningen in Amsterdam-Oost niet uit onder diverse loodgieterswerkzaamheden. Het is als inwoner van Amsterdam-Oost wel zo prettig om te weten dat er in de buurt altijd een lokale loodgieter aanwezig is. De loodgieter kent de buurt en nog belangrijker, in spoedgevallen is hij altijd snel bij je voor alle soorten loodgieterswerkzaamheden.

Voor alle installatiewerkzaamheden


Een loodgieter houdt zich met meer bezig dan enkel een verstopping oplossen. Een goede lokale loodgieter in Amsterdam-Oost is ook een installateur. Als installateur zorgt de loodgieter voor het vakkundig installeren, repareren en verplaatsen van CV-ketels, sanitaire voorzieningen, de geiser en de boiler. In veel woningen in Amsterdam-Oost zal nog een geiser of CV-ketel aanwezig zijn. Het onderhoud hiervan is zeer belangrijk. Deze ketels werken meestal op gas en de ketels dienen een goede rookgasafvoer te hebben. Ontbreekt dit, is er een slechte aansluiting of schade aan het rookkanaal, dan loop je als bewoner een risico dat koolmonoxide en kooldioxide de woning binnenkomt. Dit is levensgevaarlijk voor de gezondheid. Daarnaast zal goed onderhoud ervoor zorgen dat een CV-ketel langer meegaat en defecte onderdelen tijdig worden gerepareerd of vervangen. Schakel ook een loodgieter in als je je woning renoveert en de CV-ketel wilt verplaatsen. Een professioneel geïnstalleerde CV-ketel of geiser zorgt ervoor dat je geen gezondheidsrisico loopt en dat de ketel efficiënt is afgesteld voor een zuinig verbruik.

Lekkages in de woning


Vooral oudere woningen in Amsterdam-Oost lopen wat meer risico om getroffen te worden door lekkages. Dit kunnen lekkages in allerlei vormen zijn. Een oude leiding die breekt zal direct voor veel overlast zorgen. Daarom is het zo belangrijk dat je altijd terecht kunt bij je lokale loodgieter in Amsterdam-Oost. Bij dit soort spoedgevallen is de loodgieter snel bij je om de leiding te repareren. Veel leidingen zijn netjes in de vloer of muur weggewerkt. Dit is esthetisch mooier, maar vormt een probleem als er een scheurtje in de leiding zit. Er ontstaat dan een heel geleidelijke lekkage die je pas na verloop van tijd ontdekt. De loodgieter heeft materiaal om de lekkage gemakkelijk op te sporen zonder dat hier breekwerk aan te pas komt. Andere lekkages waar je de loodgieter ook voor in kunt schakelen zijn lekkages aan kranen, een lekkende vaatwasser of een dak dat lekt. Om daklekkage te voorkomen kun je zelf al veel doen, door bijvoorbeeld de goten regelmatig schoon te houden, zodat er geen verstopping ontstaat en het water onder de dakbedekking stroomt. Voor reparatie aan het dak of het vervangen van je dakbedekking zit je goed bij de lokale loodgieter.

Is een waterontharder een goed idee?


In gedeeltes van Amsterdam en Amsterdam-Oost kan er licht tot gemiddeld hard water uit de kraan stromen. Dit houdt in dat het leidingwater een wat hoger gehalte aan kalk bevat. Kalk kan voor veel overlast zorgen. Kranen, tegelwanden en de douchecabine raken hierdoor aangetast, waardoor je veel tijd kwijt aan het schoonmaken. Huishoudelijke apparatuur dat water verbruikt, zoals de waterkoker, koffiezetapparaat, vaatwasser en wasmachine raken aangetast door kalk. Hierdoor wordt de levensduur flink verkort en de apparaten verbruiken veel meer energie dan nodig is. Ervaar je in Amsterdam-Oost veel hinder door teveel kalk in het leidingwater? Dan is een waterontharder een zeer goed idee. De waterontharder zal al het water wat je woning binnenkomt zacht maken, zodat jij en je gezinsleden niet teveel kalk binnenkrijgen en je apparatuur en kranen niet meer aangetast worden. De loodgieter kan je het juiste advies geven welk type waterontharder het meest geschikt is voor jouw situatie en uiteraard zorgen voor een vakkundige installatie.

Gasleidingen


Niet alleen voor waterleidingen, en een verstopping in de afvoer is de loodgieter in te schakelen. De loodgieter is ook thuis in gasleidingen. Vrijwel alle woningen in Amsterdam-Oost zullen nog aangesloten zijn op het aardgasnetwerk. Problemen met gas kan zeer gevaarlijk zijn. Bij een gaslekkage is het belangrijk dat je deuren en ramen opent en geen open vuur in huis hebt. Schakel met spoed direct de lokale loodgieter uit Amsterdam-Oost in als je een gaslucht ruikt. De loodgieter zal dan zeer snel ter plekke zijn om de lekkage te traceren. Uiteraard wordt er direct begonnen met reparatie van je gasleiding, zodat je geen gevaar meer loopt en je weer veilig van het gas gebruik kunt maken. Schakel de loodgieter ook in voor een professionele aansluiten of verplaatsing van de gasleidingen.

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot